Reittiohjeiden hakeminen

Voit hakea reittiohjeet ajamiselle, julkiselle liikenteelle, pyöräilylle, kävelylle ja lentämiselle.

Reittiohjeiden hakeminen

1. Avaa Google Maps.
  2. Klikkaa Reittiohjeet .
  3. Klikkaa haluamiasi kohtia kartalla tai kirjoita osoite tai paikan nimi.
  4. [Valinnainen] Lisää muita määränpäitä klikkaamalla reittiohjekortin alareunassa olevaa zoom in-painiketta. Voit muuttaa määränpäiden järjestystä klikkaamalla ja vetämällä.
  5. Klikkaa ajamisen  , julkisen liikenteen  , kävelyn  , pyöräilyn   tai lentämisen  kuvaketta.

Huomaa: Reittiohjeet useisiin määränpäihin eivät ole käytettävissä julkisen liikenteen tai lentojen hauissa. Reittiohjehaut eivät ehkä ole käytettävissä kaikilla alueilla. Jos käytät Mapsia yksinkertaistetussa tilassa, et voi muuttaa reittejä vetämällä.

Reittiohjeiden tarkastelu

Paras reitti määränpäähän on merkitty kartalla sinisenä ja näkyy ensimmäisenä korttina. Vaihtoehtoiset reitit näkyvät kartalla harmaalla. Voit tarkastella niitä klikkaamalla karttaa tai eri kortteja.

Voit tarkastella reittiohjeita kahdella tavalla:

• Karttanäkymä: näet tärkeimmät reittiohjeet kartalla viemällä hiiren reitillä olevien valkoisten ympyröiden päälle.
  • Reittiohjeen tiedot:
    • Voit tarkastella ajo-ohjeita ja tulostaa ne klikkaamalla Tiedot.
    • Voit tarkastella ja tulostaa julkisen liikenteen reittiohjeita klikkaamalla Seuraava matka -kohdan vieressä olevaa lähtöaikaa.

Reittiohjeiden muokkaaminen

Reittiohjeiden muuttaminen

Voit muokata matkasi päivämäärää tai aikaa löytääksesi parhaan reitin ennen liikkeelle lähtöä. Reitti perustuu arvioituun liikennemäärään ja julkisen liikenteen aikatauluihin. Toimi näin:

1. Hae reittiohjeet.
  2. Klikkaa Lähde heti .
  3. Muuta matkasi päivämäärää tai ajankohtaa valitsemalla Lähtöaika tai Saapuminen.

Huomaa: et voi suunnitella reittiohjeita etukäteen, jos sinulla on useita määränpäitä.

Jos haluat välttää reitillä valtatiet, tullit ja lautat tai muuttaa kilometrit maileiksi tai päinvastoin, klikkaa Reittivalinnat.

Voit poistaa määränpään siirtämällä osoittimen paikan päälle kortissa ja klikkaamalla kuvaketta , joka näkyy osoitteen oikealla puolella. Voit muuttaa määränpäiden järjestystä klikkaamalla ja vetämällä niiden nimien vasemmalla puolella olevia ympyröitä.

Huomaa: jos käytät Mapsia yksinkertaistetussa tilassa, osa näistä ominaisuuksista ei ole käytettävissäsi.

Julkisen liikenteen reittiohjeiden muokkaaminen

Jos valitset julkisen liikenteen, näet tiedot julkisen liikenteen linjasta, matkan kestosta ja aikataulusta. (Jotkin tiedot eivät ole saatavilla kaikille tuloksille.)

Jos haluat tarkastella muita julkisen liikenteen aikoja ja määrittää tietyn ajan, klikkaa Lisää vaihtoehtoja ja aikoja. Tärkeimmät tiedot näkyvät tässä:

• Reitin yhteenlaskettu matka-aika
  • Kävelyyn käytetty aika (katkoviivat)
  • Julkisilla kulkemiseen käytetty aika (viivat)
  • Käytetyt kulkuvälineet

Näet seuraavan aikataulun mukaisen lähdön klikkaamalla Lähde heti. Voit myös valita reittiohjeille muun kellonajan ja päivämäärän ylhäällä olevista kentistä.

Klikkaamalla reittiä voit valita sen ja tarkastella sitä kartalla.

Klikkaamalla Reittivalinnat voit rajata reittiohjeet tiettyyn liikennevälineeseen. Voit myös valita Vähemmän vaihtoja- ja Vähemmän kävelyä -vaihtoehdon.

Huomaa: jos käytät Mapsia yksinkertaistetussa tilassa, osa näistä ominaisuuksista ei ole käytettävissäsi.

Seuraavat vaiheet

Tämän ohjesivun on kirjoittanut Google Maps -asiantuntija, Laura. Anna hänelle palautetta tästä sivusta.

Kuinka hyödyllisiä tämän artikkelin tiedot olivat:

Palaute tallennettu. Kiitos!
  • Ei lainkaan hyödyllisiä.
  • Ei kovin hyödyllisiä.
  • Jossain määrin hyödyllisiä.
  • Hyvin hyödyllisiä.
  • Erittäin hyödyllisiä.