färg [color]

Använd attributet färg [color] för att beskriva produktens färg. Med den här uppgiften skapar du korrekta filter så användarna kan begränsa sökresultaten. Om produkten har varianter med olika färger anger du uppgiften med det här attributet.

Användningsområde

Krävs för alla produkter i en varugrupp som varierar efter färg.

Krävs för alla kläder. Rekommenderas för alla produkter där färgen är ett viktigt, särskiljande attribut.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar.

Mer information om när och hur du skickar in värden på engelska finns i avsnittet om att skicka in din produktdata

Typ Sträng (Unicode-tecken. Rekommenderas: endast ASCII)
Begränsningar Upp till 1000 tecken totalt (1–40 tecken per färg)
Upprepat fält nej

Filformat Exempelvärde
Textflöden Orange mangoexplosion
XML-flöden <g:color>Orange Mango Explosion</g:color>

Riktlinjer

Följ dessa riktlinjer för att se till att du skickar data av hög kvalitet om dina produkter.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt på Google. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig om det på sidan Diagnostik i Manufacturer Center-kontot.

• Ange produktens färg.
  • Använd samma färg i produktdatan som på målsidan. Om du använder ”mörk valnöt” på målsidan anger du samma värde i produktdatan. Skicka inte in ”brun”.
  • Ange färg [color] för alla produkter som varierar beroende på färg. Använd det här attributet när produkten är en variant som kännetecknas av sin färg (t.ex. svarta mockaskor och blå skinnskor). Skicka in varje variant med samma värde för attributet varugrupp-id [item_group_id].

• Ange upp till tre färger. Om produkten har flera färger kan du ange en huvudfärg följt av upp till två sekundära färger som avgränsas med snedstreck (/). Till exempel: Red/Green/Black. Tänk på att inte ange flera färger med kommatecken (,).
  • Använd inte siffror som färger, till exempel 0 2 4 6 8.
  • Använd inte tecken som inte är alfanumeriska, som #fff000.
  • Hänvisa inte till produkten eller bilden, till exempel med ”se bild”.
  • Använd inte värden som inte är färger, till exempel diverse, för män, för kvinnor eller inte tillämpligt.

Bra metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

• För ädelmetaller anger du ett värde både för material och färg. Om produkten till exempel är en guldring anger du informationen med attributen material [material] och färg [color].
  • Du kan använda vanliga färgnamn i produkttiteln. Ange den färg som stämmer överens med målsidan för attributet färg [color]. Om du vill behålla det allmänna färgvärdet använder du attributet titel [title] för att ange allmänt värde. Användare är till exempel mer benägna att söka efter en röd klänning än en klänning i färgen kaneläpple.
  • Använd konsekventa namn på färgerna, både för olika varianter av samma produkt och mellan olika produkter inom samma kategori. Om du till exempel säljer en handväska i de tre färgerna rött, rosa och blått anger du röd, rosa och blå och inte röd, rosa och se produkten för mer information.

Exempel

Unika färgnamn

Om du beskriver produkten på målsidan med hjälp av en unik färg, som Emo eller High Five anger du värdet med attributet färg [color]. Lägg sedan till ett vanligt färgnamn, som röd eller svart, i titeln [title].

Produktdata för orange Google löparskor i storlek 37
Attribut Värde
titel [title] Google löparskor – orange – 37
storlek [size] 37
färg [color] Mango Explosion

Produktdata för gul Google-solklänning, storlek 42
Attribut Värde
titel [title] Gul Google-solklänning
storlek [size] 10
färg [color] Gul

Exempel på standardfärger: blå, orange, gul, grå, röd, grön, svart och vit.

Exempel på unika färger: ljus lax, mörk tangerin, ökensand och lavendelrodnad.

Varianter

Om produkten finns i flera färgvarianter (t.ex. röda solglasögon och blå solglasögon) skickar du in varje variant som en separat produkt, men använder samma värde för varugrupp-id [item_group_id].
Produktdata för röda Google Malibu-solglasögon
Attribut Värde
titel [title] Google Malibu-solglasögon – röda
id [id] 12345-R
färg [color] Röd
varugrupp-id [item_group_id] 12345

Produktdata för blå Google Malibu-solglasögon
Attribut Värde
titel [title] Google Malibu-solglasögon – blå
id [id] 12345-B
färg [color] Blå
varugrupp-id [item_group_id] 12345

Produktdata för gula Google Malibu-solglasögon
Attribut Värde
titel [title] Google Malibu-solglasögon – gula
id [id] 12345-Y
färg [color] Gul
varugrupp-id [item_group_id] 12345

Produktdata för gröna Google Malibu-solglasögon
Attribut Värde
titel [title] Google Malibu-solglasögon – gröna
id [id] 12345-G
färg [color] Grön
varugrupp-id [item_group_id] 12345

Produkter med flera färger

Om en enskild produkt har flera färger (ett par skor som är blå, orange och lila) kan du ange upp till tre färger. Ange en huvudfärg följt av upp till två sekundära färger som avgränsas med snedstreck (/). Exempel:

Produktdata för flerfärgade skor
Attribut Värde
färg [color] Blå/orange/lila

Produktdata för en flerfärgad soffa
Attribut Värde
färg [color] Brun/olivgrön

Produktdata för en flerfärgad klänning
Attribut Värde
färg [color] Svart/grå

Elektronik

Du kan ange färger för produkter i en rad olika kategorier, till exempel elektronik.

Produktdata för en Google Nexus 6-telefon, midnattsblå, 32 GB, CDMA, med abonnemang
Attribut Värde
titel [title] Google Nexus 6 – 32 GB – midnattsblå – CDMA – med abonnemang
id [id] 2345-32gb-midblu
färg [color] Midnattsblå
varugrupp-id [item_group_id] 2345

Produktdata för en Google Nexus 6-telefon, molnvit, 32 GB, CDMA, med abonnemang
Attribut Värde
titel [title] Google Nexus 6 – 32 GB – molnvit – CDMA – med abonnemang
id [id] 2345-32gb-white
färg [color] Molnvit
varugrupp-id [item_group_id] 2345

Smycken

Produktdata för en Google vigselring i vitt guld, 14 k, 3 mm
Attribut Värde
titel [title] Google vigselring i vitt guld – 14 k – 3 mm
färg [color] Vitt guld
material [material] Guld

Produktdata för en Google keltisk ring i sterlingsilver med blå safir
Attribut Värde
titel [title] Google keltisk ring i sterlingsilver med blå safir
färg [color] Silver/blå
material [material] Sterlingsilver