Problemen oplossen met het gedeelte 'Diagnostische gegevens'

Diagnostics section hero image.

In het gedeelte 'Diagnostische gegevens' van uw account vindt u probleem- en kenmerkrapporten voor uw productgegevens. De rapporten op de pagina 'Diagnostische gegevens' bieden meer inzicht in de status van uw productgegevens, zodat u problemen eenvoudiger kunt opsporen en oplossen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de pagina 'Diagnostische gegevens' in Manufacturer Center kunt gebruiken om problemen met uw productgegevens op te sporen en op te lossen.

Hoe het werkt

Op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Manufacturer Center-account kunt u zien welke van uw producten problemen hebben met afzonderlijke kenmerken of hele artikelen. Er wordt een lijst weergegeven met uw afgekeurde producten en vervolgens een lijst met kenmerken met het grootste aantal problemen.

Problemen met artikelen: Problemen waardoor het hele product wordt afgekeurd, wat betekent dat het product niet in de catalogus kan worden opgenomen. Uw productgegevens worden dus niet gebruikt op Google-platforms wanneer uw product wordt weergegeven. Als uw gtin of merk bijvoorbeeld niet is goedgekeurd, heeft dit gevolgen voor het hele artikel.

Problemen met kenmerken: Problemen die van invloed zijn op één kenmerk waardoor het product niet wordt afgekeurd. Als uw feed bijvoorbeeld een ongeldige waarde heeft voor het kenmerk gender [gender], wordt het product wel toegevoegd aan de catalogus, maar de gegevens die u heeft geüpload, zijn niet de gegevens die we gebruiken voor het kenmerk gender wanneer we uw product weergeven.

Filters gebruiken om problemen te sorteren

U kunt de gegevens in het gedeelte 'Diagnostische gegevens' filteren op bestemming, land, primaire feed, kenmerk, datum of doelklant-ID (alleen gegevenspartners).

destination icon Bestemming: Filter voor specifieke contexten en programma's zoals Shopping-catalogus.

country icon Land: Filter voor artikelen die gericht zijn op een specifiek land.

Primary feed icon Primaire feed: Filter voor artikelen die zijn opgegeven via een feed of de Content API.

Attributes icon Kenmerk: Filter voor artikelproblemen die door een bepaald kenmerk worden beïnvloed.

date icon Datum: Filter voor problemen die voor het eerst vóór of na een bepaalde datum of tijdens een bepaalde periode zijn gezien.

Target Client ID Icon Doelklant-ID (alleen gegevenspartners): Filter voor problemen die van invloed zijn op een bepaalde doelklant.

Als er filters zijn ingesteld op de pagina 'Diagnostische gegevens', bevatten downloadbare rapporten alleen artikelen die met deze filters worden weergegeven. Als het feedfilter bijvoorbeeld is ingesteld op Content API, bevatten alle downloadbare rapporten alleen artikelen die via de API zijn ingediend.

Problemen met artikelen oplossen met 'Diagnostische gegevens'

Door uw feed te bewerken

1. Log in bij uw Manufacturer Center-account.
  2. Klik in het navigatiemenu op Diagnostische gegevens.
  3. Bekijk uw fouten.
    • Klik op Lijst weergeven om een volledige lijst te bekijken van afgekeurde artikelen voor een bepaald kenmerk.
    • Klik op Voorbeelden weergeven om 3 artikelen uit uw account te bekijken die als voorbeelden dienen voor de afgekeurde kenmerken.
  4. U kunt de problemen verhelpen door de artikelproblemen in uw feed te corrigeren en uw feed opnieuw in te dienen.

Door de product-editor te gebruiken

U kunt afzonderlijke productgegevens voor elk product in uw account bewerken met de product-editor:

1. Log in bij uw Manufacturer Center-account.
  2. Klik in het navigatiemenu op Diagnostische gegevens.
  3. Bekijk uw fouten.
    • Klik op Lijst weergeven om een volledige lijst te bekijken van afgekeurde artikelen voor een bepaald kenmerk.
    • Klik op Voorbeelden weergeven om 3 artikelen uit uw account te bekijken die als voorbeelden dienen voor de afgekeurde kenmerken.
  4. Selecteer op het tabblad Producten de optie 'Varianten'.
  5. Selecteer het product dat u wilt bewerken en klik vervolgens op het bewerkingsicoon.
  6. Selecteer het kenmerk dat u wilt bewerken. Bewerkbare velden zijn gemarkeerd met een grijs pictogram. Met uitzondering van 'ID', 'Land' en 'Taal content' zijn alle velden gemarkeerd met een grijs icoon en kunnen dus worden bewerkt. Opmerking: Als u niet-bewerkbare velden wilt wijzigen, moet u het product verwijderen en een nieuw product maken.
  7. Als u klaar bent met bewerken, klikt u op Wijzigingen opslaan. U kunt ook op Annuleren klikken om uw wijzigingen niet op te slaan en de oorspronkelijke informatie terug te zetten.
Belangrijk: Handmatig ingevoerde gegevens overschrijven de gegevens die u met feeduploads heeft ingediend. Zelfs als u nadat de handmatige bewerkingen zijn gemaakt een feed invoert met andere informatie, blijft handmatig ingevoerde informatie bestaan. U kunt de handmatige bewerkingen op elk moment wijzigen of verwijderen met de product-editor.

Google verifieert alle wijzigingen voordat ze worden gepubliceerd. Sommige kenmerken worden mogelijk niet rechtstreeks aan klanten weergegeven via Shopping-advertenties of andere Google-platforms. Wel worden alle ingediende kenmerken gebruikt om de advertentierelevantie voor productgerelateerde zoekopdrachten te verhogen.