Reittiohjeiden hakeminen ja reittien tarkastelu

Voit hakea Google Mapsista ajo- ja lento-ohjeita, kävely- ja pyöräilyreittiohjeita sekä julkisen liikenteen reittiohjeita. Jos reittejä löytyy useita, paras määränpäähäsi johtava reitti on merkitty sinisellä ja näkyy tuloksissa ensimmäisenä. Muut reitit näkyvät kartassa harmaalla.

Huom. Lentojen tiedot eivät ole käytettävissä puhelimella tai tabletilla.

1. Avaa Google Maps tietokoneellasi.
  2. Valitse Reittiohjeet Reittiohjeet.
  3. Klikkaa haluamiasi kohtia kartalla tai kirjoita osoite tai lisää paikannimi.
  4. Valitse jokin seuraavista:
    • Auto: Autolla
    • Julkinen liikenne: Julkinen liikenne
    • Kävely: Kävellen
    • Pyöräily: Pyöräillen
    • Lentäminen: Lennot

Huomioitavaa:

• Reittiohjeet useisiin määränpäihin tai reittipisteisiin eivät ole käytettävissä julkisen liikenteen tai lentojen hakujen yhteydessä.
  • Reittiohjehaut eivät välttämättä ole käytettävissä kaikilla alueilla.
  • Google Mapsin julkisen liikenteen reittiohjeet eivät ole käytettävissä kaikissa kaupungeissa. Julkisen liikenteen ohjeet löytyvät kaupungeista, joiden liikennelaitos on lisännyt reittitietonsa Google Mapsiin. Luettelo kaupungeista, joiden julkisen liikenteen reittiohjeet ovat käytettävissä
  • Jos haluat muuttaa ajoreittiä, klikkaa reitillä olevaa paikkaa, pidä painike painettuna ja vedä paikka uuteen kohtaan kartalla. Jos käytät Mapsia yksinkertaistetussa tilassa, et voi muuttaa reittejä vetämällä.

Useiden määränpäiden lisääminen

1. Avaa Google Maps tietokoneellasi.
  2. Valitse Reittiohjeet Reittiohjeet.
  3. Lisää lähtöpaikka ja määränpää.
  4. Näet lisäämäsi määränpäät vasemmalla. Klikkaa niiden alalpuolella olevaa lisäyspainiketta Lisää.
  5. Lisää pysähdys valitsemalla toinen määränpää.
  6. Lisää haluamasi määrä pysähdyksiä toistamalla vaiheet 4–5.
  7. Katso reittiohjeet klikkaamalla reittiä.

Huom. Jos haluat muuttaa pysähdysten järjestystä, etsi siirrettävä määränpää. Klikkaa ja vedä määränpäätä.

Reitin muokkaaminen

Tullien ja valtateiden välttäminen
  1. Avaa Google Maps tietokoneellasi.
  2. Valitse Reittiohjeet Reittiohjeet.
  3. Klikkaa haluamiasi kohtia kartalla tai kirjoita osoite tai lisää paikannimi.
  4. Valitse Asetukset.
  5. Valitse Tullit- tai Valtatiet-kohdan valintaruutu.

Huom. Jos käytät Mapsia yksinkertaistetussa tilassa, tämä ominaisuus ei ole käytettävissä.

Matkustusajan muuttaminen

Voit muokata matkasi päivämäärää tai aikaa löytääksesi parhaan reitin ennen liikkeelle lähtöä. Reitti perustuu arvioituun liikennemäärään ja julkisen liikenteen aikatauluihin. Voit muuttaa matkustusaikaasi seuraavasti:

1. Avaa Google Maps tietokoneellasi.
  2. Hae reittiohjeet.
  3. Kun olet saanut reittiohjeet, valitse Lähde heti.
  4. Muuta matkasi päivämäärää tai ajankohtaa valitsemalla Lähtöaika tai Saapumisaika.

Huom. Jos sinulla on useita määränpäitä, tämä ominaisuus ei ole käytettävissä.

Muita reittiohjeiden käyttötapoja

Reittiohjeiden jakaminen muiden kanssa

Voit lähettää Google Mapsin reittiohjeet toiselle käyttäjälle seuraavasti:

1. Avaa Google Maps tietokoneellasi.
  2. Hae reittiohjeet.
  3. Kun haluat jakaa reittiohjeet, klikkaa valikkoa Valikko.
  4. Valitse Jaa tai upota kartta. Jos tämä vaihtoehto ei ole näkyvissä, valitse Linkitä tähän karttaan.
  5. Valinnainen: Jos haluat luoda lyhyen verkkosivulinkin, valitse Lyhennetty URL -valintaruutu.
  6. Voit korostaa linkin kaksoisklikkaamalla sitä. Kopioi linkki näppäinyhdistelmällä Ctrl + c (Windows) tai ⌘ + c (Mac).
  7. Liitä karttalinkki haluamaasi kohteeseen näppäinyhdistelmällä Ctrl + v (Windows) tai ⌘ + v (Mac). Kohde voi olla esimerkiksi sähköposti tai Google+ ‑viesti.

Vinkki: Voit myös kopioida verkko-osoitteen selaimen osoiteriviltä kaikissa muissa selaimissa paitsi Internet Explorer 8:ssa ja 9:ssä.

Reittiohjeiden lähettäminen puhelimeen tai tablettiin

Jos haluat lähettää reittiohjeet puhelimeen tai tablettiin, noudata seuraavia ohjeita:

1. Avaa Google Maps tietokoneella ja varmista, että olet kirjautunut sisään.
  2. Hae reittiohjeet. Klikkaa Lähetä reittiohjeet puhelimeen.
  3. Valitse puhelin, tabletti, sähköposti tai teksti.

Huom. Jos määränpäitä on useita, et voit lähettää reittiohjeita puhelimeen tai tablettiin.