Problemen met uw feed oplossen

Soms heeft u wat hulp nodig bij het oplossen van een probleem met uw feeds. We vinden het belangrijk om u zo goed mogelijk te helpen bij specifieke problemen die u kunt tegenkomen bij het gebruik van feeds en Manufacturer Center. Is uw account afgekeurd terwijl uw feeds in orde lijken te zijn, controleer dan eerst of u niet per ongeluk ons beleid heeft geschonden. Hieronder vindt u enkele veelvoorkomende problemen en de bijbehorende oplossingen.

Verwerkingsresultaten van feeds beoordelen

U kunt de resultaten van alle feedverwerkingen op basis van bestanden of Google-spreadsheets controleren. De resultaten bekijken:

1. Log in op uw Manufacturer Center-account.
  2. Klik in het navigatievenster op Producten en vervolgens op Feeds.
  3. Klik op de naam van de primaire of aanvullende feed die u wilt bekijken.
  4. Bekijk de resultaten:
    • Eigenschappen: Bevat belangrijke feedeigenschappen, die afhankelijk zijn van de invoermethode van de feed. Hier vindt u eigenschappen zoals invoermethode, tijdzone, bestandsgrootte, gedetecteerd scheidingsteken (indien van toepassing) en meer.
    • Kenmerken: De kenmerken moeten voldoen aan de productspecificaties van het Manufacturer Center-programma waarvoor uw feed is aangemeld. In dit gedeelte kunt u alle kenmerken bekijken die we hebben gevonden in uw feed, zowel de herkende kenmerken die gekoppeld zijn aan de feedspecificatie als de niet-herkende kenmerken die niet overeenkomen met een van de kenmerken in de productspecificaties. U kunt de lijst bekijken en tools zoals feedregels gebruiken om Manufacturer Center te laten weten welk niet-herkend kenmerk u wilt gebruiken om een Google-kenmerk in te vullen. U kunt bijvoorbeeld de productnaam gebruiken als onderdeel van de waarde die u opgeeft voor het kenmerk titel [title].
    • Gegevens verwerken: In dit gedeelte ziet u het aantal artikelen in uw feed en artikelen met vastgestelde artikelproblemen. Bekijk de lijst met artikelproblemen voor meer informatie over het aantal artikelen met problemen in uw feed, inclusief voorbeelden en links naar documentatie om het probleem op te lossen.
Opmerking: Tijdens de verwerking wordt alleen gecontroleerd op algemene bestands- en gegevensproblemen. Ga voor een overzicht van alle problemen naar Diagnostische gegevens.
Problemen met gegevensbestanden
  • Misschien ontbreekt er een vereist kenmerk in uw gegevensbestand. Vaak wordt het kenmerk ID [id] vergeten.
  • Zorg dat u een van onze ondersteunde bestandsindelingen gebruikt.
  • Feeds in .xls-indeling zijn momenteel niet toegestaan. Als u een feed in .xls-indeling heeft gemaakt, vindt u hier informatie over hoe u de feed kunt converteren naar een .txt-bestand.
  • Gebruik tekstbestanden met een UTF-8-indeling wanneer u tekens gebruikt die niet onder de US ASCII-tekenset vallen.
Problemen met het registreren van feeds
  • Gebruikt u een bestandsnaam met de extensie .zip of .gz, houd er dan rekening mee dat ons systeem dan ook daadwerkelijk een gecomprimeerd bestand verwacht. Als u in dit geval een niet-gecomprimeerd bestand uploadt, kan dit gevolgen hebben voor de werking van de feed. Zorg er ook voor dat het gecomprimeerde archief exact één bestand bevat.
  • Wanneer u de instellingen voor uw datafeed bewerkt, raden we u aan 'automatisch detecteren' als geselecteerde optie te laten staan, tenzij er een specifiek probleem moet worden opgelost.
Problemen met de indeling
  • Door tabs gescheiden tekst
    • Als u tekst met een bestaande indeling gebruikt (bijvoorbeeld met regeleinden of aanhalingstekens), moet u de optie voor kenmerken tussen aanhalingstekens gebruiken. Dit is de standaardinstelling voor Manufacturer Center-accounts. Meer informatie over het gebruiken en inschakelen van aanhalingstekens
    • Zorg dat uw rijen (items) het juiste aantal tabs/kolommen bevatten (kenmerken). Vaak zijn er extra tabs toegevoegd of ontbreekt er een.
  • XML
    • Gebruik de volgende escapetekens:

Teken

Beschrijving

XML-escapeteken

"

dubbele aanhalingstekens

"

&

en-teken

&

'

apostrof

'

<

kleiner dan

&lt;

>

groter dan

&gt;

• De namen van kenmerken mogen geen hoofdletters bevatten en alle hoofdletters moeten uit de kenmerkennamen worden verwijderd. Het kenmerk titel [title] moet bijvoorbeeld worden ingevoerd als <g:title> en niet als <g:Title>.
    • Soms gaat er iets mis bij de codering. Gebruik bij het coderen van uw bestand de geaccepteerde coderingstypen.
    • Check in tekstbestanden of alle sets aanhalingstekens (" en ') compleet zijn. Bij XML-bestanden moet u de juiste escapetekens gebruiken.
Problemen met uploaden
  • Uw gegevensbestand kan te groot zijn.
    • Bestanden voor rechtstreekse upload moeten kleiner zijn dan 20 MB.
    • Komt u bij deze methode een oeps-bericht tegen, wacht dan een paar uur en probeer het opnieuw.