Hae reittiohjeet

Voit hakea reittiohjeet ajamiselle, julkiselle liikenteelle, pyöräilylle, kävelylle ja lentämiselle. Näin haet reittiohjeet:

1. Käynnistä Google Maps.
  2. Vie hiiren osoitin hakuruudun päälle ja valitse sitten Reittiohjeet .
     Jos Reittiohjeet-painiketta ei näy, lue vaihtoehtoiset ohjeet tämän sivun lopusta.
  3. Klikkaa haluamiasi kohtia kartalla tai kirjoita osoite tai paikan nimi.
  4. [Valinnainen] Lisää muita määränpäitä klikkaamalla plusmerkkipainiketta  zoom in  reittiohjekortissa. Voit järjestää määränpäitä uudelleen klikkaamalla ja vetämällä niitä.
  5. Valitse autoilun  , julkisen liikenteen  , kävelemisen   , pyöräilemisen   tai lentämisen  kuvake.

Huomautus: Reittiohjeet useisiin määränpäihin eivät ole käytettävissä julkisen liikenteen tai lentojen hauissa. Reittiohjehaut eivät ehkä ole käytettävissä kaikilla alueilla.

Reittiohjeiden tarkastelu

Paras reitti määränpäähän on merkitty kartalla sinisenä ja näkyy ensimmäisenä korttina. Vaihtoehtoiset reitit näkyvät kartalla harmaalla. Voit tarkastella niitä klikkaamalla karttaa tai eri kortteja.

Voit tarkastella reittiohjeita kahdella tavalla:

• Karttanäkymä: näet tärkeimmät reittiohjeet kartalla viemällä hiiren reitillä olevien valkoisten ympyröiden päälle.
  • Reittiohjeen tiedot:
    • Voit tarkastella ajo-ohjeita ja tulostaa ne klikkaamalla Tiedot.
    • Voit tarkastella julkisen liikenteen reittiohjeita ja tulostaa ne klikkaamalla Seuraava matka -kohdan vieressä olevaa lähtöaikaa.

Reittiohjeiden muokkaaminen

Reittiohjeiden muuttaminen

Jos haluat välttää reitillä valtatiet, tullit ja lautat tai muuttaa kilometrit maileiksi tai päinvastoin, klikkaa Reittivalinnat.

Voit poistaa määränpään siirtämällä osoittimen paikan päälle kortissa ja klikkaamalla merkkiä , joka näkyy osoitteen oikealla puolella. Voit muuttaa määränpäiden järjestystä klikkaamalla ja vetämällä niiden nimien vasemmalla puolella olevia ympyröitä.

Julkisen liikenteen reittiohjeiden muokkaaminen

Jos valitset julkisen liikenteen, näet tiedot julkisen liikenteen linjasta, matkan kestosta ja aikataulusta. (Jotkin tiedot eivät ole saatavilla kaikille tuloksille.)

Jos haluat tarkastella muita julkisen liikenteen aikoja ja määrittää tietyn ajan, klikkaa Lisää vaihtoehtoja ja aikoja. Tärkeimmät tiedot näkyvät tässä:

• Reitin yhteenlaskettu matka-aika
  • Kävelyyn käytetty aika (katkoviivat)
  • Julkisilla kulkemiseen käytetty aika (viivat)
  • Käytetyt kulkuvälineet

Näet seuraavan aikataulun mukaisen lähdön klikkaamalla Lähtee heti. Voit myös valita reittiohjeille muun kellonajan ja päivämäärän ylhäällä olevista kentistä.

Klikkaamalla reittiä voit valita sen ja tarkastella sitä kartalla.

Klikkaamalla Reittivalinnat voit rajata reittiohjeet tiettyyn liikennevälineeseen. Voit myös valita joko Vähemmän vaihtoja tai Vähemmän kävelyä.

Vaihtoehtoiset ohjeet

Jos edellä olevista ohjeista ei ole apua, saatat käyttää Mapsin perinteistä versiota. Noudata seuraavia vaihtoehtoisia ohjeita:

Reittiohjehaku perinteisessä Google Mapsissa
  1. Avaa perinteinen Google Maps.
  2. Klikkaa Hae reittiohjeet -painiketta.
  3. Anna lähtö- ja päätepiste.
  4. Klikkaa Hanki reittiohjeet.
  5. [Valinnainen] Klikkaa Lisää määränpää -linkkiä määränpään alla näkyvässä vasemmassa paneelissa. Voit myös lisätä määränpään klikkaamalla kartan kohdetta hiiren kakkospainikkeella.
  6. Voit vaihtaa kulkutapaa klikkaamalla ajamisen, julkisen liikenteen, pyöräilyn, kävelyn tai lentokoneen kuvaketta.

Saat reittiohjeet myös hakemalla paikkaa kartalla ja klikkaamalla Reittiohjeet-linkkiä avautuvassa tietoikkunassa.

Reittiohjeiden tarkastelu

Reittiohjeet näkyvät kartalla violettina viivana. Vaiheittaiset ohjeet ja arvioitu ajoaika ovat vasemmalla olevassa paneelissa.

Huomautus: reittiohjehakuja ei ole saatavilla kaikilla alueilla. Julkisen liikenteen reittiohjehauissa ja lentohauissa ei voi käyttää useampaa määränpäätä.

Seuraavat vaiheet: