Switch from Microsoft Outlook to Gmail

Samarbeid med kollegaer

I Gmail kan du svare direkte på kommentarer i Google Dokumenter – eller til og med oppdatere delingstillatelser – direkte fra innboksen din. Du kan også starte videomøter, chatte med kollegaer og jobbe med teamet ditt i Rom – med mer.

På denne siden

Note: The instructions in this guide are primarily web only. Få informasjon om hvordan du bytter e-posttjeneste på mobilenheter

Expand all  |  Skjul alle

Samarbeid om dokumenter, og svar på kommentarer

• I Outlook: Send kopier til kolleger som e-postvedlegg.
  • I Gmail: Del filer fra Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner, oppdater delingstillatelser, og svar på kommentarer – uten å gå ut av Gmail.

Finn ut hvordan

Del filer og oppdater tillatelser i Gmail

1. Åpne Gmail.
  2.  Klikk på  Skriv ny øverst til venstre.
  3. Legg til mottakere i «Til»-feltet.
  4. Legg til et emne.
  5. Legg til en link til Dokumenter-, Regneark- eller Presentasjoner-filen du vil sende.
  6. Hvis du blir bedt om det, deler du filen med mottakerne.
  7. Klikk på Send nederst på siden.

Svar på kommentarer fra Gmail

1. Åpne Gmail.
  2. Åpne meldingen som varsler deg om ny aktivitet i dokumentet.
  3. I Kommentarer-delen følger du en av disse fremgangsmåtene:
    • I Svar-feltet skriver du inn svaret ditt og klikker på Svar.
    • Klikk på Merk som ferdig for å lukke kommentaren i dokumentet.
    • Klikk på Åpne for å åpne dokumentet.

Finn ut mer i brukerstøtten for Dokumenter-appene

Start eller bli med i videomøter

• I Outlook: Start eller bli med i Skype- eller Teams-møter via Kalender-fanen. Krever en Outlook.com- eller Skype-konto.
  • I Gmail: Start eller bli med i videomøter via Google Meet i Gmail-sidefeltet.

Finn ut hvordan

Start et videomøte

1. Open Gmail and in the sidebar, click Meetog deretterNew meeting.
    Note: If you don't see Meet in Gmail, check your Gmail settings.
  2. In the Share your new meeting window, click Join now.
  3. If you want to join using your computer’s camera for video and microphone for audio, click Join now.
  4. If you want to dial in by phone, click Join and use a phone for audio and follow the on-screen prompts.

You can use this feature only if your organization supports it. For help, contact your administrator.

If you join by phone, you can still use your computer for video. For details, see Use a phone for audio in a video meeting.

Bli med på videomøter

1. Open Gmail and in the sidebar, click Meet.
  2. Choose an option:
    • Click Join a meeting and enter a meeting nickname or codeJoin.
    • To join a scheduled meeting, point to a meeting under My meetingsJoin now.

Finn ut mer i brukerstøtten for Gmail

Chat med kolleger

Hvis du bare har et raskt spørsmål, eller må spørre om noe som haster, kan du sende en direktemelding til noen i stedet for en e-post. I Gmail kan du starte en Chat-samtale direkte fra innboksen.

• I Outlook: Ikke tilgjengelig i datamaskinversjonen av Outlook.
  • I Gmail: Vær med i samtaler i Chat i Gmail-sidefeltet.

Finn ut hvordan

Slå Chat på eller av i Gmail

1. Åpne Gmail på en datamaskin.
  2. Klikk på Innstillinger  øverst til høyre og så Se alle innstillinger.
  3. Klikk på Chat og Meet øverst.
  4. Ved siden av «Chat» slår du Chat på eller av i Gmail ved å velge Google Chat eller Av.
  5. Klikk på Lagre endringer.

Send en direktemelding til noen

1. Gå til Google Chat eller Gmail-kontoen din.
  2. Hvis navnet ikke allerede står under «Chat», klikker du på Start en chat .
  3. Skriv inn et navn eller en e-postadresse. Du ser forslag mens du skriver inn tekst.
    • For å sende 1:1-meldinger til noen utenfor organisasjonen din, skriv inn e-postadressen deres.
  4. Velg personen du vil sende melding til.
  5. Skriv inn en melding og klikk på Send .

Start en gruppesamtale

1. Gå til Google Chat eller Gmail-kontoen din.
  2. Under «Chat» klikker du på en eksisterende gruppesamtale og skriver inn en melding og så klikk på Send .
  3. Hvis gruppesamtalen ikke vises under «Chat», klikker du på Start en chat og så Start en gruppesamtale.
  4. Skriv inn et navn eller en e-postadresse. Du ser forslag mens du skriver inn tekst.
  5. Klikk på Ferdig .
  6. Skriv inn en melding og klikk på Send .
Merk: Hvis du slår av Chat i Gmail, vises ikke tilhørende samtalelister eller forgrunnsvarsler i Gmail. Du kan imidlertid fortsatt bruke Chat på nettet (chat.google.com).

Send undersøkelser via e-post

• I Outlook: Ta en avstemning via e-post.
  • I Gmail: Ta en avstemning med Google Skjemaer.

Finn ut hvordan

Send en avstemning via e-post

1. Åpne et skjema i Google Skjemaer.
  2. Klikk på Send øverst til høyre.
  3. Legg til e-postadressene du vil sende skjemaet til, i tillegg til e-postemnet og -meldingen.
  4. Klikk på Send.

Tips:Hvis skjemaet ditt inneholder et spørsmål med filopplasting, kan du ikke merke av for «Ta med skjema i e-posten» når du sender skjemaet.

Finn ut mer i brukerstøtten for Dokumenter-appene

Gi andre tilgang til innboksen din

• I Outlook: Legg til folk i kontoinnstillingene.
  • I Gmail: Legg til folk i innstillingene.

Finn ut hvordan

Deleger e-post:

1. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger og deretterInnstillinger.
  2. Klikk på Kontoer og import.
  3. Klikk på Legg til ny konto i delen «Gi tilgang til kontoen din».

Merk:
    Organisasjonen din kan begrense e-postdelegering. Hvis du ikke ser denne innstillingen, kan du kontakte G Suite-administratoren din.

4. Skriv inn e-postadressen til personen du vil legge til, og klikk på Neste trinn.
  5. Klikk på Send e-post for å gi tilgang.

Finn ut mer i brukerstøtten for Gmail

Del en innboks med et team

• I Outlook: Konfigurer en delt innboks i kontoinnstillingene.
  • I Google Grupper: Konfigurer en gruppe som en samarbeidsinnboks.

Finn ut hvordan

Hvis teamet ditt trenger en delt innboks, for eksempel for teknisk brukerstøtte eller kundeservice, kan du bruke en Google-gruppe som samarbeidsinnboks.

Du kan for eksempel opprette en gruppe med adressen Brukerstøtte@domenet-ditt.com, legge til brukerstøtteteamet som medlemmer, og la folk utenfor organisasjonen din sende meldinger til gruppen. Brukerstøtteteamet mottar kundemeldinger, og fra gruppens Emne-visning kan de gjøre følgende:

• gi medlemmer av gruppen ansvar for bestemte emner
  • merke emner som løst
  • endre etikettene tilknyttet et emne
  • filtrere emner etter etikett, oppklart-status eller mottaker

Finn ut hvordan du konfigurerer grupper som samarbeidsinnbokser

Google, Google Workspace og relaterte merker og logoer er varemerker som tilhører Google LLC. Alle andre bedrifts- og produktnavn er varemerker for bedriftene de er tilknyttet.