Denne funksjonen er tilgjengelig i den integrerte opplevelsen i Google Workspace. I denne artikkelen beskriver vi hvordan du kommer i gang med opplevelsen.

Start eller bli med i videosamtaler direkte fra Gmail

Du kan starte eller bli med i videosamtaler mens du bruker Gmail.

Vil du få mer ut av Google-appene på jobb eller skole?  Registrer deg for en kostnadsfri prøveperiode på Google Workspace.

Før du starter den første videosamtalen

1. Sjekk systemkravene.
  2. Når du blir bedt om å tillate bruk av kameraet og mikrofonen på datamaskinen, klikker du på Tillat.
    • Det kan hende du må gå til «Innstillinger» for å slå på tillatelser for kameraet og mikrofonen.

Google Workspace-brukere (som bruker Gmail med en jobb- eller skolekonto)

Tips for Google Workspace-administratorer: For at du skal kunne bruke Meet i Gmail, må Google Meet-tjenesten være slått på i administrasjonskonsollen. Brukere med utdanningsversjoner må også kunne opprette nye videomøter.

Start videosamtaler

1. Åpne Gmail.
  2. Klikk på Nytt møte i Møte-delen.
  3. For å sende møteinvitasjonen via en link eller e-post, klikk på Send invitasjon
    • For å kopiere møtedetaljene, klikk på Kopiér møteinvitasjonen.
    • For å sende en invitasjon via e-post, klikk på Del via e-post.
  4. Når du er klar til å bli med på møtet, klikker du på Bli med nå.
  5. Før du blir med på det første møtet ditt, må du gi tjenesten tilgang til mikrofonen og kameraet ditt. Når du har gitt tillatelse, gjelder dette:
    • For å slå mikrofonen på eller av, klikk på Mikrofon Mikrofon.
    • For å slå kameraet på eller av, klikk på Kamera Videoanrop.
  6. For å bli med i samtalen, klikk på Bli med nå.
  7. For å avslutte samtalen, klikk på Forlat samtalen Call end icon.

Bli med i videosamtaler

1. Åpne Gmail.
  2. Nederst til venstre klikker du på Mine møter  for å bli med i en kommende videosamtale i kalenderen din.
  3. Under «Mine møter» holder du markøren over det kommende møtet du vil bli med i etterfulgt av klikk på Bli med.
    Tips:
    • Bare møter som er planlagt i Google Kalender, vises under «Mine møter».
    • Du kan klikke på et av de kommende møtene dine for å se anropsdetaljene eller gjøre endringer.
    • Hvis det kommende møtet ikke står i kalenderen din, kan du klikke på Bli med i et møte. Skriv inn møtekoden eller kallenavnet etterfulgt av klikk på Bli med.
  4. Før du blir med på det første møtet ditt, må du tillate tilgang til mikrofonen og kameraet ditt. Når du har gitt tillatelse:
    • For å slå mikrofonen av eller på, klikk på Mikrofon Mikrofon.
    • For å slå kameraet av eller på, klikk på Kamera Videoanrop.
  5. Klikk på Bli med nå for å delta i samtalen.
  6. For å forlate samtalen, klikk på Forlat samtalen  Call end icon.

Google Workspace for Education-brukere

Hvis du har en Education-konto og er tilknyttet en grunnskole eller en videregående skole, kan du ikke bli med i Google Meet-videosamtaler som opprettes via personlige Google-kontoer.

Anonyme brukere, eller brukere som ikke er logget på Google-kontoer, kan ikke delta i møter som arrangeres av Google Workspace for Education-brukere. Brukerne kan imidlertid fortsatt ringe inn per telefon.

Brukere som ikke har Google Workspace (som bruker Gmail med en personlig konto)

Start videosamtaler

1. Åpne Gmail.
  2. Klikk på Nytt møte i Møte-delen.
  3. For å sende møteinvitasjonen via en link eller e-post, klikk på Send invitasjon
    • For å kopiere møtedetaljene, klikk på Kopiér møteinvitasjonen.
    • For å sende en invitasjon via e-post, klikk på Del via e-post.
  4. Når du er klar til å bli med i møtet, klikker du på Start nå . Du går da direkte inn i møtet.
  5. Før du blir med i det første møtet ditt, må du tillate tilgang til mikrofonen og kameraet ditt. Når du har gitt tillatelse:
    • For å slå mikrofonen av eller på, klikk på Mikrofon Mikrofon.
    • For å slå kameraet av eller på, klikk på Kamera Videoanrop.
  6. Klikk på Bli med nå for å delta i samtalen.
  7. For å avslutte samtalen, klikk på Forlat samtalen Call end icon.

Bli med i videosamtaler

1. Åpne Gmail.
  2. Klikk på Bli med i et møte Inndata.
  3. Skriv inn møtekoden på ti bokstaver som du har fått av møtearrangøren.
  4. Klikk på Bli med.
    • Før du blir med på møtet, kan du slå kameraet og mikrofonen av eller på.
  5. Klikk på Bli med nå for å delta i samtalen.
  6. Klikk på Avslutt samtalen Call end icon når du er ferdig.

Du kan også bli med på møter via Kalender-aktiviteter eller Google Meet-appen. Se hvilke andre måter du kan starte eller bli med i møter på.

Ring noen direkte fra Chat eller Gmail

Viktig: Du kan ringe til andre direkte fra Chat eller Gmail i Chrome. Hvis du ringer til en bruker som ikke bruker Chrome, kan hen motta og bli med i anropet, men hen kommer ikke til å høre en ringelyd.

Du kan starte tale- eller videomøter fra Chat eller Gmail. Den andre personen hører en ringelyd når hen mottar anropet.

1. Åpne en direktemelding i Chat.
  2. Øverst klikker du på Start et videoanrop . Anropet åpnes i et lite vindu.
  3. For å avslutte anropet trykker du på Avslutt anropet Call end icon.

Tips: Hvis du vil justere anropsvinduet kan du

• klikke på Flytt til en fane New window for å flytte det til en ny fane
  • klikke og holde på vinduet for å flytte det

Vis eller skjul Google Meet i Gmail (for alle brukere)

1. Åpne Gmail.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger og så Se alle innstillinger øverst til høyre.
  3. Velg Chat og Meet øverst.
  4. Utfør ønskede endringer i «Meet»-delen.
  5. Klikk på Lagre endringer nederst.

Viktig: Det kan hende at Google Workspace-brukere ikke har denne innstillingen i Gmail-kontoen sin hvis Google Workspace-administratorer har deaktivert videoanropstjenesten fra administrasjonskonsollen.

Tips: For å sikre at du ikke blir med på møter med utløpte koder, og for å planlegge bedre for fremtidige møter du oppretter, bør du sjekke når møtekodene utløper. Finn ut mer om møtekoder i Google Meet.

Relaterte emner