Hämta vägbeskrivningar och visa rutter

På Google Maps kan du få vägbeskrivningar för att köra bil, åka med kollektivtrafik, gå eller cykla. Om det finns flera rutter till destinationen är den bästa rutten blåmarkerad. Alternativa rutter visas i grått på kartan.

Vissa vägbeskrivningar på Google Maps betatestas för närvarande och kan ha begränsad tillgänglighet. Var alltid försiktig när du använder vägbeskrivningar på Google Maps, var alltid medveten om omgivningarna och vidta nödvändiga åtgärder för att skydda dig själv och människor i närheten. Om du är osäker, följ vägskyltarna där du befinner dig när du använder vägbeskrivningarna.

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på Vägbeskrivningar Vägbeskrivning.
  3. Klicka på punkter på kartan, skriv en adress eller lägg till namnet på en plats.
  4. Välj ett av följande:
    • Med bil: Med bil
    • Kollektivtrafik: Kollektivtrafik
    • Till fots: Till fots
    • Cykel: Cykel
    • Flyg: Flyg

Tips!

• Du kan inte få vägbeskrivningar till flera destinationer eller koordinater samtidigt för kollektivtrafik och flygsökningar.
  • Vägbeskrivningar kanske inte är tillgängliga i alla regioner.
  • Google Maps kan inte visa vägbeskrivningar för kollektivtrafik på alla orter. Det lokala kollektivtrafikföretaget måste först ha lagt in sina tidtabeller i Google Maps. Läs mer om vilka städer som finns med.
  • Du kan ändra en färdväg genom att klicka och hålla ned på en punkt på färdvägen och sedan dra punkten till en ny plats på kartan.

Lägga till flera destinationer

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på Vägbeskrivningar Vägbeskrivning.
  3. Lägg till en startpunkt och destination.
  4. Klicka på Lägg till Lägg till till vänster nedanför destinationerna du angav.
  5. Välj en till destination om du vill lägga till ett stopp.
  6. Upprepa steg 4 och 5 om du vill fortsätta att lägga till stopp.
  7. Klicka på en rutt om du vill hämta en vägbeskrivning.

Tips! Om du vill ändra ordning på stoppen letar du reda på destinationen du vill flytta. Klicka på destinationen och dra den.

Anpassa rutten

Undvik vägtullar och motorvägar
  1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på Vägbeskrivningar Vägbeskrivning.
  3. Klicka på punkter på kartan, skriv en adress eller lägg till namnet på en plats.
  4. Välj Alternativ.
  5. Markera rutan bredvid Vägtullar eller Motorvägar.
Ändra tidpunkten för resan

Du kan ändra datum och tidpunkt för resan om du vill hitta den bästa rutten innan du åker baserat på uppskattad trafik och tidtabeller för kollektivtrafik. Så här ändrar du tidpunkten för din resa:

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Hämta vägbeskrivningar.
  3. Klicka på Åk nu när du har hämtat vägbeskrivningen.
  4. Klicka på Avresa kl. eller Ankomst kl. och ändra datum och tidpunkt för resan.

Tips! Du kan inte använda den här funktionen om du har fler än en destination.

Andra sätt att använda vägbeskrivningar

Dela vägbeskrivningar med andra

To send directions in Google Maps:

1. On your computer, open Google Maps.
  2. Click Directions Vägbeskrivning, then enter your desired location.
  3. On the map, select a route from the options provided.
  4. In the left menu, click Details följt av Share .
  5. Select from the following:
    • To share a link via email or text: Click Send a link följt av Copy link.
    • To share a link via social media: Click Send a link, then select the app you want to share the link to.
    • To share a link via a web page: Click Embed a map följt av Copy HTML
Tips! Du kan även kopiera webbadressen från adressfältet i alla webbläsare utom Internet Explorer 8 och 9.

Skicka vägbeskrivningar till din mobil eller surfplatta

Så här skickar du vägbeskrivningar till din telefon eller surfplatta:

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på Vägbeskrivningar Vägbeskrivning och ange önskad plats.
  3. Välj en rutt från alternativen på kartan.
  4. Klicka på Detaljer följt av Skicka till telefon på menyn till vänster.
  5. Välj den enhet eller e-postadress som du vill skicka vägbeskrivningen till.
Tips! Du kan inte skicka vägbeskrivningar till din telefon eller surfplatta om du har fler än en destination.

Skriv ut vägbeskrivningar

Så här skriver du ut vägbeskrivningen:
  1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på Vägbeskrivningar Vägbeskrivning och ange önskad plats.
  3. Välj en rutt från alternativen på kartan.
  4. Klicka på Detaljer följt av Skriv ut Print Icon i menyn till vänster.
  5. Välj Skriv ut med kartor eller Skriv enbart ut texten.
  6. Klicka på Skriv ut.