Reittiohjeiden hakeminen

Reittiohjeita voi hakea eri liikennevälineille. Voit hakea ajo-ohjeita sekä julkisen liikenteen, pyöräily- ja kävelymatkojen sekä lentomatkojen reittiohjeita.

Reittiohjeiden hakeminen

1. Avaa Google Maps.
  2. Klikkaa Reittiohjeet .
  3. Klikkaa haluamiasi kohtia kartalla tai kirjoita osoite tai paikan nimi.
  4. [Valinnainen] Voit lisätä kohteita klikkaamalla reittiohjekortin vasemmalta puolelta zoom in. Voit muuttaa määränpäiden järjestystä klikkaamalla ja vetämällä.
  5. Klikkaa ajo-ohjeita , julkista liikennettä , kävelyä , pyöräilyä tai lentomatkustamista  tarkoittavaa kuvaketta.

Huom. Reittiohjeet useisiin määränpäihin eivät ole käytettävissä julkisen liikenteen tai lentojen hauissa. Reittiohjehaut eivät ehkä ole käytettävissä kaikilla alueilla. Jos käytät Mapsia yksinkertaistetussa tilassa, et voi muuttaa reittejä vetämällä.

Reittiohjeiden tarkastelu

Paras reitti määränpäähän on merkitty kartalla sinisenä, ja paras reitti on tuloksista ensimmäinen. Vaihtoehtoiset reitit näkyvät kartalla harmaalla. Voit tarkastella muita vaihtoehtoja klikkaamalla harmaita reittejä tai eri kortteja.

Voit tarkastella reittiohjeita kahdella tavalla:

• Karttanäkymä: Näet tärkeimmät reittiohjeet kartalla viemällä hiiren osoittimen reitillä olevien valkoisten ympyröiden päälle.
  • Voit tarkastella ja tulostaa reittiohjeita valitsemalla Tiedot.

Reittiohjeiden muokkaaminen

Reittiohjeiden muuttaminen

Voit muokata matkasi päivämäärää tai aikaa löytääksesi parhaan reitin ennen liikkeelle lähtöä. Reitti perustuu arvioituun liikennemäärään ja julkisen liikenteen aikatauluihin. Toimi näin:

1. Kun olet saanut reittiohjeet, klikkaa Lähde heti .
  2. Muuta matkasi päivämäärää tai ajankohtaa valitsemalla Lähtöaika tai Saapuminen.

Huom. Et saa reittiohjeita etukäteen, jos määränpäitä on enemmän kuin yksi.

Jos haluat välttää reitillä valtatiet, tullit ja lautat tai muuttaa kilometrit maileiksi tai päinvastoin, klikkaa Reittivalinnat.

Jos haluat poistaa määränpään, siirrä osoitin paikan päälle kortissa. Klikkaa osoitteen oikealta puolelta . Voit muuttaa matkasi järjestystä klikkaamalla ja vetämällä määränpäiden nimien vasemmalla puolella olevia ympyröitä.

Huom. Jos käytät Mapsia yksinkertaistetussa tilassa, osa näistä ominaisuuksista ei ole käytettävissäsi.
Julkisen liikenteen reittiohjeiden muokkaaminen

Jos valitset julkisen liikenteen, näet tietoja julkisen liikenteen linjasta, matkan kestosta ja aikataulusta. (Jotkin tiedot eivät ole saatavilla kaikille tuloksille.)

Jos haluat nähdä muita julkisen liikenteen aikatauluja ja valita tietyn ajan, klikkaa Reittihaku . Tärkeimmät tiedot näkyvät tässä:

• Reitin yhteenlaskettu matka-aika
  • Kävelyyn käytetty aika (katkoviivat)
  • Julkisilla kulkemiseen käytetty aika (viivat)
  • Käytetyt kulkuvälineet

Näet seuraavan aikataulun mukaisen lähdön klikkaamalla Lähde heti. Voit myös valita reittiohjeille muun kellonajan ja päivämäärän ylhäällä olevista kentistä.

Klikkaamalla reittiä voit valita sen ja tarkastella sitä kartalla.

Klikkaamalla Reittivalinnat voit rajata reittiohjeet tiettyyn liikennevälineeseen. Voit myös valita Vähemmän vaihtoja- ja Vähemmän kävelyä -vaihtoehdon.

Huom. Jos käytät Mapsia yksinkertaistetussa tilassa, osa näistä ominaisuuksista ei ole käytettävissäsi.

Seuraavat vaiheet