Tämä ominaisuus on tällä hetkellä saatavilla Google Workspacen integroidussa käyttökokemuksessa. Aloita kokemukseen tutustuminen tästä artikkelista.

Chat-viestin lähettäminen Gmailissa

Voit lähettää viestin jollakin seuraavista tavoista:

Voit lähettää viestin henkilölle, joka ei kuulu organisaatioosi, mutta et voi lisätä ulkoisia vastaanottajia sisäiseen ryhmäviestiin. Nimen vieressä oleva merkki osoittaa, että henkilö ei kuulu organisaatioosi.

Jotta vastaanottaja voi vastata viestiisi, hänen on ensin hyväksyttävä pyyntösi.
Tärkeää: Lapsesi voi käyttää Chatia Gmail-sovelluksessa tai Gmailin verkkoversiossa, vaikka Chat-sovellus olisi estetty. Katso, miten voit ylläpitää lapsen Google-tiliä.
Tärkeää: Jotta voit lähettää jollekulle viestin, hänellä on oltava henkilökohtainen tili tai työ- tai koulutili. Jos hänellä ei ole tiliä, lue miten Google-tili luodaan.
  1. Siirry osoitteeseen gmail.com
  2. Valitse Chat-osiosta Plus.
    •  Voit muuttaa Chat-osion kokoa vetämällä osion yläreunaa ylös tai alas.
  3. Lisää nimi tai sähköpostiosoite tai valitse organisaatiosi jäsen ehdotuksista.
    Jos haluat lähettää viestin henkilölle, joka ei kuulu organisaatioosi, lisää hänen sähköpostiosoitteensa kokonaisuudessaan.
  4. Jos vastaanottajia on vähintään kaksi, valitse Ryhmäviesti.
  5. Luo viesti. Siinä voi olla tekstiä tai linkki.
  6. Klikkaa Lähetä.

Henkilöiden lisääminen ja poistaminen ryhmäviesteissä

Jotta voit lisätä tai poistaa henkilön chatissa, sinun on aloitettava uusi ryhmäviesti, jonka osallistujalistaa on muokattu.

1. Siirry osoitteeseen gmail.com
  2. Valitse Chat-osiosta haluamasi viesti.
  3. Valitse viestin oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää.
  4. Aloita uusi chat.
  5. Lisää viestiin vastaanottajia tai poista heitä siitä.
  6. Valitse Luo.
  7. Luo viesti.
  8. Klikkaa Lähetä.
Vinkki: Kun olet luonut ryhmäkeskustelun, voit muuntaa sen tilaksi. Lue lisää tilojen luomisesta ja ylläpidosta.