Beginner's guide

Registrera dig för Manufacturer Center

Om du vill dela tillverkarinformation om dina produkter med Google behöver du ett Manufacturer Center-konto. Manufacturer Center-konton lämpar sig för varumärkestillverkare och varumärkesägare av produkter som distribueras i kvalificerade länder. När du väljer att registrera dig för Manufacturer Center är det antingen så att du tillverkar dina egna produkter eller varor eller äger varumärkena för andra tillverkningsföretag.

När ditt konto har godkänts kan du hantera produktinformation om ditt företag och dina varumärken.

Innan du börjar

Du behöver ett Google-konto (som Gmail) för att registrera dig i Manufacturer Center. Om du inte redan har ett Google-konto kan du öppna accounts.google.com och välja Skapa konto. Tänk på att e-postadressen för Google-kontot inte är samma som för e-postadressen för företag som du anger när du registrerar dig för Manufacturer Center.

Öppna Manufacturer Center

Vad du kan förvänta dig när du registrerar dig

Du får hjälp med registreringsprocessen för Manufacturer Center. När du har registrerat dig skickar vi statusuppdateringar till den e-postadress du har angett. Du kan också följa upp verifieringsstatusen i ditt Manufacturer Center-konto.

När du registrerar dig ber vi dig om följande:

• Din företagsinformation Det innefattar företagets namn, webbadress och en e-postadress för företaget. Vi använder företagsinformationen för att kontrollera om du kan hantera produkter eller varumärken på uppdrag av företaget och godkänna ditt Manufacturer Center-konto.
  • Din varumärkesinformation. Ditt varumärkesnamn och en specifik webbadress till varumärkets webbplats (om den skiljer sig från företagets webbadress). Du kan lägga till fler varumärken när du har slutfört registreringen. Vi använder varumärkesinformationen för att verifiera om du kan hantera varumärket i Manufacturer Center.
  • (Valfritt) Ditt Merchant Center-id. Om du har ett Merchant Center-konto där du distribuerar produkter från ett varumärke som du äger eller licensierar rekommenderar vi att du länkar det till ditt Manufacturer Center-konto när du registrerar dig. Då kan din produktdata i Merchant Center synkroniseras direkt med Manufacturer Center. Om du inte har ett Merchant Center-konto kan du hoppa över det här steget och ange din produktinformation direkt i Manufacturer Center när du har registrerat dig. Läs mer om hur du synkroniserar din produktdata från Merchant Center till Manufacturer Center.

Anvisningar

1. Öppna registreringssidan för Manufacturer Center.
  2. Ange företagstyp. Du kan välja följande:
    • Varumärkesägare: Du äger ett eller flera varumärken och kan tillverka produkter.
    • Licensinnehavare: Du licensierar ett eller flera varumärken från ett annat företag och kan tillverka produkter.
    • Datapartner: Du hanterar produkter från ett varumärke på uppdrag av dina kunder. Läs mer om att samarbeta med datapartner.
      Obs! Om din verksamhetstyp inte matchar, om du är återförsäljare eller säljare eller om du väljer Inget av ovanstående är Manufacturer Center kanske inte det bästa alternativet för dig. Vi rekommenderar att du tar en titt på Merchant Center i stället.
  3. Fyll i din företagsinformation Din företagsinformation omfattar följande:
    • Namnet på företaget (till exempel Google). Det här blir även namnet på ditt Manufacturer Center-konto.
    • Webbadressen till företagets webbplats Detta ska vara en giltig webbplats med anknytning till ditt företagsnamn och företagets e-postadress.
    • Företagets e-postadress. En företagsdomän krävs för e-postadressen, till exempel din-e-postadress@foretagsdoman.com. En verifieringsbegäran skickas också till den här e-postadressen. Begäran måste godkännas av e-postadressen som en del av introduktionsprocessen för ditt nya Manufacturer Center-konto.
    • Platsen för företagets huvudkontor (eller den registrerade platsen för ditt företag).
  4. Ange din varumärkesinformation. Din varumärkesinformation omfattar följande:
    • Namnet på varumärket (till exempel ”Google Pixel”). Varumärket kan vara detsamma som företagsnamnet.
    • Webbadressen till varumärkets webbplats. Detta kan skilja sig från företagets webbplats.
      Obs! När du anger varumärket ska du inte ange ytterligare information som ™, Inc., Corp., eller Ltd. Om du har flera varumärken kan du skicka in dessa uppgifter senare efter att vi har godkänt ditt Manufacturer Center-konto. Läs mer om hur du hanterar varumärkesinformation.
  5. (Valfritt) Lägg till ett Merchant Center-id (med ett eller flera varumärken som du äger) för att länka kontot till Manufacturer Center. Du hittar Merchant Center-id:t högst upp på varje sida i Merchant Center. Läs mer om hur du synkroniserar din produktdata från Merchant Center till Manufacturer Center.
    Om du inte har ett Merchant Center-konto, ett konto med varumärken som du äger eller licensierar, eller om du inte vill synkronisera produkter mellan dina konton, hoppar du över det här steget. Du kan lägga till produktinformation i Manufacturer Center direkt efter att du har registrerat dig
  6. Läs och godkänn användarvillkoren för Manufacturer Center och välj sedan Gå med i Manufacturer Center.

Vad ska jag göra nu?

• Din begäran om att registrera dig för ett Manufacturer Center-konto genomgår en verifieringsprocess.
  • Vi granskar dina uppgifter för att se till att du är tillverkare, varumärkesägare eller licensinnehavare och att du uppfyller kraven för Manufacturer Center. Det kan ta upp till två arbetsdagar att godkänna ditt Manufacturer Center-konto och upp till två veckor innan varumärket verifieras.
  • Du får e-postmeddelanden om kontots status. Du kan också följa varje steg i registreringsprocessen i Manufacturer Center.