Få veibeskrivelser og vis ruter

På Google Maps kan du få veibeskrivelser for kjøring, kollektivtransport, gange, sykling eller flyvning. Når du får opp flere ruter, vises den beste ruten til destinasjonen som første resultat, uthevet i blått. Andre ruter vises i grått på kartet.

Merknad: Informasjon om flygninger er ikke tilgjengelig på telefon eller nettbrett.

1. Åpne Google Maps.
  2. Klikk på Veibeskrivelse .
  3. Klikk på punkter på kartet, skriv inn en adresse eller legg til et stedsnavn.
  4. Valgfritt: Hvis du vil legge til flere destinasjoner, må du legge til et startpunkt og en destinasjon. Deretter klikker du på Legg til +. Du kan endre rekkefølgen på destinasjonene ved å klikke på dem og dra dem dit du ønsker.
  5. Velg ett av følgende:
    • Med bil:
    • Kollektivtransport:
    • Til fots:
    • På sykkel:
    • Flyvning:

Merknader:

• Veibeskrivelser for flere destinasjoner eller veipunkter er ikke tilgjengelig ved søk etter kollektivtransport og flyreiser.
  • Det kan hende at søk etter veibeskrivelser ikke er tilgjengelig i alle områder.
  • Ikke alle byer har veibeskrivelser for kollektivtransport i Google Maps. Før du kan få kollektivbeskrivelser, må det lokale trafikkselskapet legge til ruteinformasjon i Google Maps. Se hvilke byer vi dekker.
  • Hvis du bruker Maps i Lite-modus, kan du ikke dra for å endre ruter.

Tilpass ruten din

Unngå bomringer og motorveier
  1. Åpne Google Maps.
  2. Klikk på Veibeskrivelse .
  3. Klikk på punkter på kartet, skriv inn en adresse eller legg til et stedsnavn.
  4. Velg Alternativer.
  5. Merk av for «Bomringer» eller «Motorveier».

Merknad: Hvis du bruker Maps i Lite-modus, kan du ikke bruke denne funksjonen.

Endre reisetid

Du kan endre reisedatoen eller reisetiden for å finne den beste ruten før avreise, basert på trafikkanslag og rutetabeller for kollektivtransport. Følg denne fremgangsmåten for å endre reisetid:

1. Klikk på Dra nå etter at du har fått opp veibeskrivelsen.
  2. Velg Avreise kl. eller Ankomst innen for å endre reisedatoen eller reisetiden.

Merknad: Hvis du har mer enn én destinasjon, kan du ikke bruke denne funksjonen.

Andre måter du kan bruke veibeskrivelser på

Fjern veibeskrivelsen

Hvis du vil fjerne veibeskrivelsen, går du til veibeskrivelsesfeltet og klikker på Lukk X.

Del veibeskrivelsen

Følg denne fremgangsmåten for å sende veibeskrivelser i Google Maps til en annen person:

1. Åpne Google Maps.
  2. Få veibeskrivelser.
  3. Klikk på Meny når du er klar til å dele.
  4. Velg Del eller bygg inn kartet. Hvis du ikke ser dette alternativet, klikker du på Link til dette kartet.
  5. Valgfritt: For å lage en kortere link til nettsiden, merk av for «Kort nettadresse».
  6. For å fremheve en link, dobbeltklikk på den. Kopiér den deretter ved å trykke på CTRL + C (Windows) eller ⌘+C (Mac).
  7. Lim inn linken ved å trykke på CTRL+V (Windows) eller ⌘ + V (Mac) der du vil dele kartet, for eksempel i en e-post eller et innlegg på Google+.

Tips: Du kan også kopiere nettadressen fra adressefeltet i nettleseren din i alle nettlesere unntatt Internet Explorer 8 eller 9.