Felsöka flödet

Ibland behöver du kanske hjälp med att felsöka dina flöden. Vårt mål är att ge svar på specifika problem som kan uppstå när du använder flöden och Manufacturer Center. Om ditt konto har underkänts och flödet verkar vara korrekt bör du kontrollera att du följer våra policyer. Nedan finns några vanliga problem och lösningar.

Granska resultat för flödesbearbetning

Du kan granska resultaten för all flödesbearbetning för fil- eller Google Kalkylark-baserade flöden. Så här hittar du resultaten:

1. Logga in på ditt Manufacturer Center-konto.
  2. Klicka på Produkter på navigeringspanelen och sedan på Flöden.
  3. Klicka på namnet på det primära flöde eller tilläggsflöde du vill granska.
  4. Granska resultaten:
    • Egenskaper: Innehåller viktiga egenskaper för flödet som varierar beroende på flödets indatametod. Här hittar du egenskaper som indatametod, tidszon, filstorlek, upptäckt avgränsare (om tillämpligt) och mycket mer.
    • Attribut: Beroende på vilket Manufacturer Center-program du har valt för flödet kräver vi attribut för att följa produktdataspecifikationen. I det här avsnittet kan du granska alla attribut vi har hittat i ditt flöde, inklusive attribut som känns igen och mappar till flödesspecifikationen, samt okända attribut som inte matchar attribut i produktdataspecifikationen. Du kan granska listan och använda verktyg som flödesregler för att informera Manufacturer Center om vilket okänt attribut du vill använda för att fylla i ett Google-attribut. Till exempel kanske du vill inkludera produktnamnet i det värde du skickar in för attributet titel [title].
    • Bearbetar data: I det här avsnittet kan du se hur många varor som finns i flödet, samt varor med problem. Gå igenom listan med varuproblem för att ta reda på hur många varor i flödet som påverkas, samt se exempel och länkar till dokumentation med åtgärder.
Obs! Endast grundläggande problem med filer och data kontrolleras. Öppna Diagnostik om du vill se alla problem.
Problem med datafilen
Problem med flödesregistrering
  • Använder du filnamnstillägg som. zip eller .gz måste du kontrollera att filen är komprimerad eftersom vårt system förutsätter att filen är komprimerad. Överföring av en okomprimerad fil leder i det här fallet till flödesfel. Kontrollera att det komprimerade arkivet innehåller exakt en fil.
  • När du redigerar inställningarna för dataflödet rekommenderar vi att du lämnar alternativet för automatisk identifiering markerat såvida du inte behöver åtgärda ett specifikt problem.
Problem med formatering
  • Tabbavgränsad text
    • Om du använder tidigare formaterad text (med radbrytningar eller citattecken) måste du se till att citerade attribut har aktiverats. Observera att det här är standardinställningen för Manufacturer Center-konton. Läs mer om hur du använder och aktiverar dem.
    • Kontrollera att alla rader (varor) innehåller rätt antal tabbar/kolumner (attribut). Ofta finns det antingen en tabb för mycket eller för lite.
  • XML
    • Du måste använda XML-versionen av följande tecken:

Tecken

Beskrivning

XML Escape-tecken

"

dubbelt citattecken

"

&

et-tecken

&

'

apostrof

'

<

mindre än-tecken

&lt;

>

större än-tecken

&gt;

• Attributnamnen kanske innehåller versaler. Alla versaler i attributnamnen måste tas bort. Till exempel måste attributet titel [title] skrivas <g:title> i stället för <g:Title>.
    • Felaktig kodning inträffar ibland. Var noga med att koda filen i godkända format.
    • Se till att alla citattecken (" eller ') förekommer i par i textfiler. För XML-filer bör du se till att använda XML-versionen av tecknen.
Problem med uppladdning
  • Datafilen kan vara för stor.
    • Observera att direktuppladdningsfiler måste vara mindre än 20 MB.
    • Om du får ett hoppsan-felmeddelande när du använder den här metoden bör du vänta några timmar och försöka igen.