Reittiohjeiden hakeminen ja reittien tarkastelu

Voit hakea Google Mapsista ajo- ja lento-ohjeita, kävely- ja pyöräilyreittiohjeita sekä julkisen liikenteen reittiohjeita. Jos reittejä löytyy useita, paras määränpäähäsi johtava reitti on merkitty sinisellä ja näkyy tuloksissa ensimmäisenä. Muut reitit näkyvät kartassa harmaalla.

Huom. Lentojen tiedot eivät ole käytettävissä puhelimella tai tabletilla.

1. Avaa Google Maps.
  2. Valitse Reittiohjeet Reittiohjeet.
  3. Klikkaa haluamiasi kohtia kartalla tai kirjoita osoite tai lisää paikannimi.
  4. Valitse jokin seuraavista:
    • Auto: Autolla
    • Julkinen liikenne: Julkinen liikenne
    • Kävely: Kävellen
    • Pyöräily: Pyöräillen
    • Lentäminen: Lennot

Huomioitavaa:

• Reittiohjeet useisiin määränpäihin tai reittipisteisiin eivät ole käytettävissä julkisen liikenteen tai lentojen hakujen yhteydessä.
  • Reittiohjehaut eivät välttämättä ole käytettävissä kaikilla alueilla.
  • Google Mapsin julkisen liikenteen reittiohjeet eivät ole käytettävissä kaikissa kaupungeissa. Julkisen liikenteen ohjeet löytyvät kaupungeista, joiden liikennelaitos on lisännyt reittitietonsa Google Mapsiin. Luettelo kaupungeista, joiden julkisen liikenteen reittiohjeet ovat käytettävissä
  • Jos haluat muuttaa ajoreittiä, klikkaa reitillä olevaa paikkaa, pidä painike painettuna ja vedä paikka uuteen kohtaan kartalla. Jos käytät Mapsia yksinkertaistetussa tilassa, et voi muuttaa reittejä vetämällä.

Useiden määränpäiden lisääminen

1. Avaa Google Maps.
  2. Valitse Reittiohjeet Reittiohjeet.
  3. Lisää lähtöpaikka ja määränpää.
  4. Valitse vasemmalta Lisää Lisää.

Huom. Jos haluat muuttaa pysähdysten järjestystä, etsi siirrettävä määränpää. Klikkaa ja vedä määränpäätä.

Reitin muokkaaminen

Tullien ja valtateiden välttäminen
  1. Avaa Google Maps.
  2. Valitse Reittiohjeet Reittiohjeet.
  3. Klikkaa haluamiasi kohtia kartalla tai kirjoita osoite tai lisää paikannimi.
  4. Valitse Asetukset.
  5. Valitse Tullit- tai Valtatiet-kohdan valintaruutu.

Huom. Jos käytät Mapsia yksinkertaistetussa tilassa, tämä ominaisuus ei ole käytettävissä.

Matkustusajan muuttaminen

Voit muokata matkasi päivämäärää tai aikaa löytääksesi parhaan reitin ennen liikkeelle lähtöä. Reitti perustuu arvioituun liikennemäärään ja julkisen liikenteen aikatauluihin. Voit muuttaa matkustusaikaasi noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Kun olet saanut reittiohjeet, valitse Lähtee heti.
  2. Muuta matkasi päivämäärää tai ajankohtaa valitsemalla Lähtöaika tai Saapumisaika.

Huom. Jos sinulla on useita määränpäitä, tämä ominaisuus ei ole käytettävissä.

Muita reittiohjeiden käyttötapoja

Reittiohjeiden jakaminen muiden kanssa

Voit lähettää Google Mapsin reittiohjeet toiselle käyttäjälle noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Avaa Google Maps.
  2. Hae reittiohjeet.
  3. Kun haluat jakaa reittiohjeet, klikkaa valikkoa Valikko.
  4. Valitse Jaa tai upota kartta. Jos tämä vaihtoehto ei ole näkyvissä, valitse Linkitä tähän karttaan.
  5. Valinnainen: Jos haluat luoda lyhyen verkkosivulinkin, valitse Lyhennetty URL -valintaruutu.
  6. Voit korostaa linkin kaksoisklikkaamalla sitä. Kopioi linkki painamalla näppäinyhdistelmää CTRL + C (Windows) tai ⌘ + C (Mac).
  7. Liitä linkki painamalla haluamassasi kohteessa näppäinyhdistelmää CTRL + V (Windows) tai ⌘ + V (Mac). Kohde voi olla esimerkiksi sähköposti tai Google+ -viesti.

Vinkki: Voit myös kopioida verkko-osoitteen selaimen osoiteriviltä kaikissa muissa selaimissa paitsi Internet Explorer 8:ssa ja 9:ssä.

Reittiohjeiden lähettäminen puhelimeen tai tablettiin

Jos haluat lähettää reittiohjeet puhelimeen tai tablettiin, noudata seuraavia ohjeita:

1. Avaa Google Maps tietokoneella ja varmista, että olet kirjautunut sisään.
  2. Hae reittiohjeet. Voit muuttaa reittiä vetämällä reitin viivaa.
  3. Klikkaa Lähetä reittiohjeet puhelimeen.
  4. Valitse puhelin, tabletti, sähköposti tai teksti.

Huom. Jos määränpäitä on useita, et voit lähettää reittiohjeita puhelimeen tai tablettiin.