Merk [brand]

Gebruik het kenmerk merk [brand] om de merknaam van het product aan te geven. Het merk wordt gebruikt om uw product te identificeren en wordt getoond aan klanten. De merknaam moet duidelijk zichtbaar zijn op de voorkant van de verpakking of het label van het product. De merknaam moet een integraal onderdeel van de verpakking zijn en mag niet kunstmatig worden toegevoegd aan de productafbeelding. Meer informatie over de vereisten voor afbeeldingen

Wanneer te gebruiken

• Vereist voor alle producten met een duidelijk merk of een duidelijke fabrikant.
  • Vereist voor alle producten waarvan de fabrikant ook de verkoper is (bijvoorbeeld zelfgemaakte en op maat gemaakte producten).
  • Optioneel voor producten die geen duidelijk merk hebben (zoals films, boeken, muziek en posters).
  • Geef alleen een merk op als u zeker weet dat het correct is. Als u twijfelt, geeft u geen merk op (raad of bedenk niet zomaar een waarde).

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Bekijk het artikel over productgegevens indienen voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient

Type Tekenreeks (Unicode-tekens. Aanbevolen: alleen ASCII)
Limieten 1 - 70 tekens
Herhaald veld Nee
Property van schema.org (wat is dit?) Product.brand, Type: Brand
Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst Google
XML-feeds <g:brand>Google</g:brand>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product op Google weer te geven. Als u deze vereisten niet volgt, keuren we uw product af. Dit laten we u weten via uw Manufacturer Center-account op de pagina Diagnostische gegevens.

• Dien alle andere relevante unieke product-ID's in. Als u deze product-ID's opgeeft, begrijpen wij uw producten beter. Als we uw producten begrijpen, kunnen we klanten aan de advertenties van uw producten koppelen en die advertenties van meer informatie voorzien. Meer informatie over kenmerken van product-ID's.
  • Gebruik de merknaam van het product die herkenbaar is voor mensen die online winkelen.
  • Geef geen waarde op die geen merk is. Gebruik bijvoorbeeld niet 'N.v.t.', 'Algemeen', 'Geen merk' of 'Bestaat niet'. Geef in dit veld ook geen submerk op. U kunt deze gegevens opgeven met het kenmerk productlijn [product_line].
  • Het merk in uw productgegevens moet exact overeenkomen met een geregistreerd merk. Dit is hoofdlettergevoelig. Als het geregistreerde merk en het kenmerk 'merk' niet exact overeenkomen, worden de gegevens niet geaccepteerd. Meer informatie over het registreren van merken.

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Dien de naam van de uitgever in als merk voor mediaproducten zoals cd's.
  • Dien alleen producten in die van uw merk zijn. Dien geen producten van een ander merk in met uw merk, ook niet als ze overeenkomen met uw product.
  • Dien het merk in één taal of alfabet in. Als uw producten bijvoorbeeld Japan targeten, dient u グーグル of Google in, maar niet (Google) グーグル.

Aanvullende richtlijnen

Lees elk gedeelte zorgvuldig door en bepaal of de vereisten van toepassing zijn op uw product. Als u de vereisten die op u van toepassing zijn niet volgt, keuren we uw product af. Dit laten we u weten op de pagina Diagnostische gegevens van uw Manufacturer Center-account.

Compatibele producten

Dien uw merk in voor compatibele producten. Dien niet het merk in van de oorspronkelijke fabrikant (OEM). Door dit merk niet te vermelden, maakt u duidelijk dat uw product werkt met of een replica is van het product van het OEM-merk Meer informatie over compatibele producten en unieke ID's.

Producten met meerdere merken

Dien uw eigen merk in voor producten met meerdere merken. Sommige producten zijn verbonden aan meerdere merken. Dien deze producten alleen onder uw eigen merken in. Dien geen producten in onder merken waar u geen eigendoms- of licentierechten van heeft.

Gelicentieerde merken

U mag producten indienen onder merken waarvoor u een licentie heeft van een andere fabrikant. Als u rechtstreeks aan consumenten verkoopt, uploadt u geen producten van merken die u distribueert, maar waar u geen eigenaars- of licentierechten van heeft.

Voorbeelden

Kleding

Productgegevens voor een mouwloze 'korte zwarte jurk', A-lijn, maat large
Kenmerk Waarde
Titel [title] Little Black Dress - Mouwloze A-lijn Jurk - Zwart - Maat L
Merk [brand] Little Black Dress
GTIN [gtin] 0614141123452
MPN [mpn] I9020A

Voedsel en dranken

Productgegevens voor Tanja's biologische geitenmelk, 1 l
Kenmerk Waarde
Titel [title] Tanja's biologische geitenmelk - 1 L
Merk [brand] Tanja’s
GTIN [gtin] 0614141123452

Elektronica

Productgegevens voor een Google Chromecast 2, 1080p, wifi, zwart
Kenmerk Waarde
Titel [title] Google Chromecast 2, 1080p, Wifi, zwart
Merk [brand] Google
GTIN [gtin] 0614141123452
MPN [mpn] H2G2-42

Compatibele producten

Productgegevens voor een Acme-inktcartridge
Kenmerk Waarde
Titel [title] Acme Inktcartridge, zwart - 1 stuk
Kleur [color] Zwart
Merk [brand] Acme
GTIN [gtin] 0614141123452
MPN [mpn] ABC - 345

Productgegevens voor een voor Google geschikte Acme-inktcartridge
Kenmerk Waarde
Titel [title] Acme Voor Google geschikte tonercartridge, zwart - 1 stuk
Kleur [color] Zwart
Merk [brand] Acme
GTIN [gtin] 0061414100734
MPN [mpn] COMP123

Productgegevens voor een door Acme bijgevulde Google-inktcartridge
Kenmerk Waarde
Titel [title] Door Acme bijgevulde Google-inktcartridge, zwart - 1 stuk
Kleur [color] Zwart
Merk [brand] Acme
GTIN [gtin] 00737989985584
MPN [mpn] ABC - 678

Productgegevens voor een door Acme opgeknapte inktcartridge voor Google
Kenmerk Waarde
Titel [title] Door Acme opgeknapte inkttonercartridge voor Google, zwart - 1 stuk
Kleur [color] Zwart
Merk [brand] Acme
GTIN [gtin] 00723755005693
MPN [mpn] ABC - 123

Productgegevens voor een Acme-batterijlader voor een Google-camera
Kenmerk Waarde
Titel [title] Acme-oplader voor Google Camera ANG123
Merk [brand] Acme
GTIN [gtin] 0061414100734
MPN [mpn] ANG123

Telefoon of tablet

Productgegevens voor een Google Nexus 6, 32 GB, nachtblauw, simlockvrij
Kenmerk Waarde
Titel [title] Google Nexus 6, 32 GB, nachtblauw, simlockvrij
Producttype [product_type] Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons
Merk [brand] Google
GTIN [gtin] 0614141123452
MPN [mpn] 00638NAGPE