artikelnummer [mpn]

Använd attributet artikelnummer [mpn] för att skicka in produktens artikelnummer (MPN, Manufacturer Part Number). Artikelnummer används för att identifiera en viss produkt bland alla produkter från samma tillverkare. Kunderna kan söka efter ett visst artikelnummer, så om du anger artikelnumret säkerställer du att produkten visas i relevanta situationer.
Google manufactures center - brand

Användningsområde

Rekommenderas för alla produkter med ett unikt artikelnummer.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar.

Mer information om när och hur du skickar in värden på engelska finns i avsnittet om att skicka in din produktdata

Typ Sträng (Unicode-tecken. Rekommenderas: endast ASCII)
Begränsningar Upp till 1 000 tecken
Upprepat fält Nej

Filformat Exempelvärde
Text GO12345OOGLE
XML-flöden <g:mpn>GO12345OOGLE</g:mpn>

Riktlinjer

Följ dessa riktlinjer för att se till att du skickar data av hög kvalitet om dina produkter.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt på Google. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig om det på sidan Diagnostik i Manufacturer Center-kontot.

• Skicka in alla relevanta unika produktkoder: Du måste ange attributen varumärke [brand] och GTIN [gtin]. När du skickar in produktkoder förstår vi bättre vad du säljer. Vi kan också matcha kunder med dina annonser och förbättra annonserna. Läs mer om produktkodsattribut.
  • Skilj mellan olika varianter: Använd rätt artikelnummer för varje produkt. Vanligtvis har varje variant av en produkt (till exempel olika färger eller storlekar) ett eget artikelnummer, så se till att skicka in korrekta värden. Obs! Ett undantag är när klädprodukter har samma artikelnummer. Skicka inte in artikelnummer i Manufacturer Center i det fallet.

Exempel

Mat och dryck

Google Manufacturer Center – mat och dryck

Produktdata för 1 liter av ekologisk getmjölk från Evas getgård
Attribut Värde
titel [title] Evas getgård ekologisk getmjölk – 1 liter
varumärke [brand] Evas getgård
GTIN [gtin] 0614141123452
artikelnummer [mpn] gtmlk-1l

Elektronik

Google manufactures center - brand

Produktdata för en svart Google Chromecast 2 – 1080p – wifi
Attribut Värde
titel [title] Google Chromecast 2 – 1080p – wifi – svart
varumärke [brand] Google
GTIN [gtin] 7894892017139
artikelnummer [mpn] H2G2-42

Varianter

Om produkten finns i flera färger eller storlekar kan du också ha unika produktkoder för de olika varianterna. Exempel:

Google manufacturer center - tablet

Produktdata för grön Google-t-shirt i storlek small
Attribut Värde
titel [title] Google-t-shirt – grön – small
färg [color] grön
storlek [size] S
id [id] 9876-S-GRN
varugrupp-id [item_group_id] 9876
varumärke [brand] Google
GTIN [gtin] 9504000059422
artikelnummer [mpn] 00638HAY

Produktdata för blå Google-t-shirt i storlek small
Attribut Värde
titel [title] Google-t-shirt – blå – small
färg [color] blå
storlek [size] S
id [id] 9876-S-BLU
varugrupp-id [item_group_id] 9876
varumärke [brand] Google
GTIN [gtin] 9504000059433
artikelnummer [mpn] 00638NIC

Produktdata för gul Google-t-shirt i storlek small
Attribut Värde
titel [title] Google-t-shirt – gul – small
färg [color] gul
storlek [size] S
id [id] 9876-S-YELLOW
varugrupp-id [item_group_id] 9876
varumärke [brand] Google
GTIN [gtin] 9504000059446
artikelnummer [mpn] 00638ANG

Telefon eller surfplatta

Google Manufacturers Center - Pixel phone

Produktdata för en olåst midnattsblå Google Nexus 6 – 32 GB
Attribut Värde
titel [title] Google Nexus 6 – 32 GB – midnattsblå – olåst
varumärke [brand] Google
GTIN [gtin] 0614141123452
artikelnummer [mpn] 00638NAGPE

Produkter utan artikelnummer

Vissa produkter har inget unikt artikelnummer och i så fall behöver du inte skicka in något.