Få rutevejledning, og se ruter

Du kan få en rutevejledning i Google Maps, hvad enten du kører i bil, på motorcykel eller på cykel, bruger offentlig transport eller bevæger dig til fods. Når der vises flere ruter, er den bedste rute til din destination blå. De øvrige ruter vises med gråt på kortet.

1. Åbn Google Maps på din computer.
  2. Klik på Rutevejledning Rutevejledning.
  3. Klik på punkter på kortet, skriv en adresse, eller tilføj navnet på et sted.
  4. Vælg en af følgende:
    • Kørsel: Kørsel
    • Offentlig transport: Offentlig transport
    • Til fods: Til fods
    • På cykel: På cykel
    • Fly: Med fly

Bemærk!

• Der findes flere destinationer (eller vejpunkter), hvor du ikke kan vælge rutevejledninger via offentlig transport eller søge efter flyafgange.
  • Søgning på rutevejledninger er muligvis ikke tilgængelige i alle områder.
  • Det er ikke alle byer, der har rutevejledninger til offentlig transport i Google Maps. Du kan kun få rutevejledning til offentlig transport, hvis de lokale transportselskaber har tilføjet deres ruteoplysninger i Google Maps. Se, hvilke byer der er dækket.
  • Hvis du vil ændre en kørselsrute, skal du klikke på et sted på ruten, holde knappen nede og trække stedet til en ny placering på kortet. Hvis du bruger Maps i Lite-tilstand, kan du ikke trække for at ændre rute.

Tilføj flere destinationer

1. Åbn Google Maps på din computer.
  2. Klik på Rutevejledning Rutevejledning.
  3. Tilføj et startpunkt og en destination.
  4. Klik på Tilføj Tilføj til venstre under de destinationer, du har angivet.
  5. Vælg en anden destination, hvis du vil tilføje et stop.
  6. Gentag trin 4 og 5, hvis du vil tilføje flere stop.
  7. Klik på en rute for at se rutevejledningen.

Bemærk! Find den destination, du ønsker at flytte, for at ændre rækkefølgen af dine stop. Klik på og træk i destinationen.

Tilpas din rute

Undgå vejafgifter og motorveje
  1. Åbn Google Maps på din computer.
  2. Klik på Rutevejledning Rutevejledning.
  3. Klik på punkter på kortet, skriv en adresse, eller tilføj navnet på et sted.
  4. Vælg Indstillinger.
  5. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Vejafgifter" eller "Motorveje".

Bemærk! Hvis du bruger Maps i Lite-tilstand, er denne funktion ikke tilgængelig.

Rediger din rejsetid

Du kan ændre din rejsedato eller dit rejsetidspunkt for at finde den bedste rute, inden du tager af sted, på baggrund af den estimerede trafik og gældende køreplaner. Følg nedenstående trin for at ændre dit rejsetidspunkt.

1. Åbn Google Maps på din computer.
  2. Hent en rutevejledning.
  3. Klik på Tag af sted nu, når du har fået din rutevejledning.
  4. Hvis du vil ændre din rejsedato eller dit rejsetidspunkt, skal du vælge Afrejse kl. eller Ankomst kl.

Bemærk! Hvis du har mere end én destination, er denne funktion ikke tilgængelig.

Andre måder at bruge rutevejledning på

Del rutevejledning med andre

Følg nedenstående trin for at sende en rutevejledning i Google Maps til en anden person.

1. Åbn Google Maps på din computer.
  2. Hent en rutevejledning.
  3. Klik på menuen Menu, når du er klar til at dele.
  4. Vælg Del eller integrer et kort. Hvis du ikke kan se denne mulighed, skal du klikke på Link til dette kort.
  5. Valgfrit: Du kan oprette et kortere websidelink ved at markere afkrydsningsfeltet ud for "Kort webadresse".
  6. Hvis du vil markere et link, skal du dobbeltklikke på det. Kopiér det derefter ved at trykke på Ctrl + C (Windows) eller ⌘ + C (Mac).
  7. Indsæt linket ved at trykke på Ctrl + V (Windows) eller ⌘ + V (Mac) på det sted, hvor du vil dele kortet, f.eks. i en mail eller i et indlæg på Google+.

Tip! I alle andre browsere end Internet Explorer 8 og 9 kan du også kopiere webadressen i din browsers adresselinje.

Send en rutevejledning til din telefon eller tablet

Følg nedenstående trin for at sende rutevejledning til din telefon eller tablet.

1. Åbn Google Maps på din computer, og log ind.
  2. Hent en rutevejledning. Klik på Send rutevejledning til din telefon.
  3. Vælg telefon, tablet, mail eller sms-besked.

Bemærk! Hvis du har mere end én destination, kan du ikke sende rutevejledningen til din telefon eller tablet.