Testa och förhandsgranska dina flödesregler

Använd regeltestningsfunktionen i Merchant Center för att förhandsgranska effekterna av dina flödesregler. Med regeltestningsfunktionen kan du se hur dina regelutkast påverkar och ändrar din produktdata innan du tillämpar regelutkastet.

Innan du börjar

Innan du kan köra ett test av reglerna måste du skapa ett regelutkast. Så här skapar du ett utkast:

1. Logga in på ditt Manufacturer Center-konto.
  2. Klicka på Flöden under Produkter.
  3. Välj ett primärt flöde där du vill tillämpa regler.
  4. Klicka på fliken Flödesregler för flödet.
  5. Klicka på plusikonen för att skapa nya regler för flödet. Ange eller välj sedan det attribut du vill använda en regel för.
  6. Skapa din regel.
    • När du har skapat en regel kan du omedelbart förhandsgranska ändringar av attributvärden genom att titta i förhandsgranskningsrutan till höger.
    • Om du har flera regler för samma attribut visar förhandsgranskningen ändringar som har gjorts av varje regel i listan. Du kan bläddra genom erbjudanden i ditt flöde eller söka efter ett produkt-id och förhandsgranska attributändringen för produkten.
    • Om dina regler resulterar i ett varuproblem visas det längst ned. Om vi inte förväntar oss att dina regler leder till varuproblem för det här attributet visas Allt ser bra ut.
  7. Klicka på Spara som utkast.
  8. Navigera tillbaka till fliken Flödesregler. En ruta visas som berättar att du har ett utkast.

Testa dina regler

När du har skapat ett regelutkast kan du börja testa utkastet och förhandsgranska hur regeln skulle påverka din produktdata. Testa dina regler:

1. Öppna fliken Flödesregler.
  2. Klicka på Testa ändringar.
  3. Vänta på att rapporten ska genereras. Testet kan ta mellan 10 och 20 minuter.
  4. Granska testresultaten och kontrollera att de nya reglerna fungerar som du hade tänkt.
  5. Om reglerna inte fungerar som du tänkt ser du till att uppdatera eventuella regler som kan behöva justeras.
  6. Om du vill köra ett annat test med din nya uppdateringar klickar du på Testa ändringar.
    • Om du vill köra ett nytt test med hjälp av samma regelutkast och uppdaterad produktdata klickar du på Testa igen.
  7. När du är nöjd med dina regler klickar du på Använd. Regelutkastet används och tillämpas på produktdatan.

Granska resultaten

Testresultaten visas när ett test är slutfört.

Statussammanfattning

I det här avsnittet ser du hur dina nya eller uppdaterade regler påverkar statusen för dina produkter.

Tabellen innehåller det totala antalet godkända, avvisade och uteslutna produkter för din destination, baserat på effekterna av dina aktuella regler. Den visar också hur dessa siffror skulle ändras om du tillämpade dina regelutkast. Om du skickar produktdata för flera destinationer kan du välja vilken destination du vill se produktdata för.

Status Innebörd
Godkänt Den här statusen innehåller varor som skulle visas på fliken Diagnostik som Aktiva, Väntande eller Förfaller.
Avvisad Om en vara är Avvisad betyder det att den inte kan visas i den valda destinationen.
Det här omfattar alla orsaker till underkännanden som du kan se i avsnittet Diagnostik på Manufacturer Center-konto.
Utesluts Det här är varor som du valde att utesluta från destinationen. Du kan välja att utesluta eller inkludera varor med flödesinställningarna. Utesluten är inte samma sak som Inte godkänd. Uteslutna varor kan vara godkända, men de visas inte i din destination.

Under tabellen statusöversikt ser du även följande:

• Grupper av produkter vars status ändras till följd av nya eller uppdaterade regler.
  • Hur produkternas status ändras för varje grupp, till exempel från Godkänd till Inte godkänd.
  • För varje grupp, antalet produkter vars status ändras.
  • För varje grupp, upp till fem exempel på vilka produkter som ändras och på vilket sätt efter att de nya reglerna tillämpats.
Obs! Granska alla meddelanden om statusändring innan du tillämpar testreglerna så att du inte oavsiktligt tar en del av annonsutrymmet offline.

Sammanfattning av attribut som kommer att ändras

I det här avsnittet ser du

• de attribut som skulle påverkas av nya eller uppdaterade regler
  • för varje attribut, antalet produkter som skulle påverkas
  • för varje attribut, upp till fem exempel på hur attributet ändras efter att reglerna tillämpas.

Problemöversikt

I det här avsnittet ser du vilka befintliga varuproblem som skulle lösas, vilka nya varuproblem skulle tillkomma och vilka befintliga varuproblem skulle förbli oförändrade om du använder reglerna. För varje problem ser du också

• antalet produkter som påverkas av problemet
  • upp till fem exempel på produkter som påverkas av problemet, och de aktuella och nya värdena för det eventuella attribut som är relaterat till problemet.

I vissa fall kan samma problem finnas i olika delar av problemöversikten. Det kan hända när du löser ett problem för några produkter i flödet men inte löser samma problem för några andra produkter.