Hae reittiohjeet

Tämä artikkeli koskee perinteistä Google Mapsia. Jos olet ottanut uuden Google Mapsin käyttöön, tutustu tähän artikkeliin.

Sijainnistasi riippuen voit saada reittiohjeet paikasta toiseen. Voit hakea reittiohjeita seuraavasti:

• Kirjoita hakukenttään mistä mihin -lauseke (esimerkki: New Yorkista San Franciscoon) ja klikkaa hakupainiketta, jossa on suurennuslasin kuva.
  • Klikkaa Hae reittiohjeet, anna lähtö- ja päätepiste ja valitse Reittiohjehaku.
  • Hae reittiohjeet sijaintiin tai sijainnista klikkaamalla karttaa hiiren kakkospainikkeella.
  • Hae reittiohjeet hakutulosten avulla:
    1. Hae Google Mapsista.
    2. Noudata jotakin seuraavista ohjeista:
      • Klikkaa kartalla olevaa merkintää.
      • Klikkaa vasemman paneelin hakutulosta.
    3. Klikkaa tietoikkunassa Reittiohjeet.

Reittiohjeet näkyvät kartalla sinisenä viivana. Jos jollekin reittipisteelle on useita tuloksia, Maps valitsee automaattisesti vaihtoehdon, jota se pitää oikeana. Jos vaihtoehto on väärin, klikkaa päätepisteiden alla olevan Tarkoititko... -väittämän lopussa olevaa linkkiä.

Google Maps jaottelee reittiohjeet vasempaan paneeliin numeroituihin osioihin, joille kullekin ilmoitetaan arvioitu ajoaika. Klikkaamalla numeroitua osiota voit siirtyä kyseiseen kohtaan kartalla.

Mahdollisten moottoriteiden liittymien numerot on merkitty kuvakkeella. Esimerkki:  Joissakin sijainneissa voit tarkastella katutason kuvia ajo-ohjeista. Voit tarkastella katutason kuvia klikkaamalla ensin yhtä reitin osaa ja klikkaamalla sitten Street View'n pegman-kuvaketta.

Voit vaihtaa kulkutapaa klikkaamalla ajamisen, julkisen liikenteen, kävelyn tai pyöräilyn kuvaketta. Lue, miten voit hakea kävely-, pyöräily- ja julkisen liikenteen reittiohjeet.

Kun olet hakenut reittiohjeet, lue lisää niiden tulostamisesta.

Muita vinkkejä:

• Voit lisätä yhdelle reitille useita pysähdyksiä klikkaamalla vasemmassa paneelissa Lisää määränpää -linkkiä. Voit myös lisätä määränpään klikkaamalla kartan kohdetta hiiren kakkospainikkeella.
  • Jos luot useita määränpäitä sisältävän matkan, voit järjestää määränpäät uudelleen klikkaamalla ja vetämällä osoitteisiin liittyviä vihreitä tunnisteita vasemman paneelin ylälaidassa.
  • Reittiä muunnellaan vetämällä ja pudottamalla violetilla reitillä olevia pisteitä muualle kartalla. Google Maps laskee heti uudet reittiohjeet kartalle ja vasempaan paneeliin sekä päivittää arvioidun matka-ajan ja matkan pituuden.
  • Voit välttää moottoriteitä ja tietulleja valitsemalla vasemmasta paneelista Näytä vaihtoehdot ja valitsemalla sopivan valintaruudun.
  • Voit vaihtaa reittiohjeiden mittayksiköitä valitsemalla Näytä vaihtoehdot ja sitten km (kilometriä) tai mailia. Valittu mittayksikkö näkyy lihavoituna mustana tekstinä.

Jos omistat yrityksen, voit myös lisätä Ajo-ohjeet-gadgetin verkkosivustoosi. Näin asiakkaasi saavat nopeasti ja helposti yksilölliset reittiohjeet yrityksesi toimipisteeseen. Lisätietoja.