Obtenir indicacions i mostrar rutes

A Google Maps, podeu obtenir indicacions per anar amb cotxe, amb transport públic o compartit, amb bicicleta, amb avió, amb moto o a peu. Quan hi ha més d'una ruta per a la vostra destinació, la millor es ressalta en color blau i totes les altres es mostren en color gris. Algunes indicacions a Google Maps es troben en desenvolupament i poden tenir una disponibilitat limitada.

Important: estigueu alerta quan utilitzeu indicacions a Google Maps. Pareu sempre atenció a l'entorn per garantir la vostra seguretat i la dels altres. Si teniu dubtes, seguiu les normes de trànsit i comproveu la senyalització viària de la carretera o del camí on us trobeu.

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Google Maps Maps.

Obre Google Maps

• Si encara no teniu l'aplicació, baixeu-la de Play Store.
  1. Cerqueu una destinació o toqueu-la al mapa.
  2. A la part inferior esquerra, toqueu Indicacions Indicacions.
  3. Trieu el mode de transport.

Obteniu més informació sobre com podeu cercar vols.

Consell: per triar una altra ruta en qualsevol mode de transport, seleccioneu-la al mapa. Cadascuna de les rutes es mostra al mapa juntament amb la durada estimada del trajecte corresponent.

Modes de transport de Google Maps

A Google Maps, podeu obtenir indicacions per a diferents modes de transport. Obteniu informació sobre les diferències de les funcions i la disponibilitat en cada mode:

Cotxe: Cotxe

• Les rutes amb cotxe Cotxe estan dissenyades per a cotxes i poden incloure instruccions de navegació per vies d'accés restringit a aquest tipus de vehicles. Si aneu amb una bicicleta motoritzada o amb una motocicleta de menys de 125 cc, utilitzeu l'opció de ruta "Evita els peatges i les autopistes".
  • Podeu fixar els vostres trajectes preferits tocant el botó Fixa que hi ha a la part inferior. Obteniu més informació sobre com podeu fixar els vostres trajectes preferits.

Transport públic: Transport públic

• No totes les ciutats disposen d'indicacions amb transport públic a Google Maps. Perquè pugueu obtenir aquestes indicacions, primer cal que l'empresa local de transport públic afegeixi a Google Maps la informació sobre les seves rutes.
  • Podeu fixar els vostres trajectes preferits tocant el botó Fixa que hi ha a la part inferior. Obteniu més informació sobre com podeu fixar els vostres trajectes preferits.

A peu: A peu

Servei de transport: Servei de transport

Bicicleta: Bicicleta

• Quan aneu amb bicicleta, podeu utilitzar rutes en bicicleta Bicicleta si estan disponibles al vostre país o a la vostra regió.

Afegir diverses destinacions

Podeu obtenir indicacions per anar a diverses destinacions amb tots els modes de transport, excepte el transport públic o l'avió.

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Google Maps Maps.
  2. Cerqueu una destinació o toqueu-la al mapa.
  3. A la part inferior esquerra, toqueu Indicacions Indicacions.
  4. A la part superior dreta, toqueu Més Més i, a continuació, Afegeix una parada.
    • Podeu afegir-ne fins a nou.
  5. Quan hàgiu acabat, toqueu Fet.

Consell: podeu cercar llocs al llarg de la ruta.

Per canviar l'ordre de les parades:

1. Cerqueu la destinació que voleu moure i manteniu premut Canvia l'ordre Canvia l'ordre
  2. Arrossegueu la destinació.

Previsualitzar indicacions a Street View

Important: per obtenir indicacions a Street View, introduïu una destinació i toqueu Indicacions Indicacions.

1. Al telèfon o a la tauleta Android, llisqueu la finestra inferior cap amunt per veure indicacions detallades.
  2. Si hi ha una previsualització disponible per a un pas, es mostrarà una foto. Per accedir a Street View al pas que voleu, toqueu la foto.
    • Per anar al pas següent de la ruta, llisqueu cap a l'esquerra a la part inferior.
    • Per anar al pas anterior, llisqueu cap a la dreta a la part inferior.
    • Per sortir de Street View, toqueu la fletxa enrere Back  que hi ha a la part superior esquerra.

Personalitzar una ruta

Evitar peatges i autopistes
  1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Google Maps Maps.
  2. Cerqueu una destinació o toqueu-la al mapa.
  3. A la part inferior esquerra, toqueu Indicacions Indicacions.
  4. A la part superior, toqueu Amb cotxe Cotxe.
  5. A la part superior dreta, toqueu Més Més i, a continuació, Opcions de ruta.
  6. Activeu Evita els peatges o Evita les autopistes.
Canviar un punt de partida o una destinació

De manera predeterminada, el punt de partida és la vostra ubicació. Podeu canviar el punt d'inici i de finalització de la ruta.

Important: no podeu iniciar la navegació si no utilitzeu la vostra ubicació actual, però sí que podeu obtenir una previsualització de la ruta.

1. Al dispositiu mòbil, obriu l'aplicació Google Maps Maps.
  2. Cerqueu una destinació o toqueu-la al mapa.
  3. A la part inferior esquerra, toqueu Indicacions Indicacions.
    • Per editar el punt de partida, toqueu l'opció La teva ubicació que hi ha a la part superior de la pantalla.
    • Per editar la destinació, toqueu el text del quadre de destinació.
  4. Toqueu Previsualitza.
Canviar l'hora de sortida o d'arribada
Podeu canviar el dia i l'hora de la ruta per trobar la millor ruta abans de sortir, tenint en compte la situació del trànsit i l'horari del transport públic. Aquesta opció només funciona per a les rutes que tenen una destinació.
  1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Google Maps Maps.
  2. Cerqueu una destinació o toqueu-la al mapa.
  3. A la part inferior esquerra, toqueu Indicacions Indicacions.
  4. A la part superior, toqueu Més Més i després Defineix hora de sortida i d'arribada.
  5. Per canviar el dia i l'hora del trajecte, seleccioneu Surt a les o Arriba a les.
  6. Toqueu Defineix.
Cercar preus de passi de peatge

Important: aquesta funció només està disponible en determinades ciutats.

Quan la vostra ruta té una via de peatge, Google Maps us mostra el preu estimat abans d'iniciar la navegació.

Canviar la configuració dels preus de passi de peatge a l'aplicació Google Maps

Podeu triar la configuració per veure preus precisos. De manera predeterminada, Maps mostra els preus de peatge basats en les tarifes de passi de peatge. Per fer que Maps mostri els preus de peatge sense passi de peatge:

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Google Maps Maps.
  2. Toqueu la vostra inicial o foto de perfil Cercle del compte i després Configuració Configuració i després Configuració de la navegació.
  3. Desplaceu-vos fins a "Preu del peatge" i desactiveu l'opció Mostra preus de passi de peatge.

Com Maps fa una estimació dels preus de peatge

Els preus dels peatges a Maps són estimacions. No substitueixen els preus reals que han establert els operadors de peatge, els quals es publiquen als seus llocs web i als senyals de circulació.

Maps fa una estimació dels preus dels peatges en funció de factors com ara:

• Dia de la setmana
  • Hora del dia
  • Dates específiques
  • Forma de pagament (com ara diners en efectiu, pagaments per correu postal, passi de peatge o compte de telepeatge)

Maps no calcula els preus de peatge de les vies o dels carrils de peatge basats en la congestió, en que els preus varien segons el trànsit.

Entendre com classifiquem les opcions de transport

Quan introduïu una destinació a Google Maps, us mostrem com podeu arribar-hi amb diferents mitjans de transport, com ara amb cotxe, amb bicicleta o a peu.

De vegades, les opcions de transport que us mostrem es classifiquen segons una combinació de factors objectius dissenyats per ajudar-vos a trobar informació rellevant i útil. Aquests factors poden ser, entre d'altres, la durada, la distància, el preu, la vostra preferència de mitjà o la rellevància d'un mitjà per a la vostra consulta. Generalment, els més importants són la vostra preferència de mitjà, la durada dels trajectes i, de vegades, el preu.

Sempre que estigui disponible, també us mostrem altres serveis de mobilitat, com ara transport públic, lloguer d'escúters o de bicicletes, i serveis de transport en vehicles. Aquests serveis de mobilitat els proporcionen tercers que han fet públiques les seves dades de transport o que tenen un acord de partner amb nosaltres. Les col·laboracions o les relacions empresarials que puguem tenir amb qualsevol proveïdor de serveis de transport no influeixen en la classificació d'aquests serveis.