De breedte- en lengtegraad zoeken of invoeren

Als je naar een plaats wilt zoeken, geef je de gps-coördinaten voor de lengte- en breedtegraad op in Google Maps. Je kunt ook de coördinaten zoeken van plaatsen die je eerder hebt gevonden.

Naast de lengte- en breedtegraad kun je ook Plus Codes gebruiken om een plaats zonder adres te delen.

Coördinaten opgeven om een plaats te vinden

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone of iPad.
  2. Geef je coördinaten op in het zoekvak. Hier volgen enkele voorbeelden van geaccepteerde notaties:
  • Graden, minuten en seconden (DMS): 41°24'12.2"N 2°10'26.5"E
  • Graden en decimale minuten (DMM): 41 24.2028, 2 10.4418
  • Decimale graden (DD): 41.40338, 2.17403

3. Je ziet een speld op je coördinaten.

De coördinaten van een plaats ophalen

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone of iPad.
  2. Tik op de kaart op een gebied dat geen label heeft en houd dit vast om een rode speld te plaatsen.
  3. Tik onderaan op Geplaatste speld om de coördinaten te bekijken.

Notaties voor coördinaten

Hier volgen enkele tips voor de notatie van je coördinaten, zodat ze werken in Google Maps:

• Gebruik het symbool voor graden in plaats van 'g'.
  • Gebruik geen komma's maar punten als decimaalteken.
    • Juist: 41.40338, 2.17403
    • Onjuist: 41,40338, 2,17403
  • Zet de coördinaten van de breedtegraad vóór de coördinaten van de lengtegraad.
  • Controleer of het eerste getal in je breedtegraadcoördinaten tussen -90 en 90 ligt.
  • Controleer of het eerste getal in je lengtegraadcoördinaten tussen -180 en 180 ligt.