Få vist rutevejledninger og ruter

Uanset om du kører i bil, på cykel, på scooter eller på motorcykel, bruger offentlig transport eller bevæger dig til fods, kan du få en rutevejledning i Google Maps. Når der vises flere ruter, er den bedste rute til din destination blå. De øvrige ruter vises med gråt på kortet.

Nogle rutevejledninger i Google Maps er i beta og kan have begrænset tilgængelighed. Du skal være forsigtig, når du bruger rutevejledninger i Google Maps, og hele tiden være opmærksom på dine omgivelser for at sikre din og andres sikkerhed. Hvis du er i tvivl, skal du følge skiltningen på veje eller stier, når du bruger rutevejledninger.

1. Åbn Google Maps på din computer.
  2. Klik på Rutevejledning Rutevejledning.
  3. Klik på punkter på kortet, indtast en adresse, eller tilføj et stednavn.
  4. Vælg en af følgende muligheder:
    • I bil: I bil
    • Offentlig transport: Off. trans.
    • Til fods: Til fods
    • På cykel: På cykel
    • Med fly: Fly

Tip!

• Rutevejledning til flere destinationer eller vejpunkter er ikke tilgængelig til offentlig transport eller flysøgning.
  • Søgning efter rutevejledninger er muligvis ikke tilgængelig i alle områder.
  • Der er ikke rutevejledninger med offentlig transport for alle byer i Google Maps. Du kan kun få rutevejledning med offentlig transport, hvis de lokale trafikselskaber har tilføjet ruteoplysninger i Google Maps. Få oplysninger om, hvilke byer der er omfattet.
  • Hvis du vil ændre en rute i bil, skal du klikke på et sted på ruten, holde museknappen nede og trække stedet til en ny placering på kortet.

Tilføj flere destinationer

1. Åbn Google Maps på din computer.
  2. Klik på Rutevejledning Rutevejledning.
  3. Tilføj et startpunkt og en destination.
  4. Klik på Tilføj Tilføj til venstre under de destinationer, du har angivet.
  5. Vælg en anden destination, hvis du vil tilføje et stop.
  6. Gentag trin 4 og 5, hvis du vil tilføje flere stop.
  7. Klik på en rute for at få en rutevejledning.

Tip! Hvis du vil ændre rækkefølgen af dine stop, skal du finde den destination, du vil flytte, klikke på den og trække i den.

Tilpas din rute

Undgå betalingsveje og motorveje
  1. Åbn Google Maps på din computer.
  2. Klik på Rutevejledning Rutevejledning.
  3. Klik på punkter på kortet, indtast en adresse, eller tilføj et stednavn.
  4. Vælg Indstillinger.
  5. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Betalingsveje" eller "Motorveje".
Rediger rejsetidspunkter

Du kan ændre din rejsedato eller dit rejsetidspunkt for at finde den bedste rute, inden du tager af sted, på baggrund af den estimerede trafik og gældende køreplaner. Følg nedenstående fremgangsmåde for at ændre rejsetidspunkterne.

1. Åbn Google Maps på din computer.
  2. Hent en rutevejledning.
  3. Klik på Tag af sted nu, når du har fået din rutevejledning.
  4. Vælg Afrejse eller Ankomst for at ændre rejsedatoerne eller -tidspunkterne.

Tip! Hvis du har mere end én destination, er denne funktion ikke tilgængelig.

Andre måder at bruge rutevejledning på

Del en rutevejledning med andre

Følg nedenstående fremgangsmåde for at sende en rutevejledning i Google Maps til en anden person.

1. Åbn Google Maps på din computer.
  2. Hent en rutevejledning.
  3. Klik på Menu Menu, når du er klar til at dele rutevejledningen.
  4. Vælg Del eller integrer dette kort. Hvis du ikke kan finde denne mulighed, kan du klikke på Link til dette kort.
  5. Valgfrit: Du kan oprette et kortere websidelink ved at markere afkrydsningsfeltet ud for "Kort webadresse".
  6. Hvis du vil markere et link, skal du dobbeltklikke på det. Kopiér det derefter ved at trykke på Ctrl + C (Windows) eller ⌘ + C (Mac).
  7. Indsæt linket ved at trykke på Ctrl + V (Windows) eller ⌘ + V (Mac) på det sted, hvor du vil dele kortet, f.eks. i en mail eller i et indlæg på Google+.

Tip! I alle andre browsere end Internet Explorer 8 og 9 kan du også kopiere webadressen i din browsers adresselinje.

Send en rutevejledning til din telefon eller tablet

Følg nedenstående fremgangsmåde for at sende en rutevejledning til din telefon eller tablet.

1. Åbn Google Maps på din computer, og log ind.
  2. Hent en rutevejledning. Klik på Send rutevejledning til din telefon.
  3. Vælg telefon, tablet, mail eller sms-besked.

Tip! Hvis du har mere end én destination, kan du ikke sende en rutevejledning til din telefon eller tablet.