Actualment, aquesta funció està disponible a l'experiència integrada de Google Workspace. Per començar a utilitzar l'experiència, consulteu aquest article.

Iniciar una videotrucada des de Gmail o unir-s'hi

Podeu iniciar videotrucades cara a cara o unir-vos-hi mentre feu servir Gmail.

Voleu treure més partit de les aplicacions de Google a la feina o al vostre centre educatiu? Registreu-vos per provar Google Workspace sense cost econòmic.

Abans d'iniciar la primera videotrucada

1. Consulteu els requisits del sistema.
  2. Quan se us demani si voleu utilitzar la càmera i el micròfon de l'ordinador, feu clic a Permet.
    • A Configuració, és possible que hàgiu d'activar els permisos de la càmera i del micròfon.

Usuaris de Google Workspace (que utilitzin Gmail amb un compte de la feina o d'un centre educatiu)

Consell per a administradors de Google Workspace: per utilitzar Meet a Gmail, el servei de Google Meet ha d'estar activat a la consola d'administració. Els usuaris de centres educatius també han de tenir activada l'opció de crear videotrucades.

Iniciar una videotrucada

1. Obre Gmail.
  2. A la secció Meet, fes clic a Crea una reunió.
  3. Per enviar la invitació a la reunió mitjançant un enllaç o un correu electrònic, fes clic a Envia la invitació
    • Per copiar els detalls de la invitació a la reunió, fes clic a Copia la invitació a la reunió.
    • Per enviar una invitació per correu electrònic, feu clic a Comparteix per correu electrònic.
  4. Quan estigueu a punt per unir-vos a la reunió, feu clic a Uneix-me ara.
  5. Abans d'unir-te a una reunió per primera vegada, assegura't de concedir els permisos per al micròfon i per a la càmera. Un cop els hagis concedit:
    • Per activar o desactivar el micròfon, fes clic a Micròfon Micròfon.
    • Per activar o desactivar la càmera, fes clic a Càmera Videotrucada.
  6. Per unir-te a la trucada, fes clic a Uneix-me ara.
  7. Per finalitzar la trucada, fes clic a Surt de la trucada Call end icon.

Unir-se a una videotrucada

1. Obriu Gmail.
  2. A l'extrem inferior esquerre, feu clic a Les meves reunions  per unir-vos a una videotrucada que es mostri com a propera al vostre calendari.
  3. A "Les meves reunions", passeu el cursor per sobre de la reunió propera a què us vulgueu unir i després feu clic a Uneix-me.
    Consells:
    • A "Les meves reunions", només es mostraran les reunions programades a Google Calendar.
    • Podeu fer clic en qualsevol de les reunions properes per veure els detalls de la trucada o fer-hi canvis.
    • Si la propera reunió no és al calendari, feu clic a Uneix-me a una reunió. Introduïu l'àlies o el codi de la reunió i després feu clic a Uneix-me.
  4. Abans d'unir-vos a una reunió per primera vegada, assegureu-vos de concedir els permisos per al micròfon i per a la càmera. Un cop els hàgiu concedit:
    • Per activar o desactivar el micròfon, feu clic a Micròfon Micròfon.
    • Per activar o desactivar la càmera, feu clic a Càmera Videotrucada.
  5. Per entrar a la trucada, feu clic a Uneix-me ara.
  6. Per sortir de la trucada, feu clic a Surt de la trucada Call end icon.

Usuaris de Google Workspace for Education

Si tens un compte de G Suite for Education i el teu centre és d'educació primària o secundària, no podràs unir-te a les videotrucades de Google Meet creades amb Comptes personals de Google.

Els usuaris anònims o els que no hagin iniciat la sessió en un Compte de Google no podran unir-se a les reunions organitzades per usuaris de Google Workspace for Education, però sí que podran participar-hi per telèfon.

Usuaris que no siguin de Google Workspace (que utilitzin Gmail amb un compte personal)

Iniciar una videotrucada

1. Obre Gmail.
  2. A la secció Meet, fes clic a Crea una reunió.
  3. Per enviar la invitació a la reunió mitjançant un enllaç o un correu electrònic, fes clic a Envia la invitació
    • Per copiar els detalls de la invitació a la reunió, fes clic a Copia la invitació a la reunió.
    • Per enviar una invitació per correu electrònic, fes clic a Comparteix per correu electrònic.
  4. Quan estiguis a punt per unir-te a la reunió, fes clic a Inicia ara. Se t'unirà a la reunió directament.
  5. Abans d'unir-te a una reunió per primera vegada, assegura't de concedir els permisos per al micròfon i per a la càmera. Un cop els hagis concedit:
    • Per activar o desactivar el micròfon, fes clic a Micròfon Micròfon.
    • Per activar o desactivar la càmera, fes clic a Càmera Videotrucada.
  6. Per entrar a la trucada, fes clic a Uneix-me ara.
  7. Per finalitzar la trucada, feu clic a Surt de la trucada Call end icon.

Unir-se a una videotrucada

1. Obriu Gmail.
  2. Feu clic a Uneix-me a una reunió Introducció.
  3. Introduïu el codi de reunió de 10 lletres que us hagi proporcionat l'organitzador.
  4. Feu clic a Uneix-me.
    • Abans d'unir-vos a la reunió, podeu activar o desactivar la càmera i el micròfon.
  5. Per entrar a la trucada, feu clic a Uneix-me ara.
  6. Quan acabeu, feu clic a Finalitza la trucada Call end icon.

També et pots unir a una reunió des d'un esdeveniment de Calendar o des de l'aplicació Google Meet. Obtén informació sobre altres maneres d'iniciar una reunió o d'unir-t'hi.

Trucar directament a una persona des de Chat o Gmail

Important: pots trucar a algú directament des de Chat o Gmail a Chrome. Si fas una trucada a un usuari que no utilitza Chrome, pot rebre la trucada i unir-s'hi, però no escoltarà cap so.

Pots iniciar una trucada de veu o una videotrucada des de Chat o Gmail. Quan l'altra persona rebi la trucada, escoltarà un so.

1. A Chat, obre un missatge directe.
  2. A la part superior, fes clic a Inicia una videotrucada . La trucada s'obre en una finestra petita.
  3. Per finalitzar la trucada, fes clic a Finalitza la trucada Call end icon.

Consell: si vols ajustar la finestra de la trucada:

• Per moure la trucada a una pestanya nova, fes clic a Mou a una pestanya New window.
  • Per moure-la, fes clic i mantén premuda la finestra.

Mostrar o amagar Google Meet a Gmail (per a tots els usuaris)

1. Obriu Gmail.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Configuració Configuració i, a continuació, Mostra tota la configuració.
  3. A la part superior, trieu Chat i Meet.
  4. A la secció "Meet", feu els canvis que vulgueu.
  5. A la part inferior, feu clic a Desa els canvis.

Important: és possible que els usuaris de Google Workspace no tinguin aquesta opció de configuració al seu compte de Gmail si els administradors de Google Workspace tenen el servei de videotrucades desactivat a la consola d'administració.

Consell: per assegurar-te que no t'uneixes a una reunió amb un codi caducat i per planificar millor les reunions que creïs en el futur, consulta quan caduquen els codis de reunió. Obtén més informació sobre els codis de reunió de Google Meet.

Temes relacionats