Denne funktion er i øjeblikket tilgængelig i den integrerede Gmail-brugerflade i Google Workspace. Gå til denne artikel for at komme godt i gang med den integrerede Gmail-oplevelse.

Start eller deltag i et videoopkald via Gmail

Du kan starte eller deltage i videoopkald ansigt til ansigt, mens du bruger Gmail.

Vil du have mere ud af Google-apps på arbejdet eller i skolen?  Tilmeld dig en prøveperiode på Google Workspace uden beregning.

Før du starter dit første videoopkald

1. Tjek systemkravene.
  2. Klik på Tillad, når du bliver bedt om at give adgang til din computers kamera og mikrofon.
    • Du skal muligvis aktivere tilladelserne for dit kamera og din mikrofon under Indstillinger.

Google Workspace-brugere (der bruger Gmail med en arbejds- eller skolekonto)

Tip til Google Workspace-administratorer: Brug af Meet i Gmail kræver, at Google Meet-tjenesten er aktiveret i Administrationskonsol. EDU-brugere har også mulighed for at oprette nye videomøder ved at aktivere indstillingen.

Start et videoopkald

1. Åbn Gmail.
  2. Klik på Nyt møde i sektionen Meet.
  3. Klik på Send invitation for at sende mødeinvitationen via et link eller en mail.
    • Klik på Kopiér mødeinvitation for at kopiere oplysningerne til mødeinvitationen.
    • Klik på Del via mail for at sende en mailinvitation.
  4. Når du er klar til at deltage i mødet, skal du klikke på Deltag nu.
  5. Inden du deltager i dit første møde, skal du sørge for at give adgang til din mikrofon og dit kamera. Når du har givet tilladelse:
    • Slå din mikrofon til eller fra ved at klikke på Mikrofon Mikrofon.
    • Slå dit kamera til eller fra ved at klikke på Kamera Videoopkald.
  6. Deltag i opkaldet ved at klikke på Deltag nu.
  7. Forlad opkaldet ved at klikke på Forlad opkald Call end icon.

Deltag i et videoopkald

1. Åbn Gmail.
  2. Klik på Mine møder  nederst til venstre for at deltage i et kommende videoopkald i din kalender.
  3. Under "Mine møder" skal du holde markøren over det kommende møde, du vil deltage i og så klik på Deltag.
    Tip!
    • Det er kun møder, der er planlagt i Google Kalender, som vises under "Mine møder".
    • Du kan klikke på et af dine kommende møder for at se opkaldsinfo eller foretage ændringer.
    • Hvis dit kommende møde ikke er i din kalender, kan du klikke på Deltag i et møde. Angiv mødekoden eller kaldenavnet og så klik på Deltag.
  4. Inden du deltager i dit første møde, skal du sørge for at give adgangstilladelse til din mikrofon og dit kamera. Når du har givet tilladelse, skal du gøre følgende:
    • Slå din mikrofon til eller fra ved at klikke på Mikrofon Mikrofon.
    • Slå dit kamera til eller fra ved at klikke på Kamera Videoopkald.
  5. Deltag i opkaldet ved at klikke på Deltag nu.
  6. Forlad opkaldet ved at klikke på Forlad opkald Call end icon.

Google Workspace for Education-brugere

Hvis du har en Education-konto, og din skole er en grundskole/ungdomsuddannelse, kan du ikke deltage i Google Meet-videoopkald, der er oprettet af personlige Google-konti.

Anonyme brugere eller brugere, der ikke er logget ind på en Google-konto, kan ikke deltage i møder, der er organiseret af Google Workspace for Education-brugere. Brugerne kan dog stadig ringe ind via telefon.

Brugere uden for Google Workspace (der bruger Gmail med en personlig konto)

Start et videoopkald

1. Åbn Gmail.
  2. Klik på Nyt møde i sektionen Meet.
  3. Klik på Send invitation for at sende mødeinvitationen via et link eller en mail.
    • Klik på Kopiér mødeinvitation for at kopiere oplysningerne til mødeinvitationen.
    • Klik på Del via mail for at sende en mailinvitation.
  4. Klik på Start nu, når du er klar til at deltage i mødet. Du deltager med det samme.
  5. Inden du deltager i dit første møde, skal du sørge for at give adgang til din mikrofon og dit kamera. Når du har givet tilladelse, skal du gøre følgende:
    • Slå din mikrofon til eller fra ved at klikke på Mikrofon Mikrofon.
    • Slå dit kamera til eller fra ved at klikke på Kamera Videoopkald.
  6. Deltag i opkaldet ved at klikke på Deltag nu.
  7. Forlad opkaldet ved at klikke på Forlad opkald Call end icon.

Deltag i et videoopkald

1. Åbn Gmail.
  2. Klik på Deltag i et møde Input.
  3. Angiv mødekoden på ti bogstaver, som du har fået af den person, der arrangerede mødet.
  4. Klik på Deltag.
    • Du kan slukke eller tænde kameraet og mikrofonen, før du deltager i mødet.
  5. Klik på Deltag nu for at deltage i opkaldet.
  6. Klik på Læg på Call end icon, når du er færdig.

Du kan også deltage i et møde fra en kalenderbegivenhed via Google Meet-appen. Se, hvordan du ellers kan starte eller deltage i et møde.

Ring til en person direkte via Chat eller Gmail

Vigtigt! Du kan ringe til en person direkte via Chat eller Gmail i Chrome. Hvis du foretager et opkald til en, som ikke bruger Chrome, kan vedkommende modtage og deltage i opkaldet, men der bliver ikke afspillet en ringelyd.

Du kan starte et tale- eller videomøde via Chat eller Gmail. Når den anden person modtager opkaldet, hører vedkommende en ringelyd.

1. Åbn en direkte besked i Chat.
  2. Klik på Start videoopkald foroven. Opkaldet åbnes i et lille vindue.
  3. Afslut opkaldet ved at klikke på Læg på Call end icon.

Tip! Hvis du vil justere opkaldsvinduet:

• Klik på Flyt til en fane New window for at flytte opkaldet til en ny fane.
  • Klik på vinduet, og hold det nede for at flytte det.

Vis eller skjul Google Meet i Gmail (for alle brugere)

1. Åbn Gmail.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Indstillinger Indstillinger og derefter Se alle indstillinger.
  3. Vælg Chat og Meet øverst på siden.
  4. Foretag dine ændringer i sektionen "Meet".
  5. Klik på Gem ændringer nederst.

Vigtigt! Google Workspace Brugere har muligvis ikke denne indstilling på deres Gmail-konto, hvis deres Google Workspace administratorer har deaktiveret tjenesten for videoopkald fra administrationskonsollen.

Tip! Tjek, hvornår mødekoder udløber, så du er sikker på, at du ikke deltager i et møde med en udløbet kode, og så du bedre kan planlægge de fremtidige møder, du opretter. Få flere oplysninger om Google Meet-mødekoder.

Relaterede emner