Tämä ominaisuus on tällä hetkellä saatavilla Google Workspacen integroidussa käyttökokemuksessa. Aloita kokemukseen tutustuminen tästä artikkelista.

Videopuhelun aloittaminen ja siihen liittyminen Gmailista

Voit keskustella kasvotusten aloittamalla videopuheluja tai liittymällä niihin Gmailista.

Haluatko saada Google-sovelluksista enemmän irti töissä tai koulussa?  Rekisteröidy Google Workspace ‐kokeiluun maksutta.

Ennen ensimmäisen videopuhelun aloittamista

1. Tarkista järjestelmävaatimukset.
  2. Kun sinulta pyydetään lupaa käyttää tietokoneesi kameraa ja mikrofonia, klikkaa Salli.
    • Sinun on ehkä sallittava kameran ja mikrofonin käyttö asetuksista.

Google Workspace ‑käyttäjät (Gmail käytössä työ- tai koulutilillä)

Vinkki Google Workspace ‑järjestelmänvalvojille: Jotta Meetiä voi käyttää Gmailin kautta, Google Meet ‑palvelu on otettava käyttöön hallintakonsolista. Oppilaitoskäyttäjillä on lisäksi oltava uusien videokokousten luontimahdollisuus käytössä.

Videopuhelun aloittaminen

1. Avaa Gmail.
  2. Valitse Meet-osiosta Uusi kokous.
  3. Jos haluat lähettää kokouskutsun linkillä tai sähköpostilla, valitse Lähetä kutsu
    • Jos haluat kopioida kokouskutsun tiedot, valitse Kopioi kokouskutsu.
    • Jos haluat lähettää sähköpostikutsun, valitse Jaa sähköpostilla.
  4. Kun olet valmis liittymään kokoukseen, valitse Liity nyt.
  5. Ennen kuin liityt ensimmäiseen kokoukseesi, muista sallia mikrofonin ja kameran käyttö. Kun olet antanut käyttöoikeudet:
    • Voit vaihtaa mikrofonin päälle tai pois valitsemalla Mikrofoni Mikrofoni.
    • Voit vaihtaa kameran päälle tai pois valitsemalla Kamera Videopuhelu.
  6. Voit liittyä puheluun klikkaamalla Liity nyt.
  7. Voit lopettaa puhelun klikkaamalla Poistu puhelusta Call end icon.

Videopuheluun liittyminen

1. Avaa Gmail.
  2. Klikkaa vasemmasta alakulmasta Omat kokoukset , niin pääset liittymään kalenteriisi tulevaksi merkittyyn videopuheluun.
  3. Vie hiiri Omat kokoukset ‑osiossa sen tulevan kokouksen päälle, johon haluat liittyä ja sitten valitse Liity.
    Vinkkejä:
    • Vain Google Kalenterissa ajoitetut kokoukset näkyvät Omat kokoukset ‑osiossa.
    • Klikkaamalla tulevaa kokousta näet kyseisen puhelun tiedot ja pääset tekemään muutoksia.
    • Jos tuleva kokous ei näy kalenterissasi, klikkaa Liity kokoukseen. Lisää kokouskoodi tai lyhytnimi ja sitten klikkaa Liity.
  4. Ennen kuin liityt ensimmäiseen kokoukseesi, muista sallia mikrofonin ja kameran käyttö. Kun olet antanut käyttöoikeudet, voit käyttää seuraavia toimintoja:
    • Voit vaihtaa mikrofonin päälle tai pois valitsemalla Mikrofoni Mikrofoni.
    • Voit vaihtaa kameran päälle tai pois valitsemalla Kamera Videopuhelu.
  5. Voit liittyä puheluun klikkaamalla Liity nyt.
  6. Voit lopettaa puhelun klikkaamalla Poistu puhelusta Call end icon.

Google Workspace for Educationin käyttäjät

Jos sinulla on Education-version tili ja koulusi on perus- tai keskiasteen oppilaitos (K-12), et voi liittyä Google Meet ‑videopuheluihin, jotka on luotu henkilökohtaisella Google-tilillä.

Anonyymit käyttäjät tai sellaiset käyttäjät, jotka eivät ole kirjautuneet Google-tilille, eivät voi liittyä Google Workspace for Education ‑käyttäjien järjestämiin kokouksiin. Käyttäjät voivat kuitenkin edelleen osallistua kokoukseen soittamalla.

Muut kuin Google Workspace ‑käyttäjät (Gmail käytössä henkilökohtaisella tilillä)

Videopuhelun aloittaminen

1. Avaa Gmail.
  2. Valitse Meet-osiosta Uusi kokous.
  3. Jos haluat lähettää kokouskutsun linkillä tai sähköpostilla, valitse Lähetä kutsu
    • Jos haluat kopioida kokouskutsun tiedot, valitse Kopioi kokouskutsu.
    • Jos haluat lähettää sähköpostikutsun, valitse Jaa sähköpostilla.
  4. Kun olet valmis osallistumaan kokoukseen, valitse Aloita nyt. Siirryt suoraan kokoukseen.
  5. Ennen kuin osallistut ensimmäiseen kokoukseesi, muista sallia mikrofonin ja kameran käyttö. Kun olet antanut käyttöoikeudet, voit käyttää seuraavia toimintoja:
    • Voit vaihtaa mikrofonin päälle tai pois valitsemalla Mikrofoni Mikrofoni.
    • Voit vaihtaa kameran päälle tai pois valitsemalla Kamera Videopuhelu.
  6. Voit liittyä puheluun klikkaamalla Liity nyt.
  7. Voit lopettaa puhelun klikkaamalla Poistu puhelusta Call end icon.

Videopuheluun liittyminen

1. Avaa Gmail.
  2. Klikkaa Liity kokoukseen Syöttötapa.
  3. Lisää 10-merkkinen kokouskoodi, jonka sait kokouksen järjestäjältä.
  4. Klikkaa Liity.
    • Ennen kuin liityt kokoukseen, voit ottaa kameran ja mikrofonin käyttöön tai poistaa ne käytöstä.
  5. Liity puheluun klikkaamalla Liity nyt.
  6. Voit lopettaa puhelun klikkaamalla Päätä puhelu Call end icon.

Voit liittyä kokoukseen myös kalenteritapahtumasta tai Google Meet ‑sovelluksesta. Katso muita tapoja aloittaa kokous tai liittyä kokoukseen.

Puhelun soittaminen suoraan Chatista tai Gmailista

Tärkeää: Voit soittaa henkilölle suoraan Chatista tai Gmailista Chromessa. Jos puhelun vastaanottaja ei käytä Chromea, hän voi vastaanottaa puhelun ja liittyä siihen, mutta soittoääntä ei soiteta.

Voit aloittaa ääni- tai videopuhelun Chatista tai Gmailista. Vastaanottaja kuulee soittoäänen puhelun saapuessa.

1. Avaa Chatissa viesti.
  2. Valitse yläreunasta Aloita videopuhelu . Puhelu avautuu pieneen ikkunaan.
  3. Voit lopettaa puhelun klikkaamalla Päätä puhelu Call end icon.

Vinkki: Jos haluat muokata puheluikkunaa, tee näin:

• Jos haluat siirtää puhelun uudelle välilehdelle, klikkaa Siirrä välilehdelle New window.
  • Jos haluat siirtää ikkunaa, klikkaa sitä ja pidä hiiren painike painettuna.

Google Meetin näyttäminen tai piilottaminen Gmailissa (kaikki käyttäjät)

1. Avaa Gmail.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Näytä kaikki asetukset.
  3. Valitse yläreunasta Chat ja Meet.
  4. Tee haluamasi muutokset Meet-osioon.
  5. Klikkaa alareunasta Tallenna muutokset.

Tärkeää: Google Workspace ‑käyttäjillä ei välttämättä ole tätä asetusta Gmail-tilillään, jos Google Workspace ‑järjestelmänvalvoja on poistanut videopuhelupalvelun käytöstä hallintakonsolista.

Vinkki: Tarkista, milloin kokouskoodit vanhentuvat, jotta et liity kokoukseen vanhentuneella koodilla ja voit valmistautua paremmin tuleviin kokouksiin. Lue lisää Google Meetin kokouskoodeista.

Muuta aiheeseen liittyvää