De breedte- en lengtegraad zoeken of invoeren

U kunt naar een plaats zoeken met behulp van de gps-coördinaten voor de breedte- en lengtegraad. U kunt ook de coördinaten zoeken van een plaats die u al in Google Maps heeft gevonden.

Naast lengtegraad en breedtegraad kunt u gebruikmaken van pluscodes om een plaats zonder adres te delen.

De coördinaten van een plaats ophalen

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op de kaart op een gebied dat geen label heeft en houd dit vast. Er wordt een rode speld geplaatst.
  3. Tik onderaan op Geplaatste speld. U ziet nu de coördinaten.

Coördinaten invoeren om een plaats te vinden

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Typ uw coördinaten in het zoekvak bovenaan. Hier volgen enkele voorbeelden van geaccepteerde notaties:
    • Graden, minuten en seconden (DMS): 41°24'12.2"N 2°10'26.5"E
    • Graden en decimale minuten (DMM): 41 24.2028, 2 10.4418
    • Decimale graden (DD): 41.40338, 2.17403
  3. Er wordt een speld geplaatst op de locatie van uw coördinaten.

Tips voor de notatie van uw coördinaten

Hier volgen enkele tips voor de notatie van uw coördinaten, zodat ze werken in Google Maps:

• Gebruik het symbool voor graden in plaats van 'g'.
  • Gebruik geen komma's maar punten als decimaalteken. Onjuist: 41,40338, 2,17403. Juist: 41.40338, 2.17403
  • Zet de coördinaten van de breedtegraad vóór de coördinaten van de lengtegraad.
  • Controleer of het eerste getal in uw breedtegraadcoördinaten tussen -90 en 90 ligt.
  • Controleer of het eerste getal in uw lengtegraadcoördinaten tussen -180 en 180 ligt.