Den här funktionen är för närvarande tillgänglig i den integrerade upplevelsen i Google Workspace. Kom igång med upplevelsen genom att läsa den här artikeln.

Starta eller delta i ett videosamtal från Gmail

Det går att starta eller gå med i personliga videosamtal i Gmail.

Vill du få ut mer av Google-appar på jobbet eller i skolan?  Registrera dig för en Google Workspace-provperiod utan kostnad.

Innan du startar ditt första videosamtal

1. Kontrollera systemkraven.
  2. Klicka på Tillåt när du ombeds att tillåta att datorns kamera och mikrofon används.
    • I Inställningar kan du behöva aktivera behörigheter för kameran och mikrofonen.

Google Workspace-användare (som använder Gmail med ett jobb- eller skolkonto)

Tips för Google Workspace-administratörers: Om du vill använda Meet i Gmail måste tjänsten Google Meet vara aktiverad på administratörskonsolen. För EDU-användare måste även möjligheten att skapa nya videomöten vara aktiverad.

Starta ett videosamtal

1. Öppna Gmail.
  2. Klicka på Nytt möte i avsnittet Meet.
  3. Klicka på Skicka inbjudan om du vill skicka mötesinbjudan via länk eller e-post.
    • Klicka på Kopiera mötesinbjudan om du vill kopiera informationen i mötesinbjudan.
    • Om du vill skicka en e-postinbjudan klickar du på Dela via e-post.
  4. När du är redo att gå med i mötet klickar du på Gå med nu.
  5. Innan du går med i ditt första möte måste du tillåta behörigheter för mikrofonen och kameran. När du har beviljat behörighet:
    • Om du vill aktivera eller inaktivera mikrofonen klickar du på Mikrofon Mikrofon.
    • Om du vill aktivera eller inaktivera kameran klickar du på Kamera Videosamtal.
  6. Gå med i samtalet genom att klicka på Gå med nu.
  7. Avsluta samtalet genom att klicka på Lämna samtal Call end icon.

Gå med i ett videosamtal

1. Öppna Gmail.
  2. Klicka på Mina möten  längst ned till vänster för att gå med i ett kommande videosamtal i kalendern.
  3. Håll muspekaren över det kommande mötet du vill gå med i följt av under Mina möten och klicka på Gå med.
    Tips!
    • Endast möten som är schemalagda i Google Kalender visas under Mina möten.
    • Klicka på ett av dina kommande möten för att visa samtalsinformationen eller göra ändringar.
    • Om det kommande mötet inte finns i kalendern klickar du på Gå med i ett möte. Ange möteskoden eller mötesnamnet följt av klicka på Gå med.
  4. Innan du går med i ditt första möte måste du tillåta behörigheter för mikrofonen och kameran. När du har beviljat behörighet:
    • Om du vill aktivera eller inaktivera mikrofonen klickar du på Mikrofon Mikrofon.
    • Om du vill aktivera eller inaktivera kameran klickar du på Kamera Videosamtal.
  5. Gå med i samtalet genom att klicka på Gå med nu.
  6. Lämna samtalet genom att klicka på Lämna samtal Call end icon.

Google Workspace for Education-användare

Om du har ett Education-konto och din skoltyp är grundskola/gymnasium (K-12) får du inte gå med i Google Meet-videosamtal skapade av personliga Google-konton.

Anonyma användare eller användare som inte är inloggade på ett Google-konto får inte gå med i möten som organiseras av Google Workspace for Education-användare. Användare kan dock fortfarande ringa in per telefon.

Användare utan Google Workspace (som använder Gmail med ett personligt konto)

Starta ett videosamtal

1. Öppna Gmail.
  2. Klicka på Nytt möte i avsnittet Meet.
  3. Klicka på Skicka inbjudan om du vill skicka mötesinbjudan via länk eller e-post.
    • Klicka på Kopiera mötesinbjudan om du vill kopiera informationen i mötesinbjudan.
    • Om du vill skicka en e-postinbjudan klickar du på Dela via e-post.
  4. När du är redo att gå med i mötet klickar du på Starta nu. Du går med i mötet direkt.
  5. Innan du går med i ditt första möte måste du tillåta behörigheter för mikrofonen och kameran. När du har beviljat behörighet:
    • Om du vill aktivera eller inaktivera mikrofonen klickar du på Mikrofon Mikrofon.
    • Om du vill aktivera eller inaktivera kameran klickar du på Kamera Videosamtal.
  6. Gå med i samtalet genom att klicka på Gå med nu.
  7. Avsluta samtalet genom att klicka på Lämna samtal Call end icon.

Gå med i ett videosamtal

1. Öppna Gmail.
  2. Klicka på Gå med i ett möte Inmatning.
  3. Ange möteskoden på 10 bokstäver som du har fått av personen som ordnar mötet.
  4. Klicka på Gå med.
    • Innan du går med i mötet kan du aktivera eller inaktivera kameran och mikrofonen.
  5. Gå med i samtalet genom att klicka på Gå med nu.
  6. Klicka på Avsluta samtal Call end icon när du är klar.

Du kan även gå med i ett möte från en kalenderhändelse i Google Meet-appen. Läs mer om andra sätt att starta eller gå med i ett möte.

Ring någon direkt från Chat eller Gmail

Viktigt! Det går att ringa någon direkt i Chat eller Gmail i Chrome. Om du ringer ett samtal till en användare som inte har Chrome kan mottagaren svara och gå med i samtalet men hör ingen ringsignal.

Det går att starta ett röst- eller videosamtal i Chat eller Gmail. När den andra personen svarar hör hen en ringsignal.

1. Öppna ett direktmeddelande i Chat.
  2. Klicka på Starta videosamtal högst upp. Samtalet öppnas i ett litet fönster.
  3. Avsluta samtalet genom att klicka på Lägg på Call end icon.

Tips! Justera samtalsfönstret:

• Flytta samtalet till en ny flik genom att klicka på Flytta till en flik New window.
  • Flytta genom att klicka och hålla kvar fönstret.

Visa eller dölja Google Meet i Gmail (för alla användare)

1. Öppna Gmail.
  2. I det övre högra hörnet klickar du på Inställningar Inställningar följt av Visa alla inställningar.
  3. Välj Chatt och Meet högst upp.
  4. Gör ändringarna i avsnittet Meet.
  5. Klicka på Spara ändringar längst ned.

Viktigt! Google Workspace-användare har kanske inte den här inställningen i sitt Gmail-konto om Google Workspace-administratörerna har inaktiverat videosamtalstjänsten på administratörskonsolen.

Tips! Kontrollera när möteskoder upphör att gälla för att säkerställa att du inte går med i möten med en ogiltig kod och för att bättre planera för framtida möten du skapar. Läs mer om möteskoder i Google Meet.

Relaterade ämnen