Switch from Microsoft Outlook to Gmail

Samarbejd med kollegaer

I Gmail kan du svare direkte på kommentarer i Google Docs og endda opdatere delingstilladelser direkte via din indbakke. Du kan også starte videomøder, chatte med kollegaer, arbejde med dit team i Spaces og meget andet.

På denne side

Note: The instructions in this guide are primarily web only. Få oplysninger om skiftet til mobilenheder

Expand all  |  Skjul alle

Samarbejd i dokumenter, og svar på kommentarer

• I Outlook: Send kopier til kollegaer som vedhæftede filer i mails.
  • I Gmail: Del Google Docs-, Sheets- og Slides-filer, opdater delingstilladelser, og svar på kommentarer uden at forlade Gmail.

Sådan gør du

Del filer, og opdater tilladelser i Gmail

1. Åbn Gmail .
  2.  Klik på Skriv øverst til venstre.
  3. Tilføj modtagere i feltet "Til".
  4. Tilføj et emne.
  5. Føj et link til den Docs-, Sheets- eller Slides-fil, som du vil sende.
  6. Del filen med modtagere, hvis du bliver bedt om det.
  7. Klik på Send nederst på siden.

Svar på kommentarer via Gmail

1. Åbn Gmail .
  2. Åbn meddelelsen med underretningen om ny aktivitet i dokumentet.
  3. I sektionen Kommentarer kan du gøre følgende:
    • I feltet Svar kan du skrive dit svar og derefter klikke på Svar.
    • Klik på Markér som udført for at lukke kommentaren i dokumentet.
    • Klik på Åbn for at åbne dokumentet.

Få flere oplysninger i Hjælp til Docs-editorer

Start eller deltag i videomøder

• I Outlook: Start eller deltag i Skype- eller Teams-møder fra fanen Kalender. Kræver Outlook.com eller en Skype-konto.
  • I Gmail: Start or join video meetings with Google Meet in the Gmail sidebar.

Sådan gør du

Start et videomøde

1. Open Gmail and in the sidebar, click Meetog derefterNew meeting.
    Note: If you don't see Meet in Gmail, check your Gmail settings.
  2. In the Share your new meeting window, click Join now.
  3. If you want to join using your computer’s camera for video and microphone for audio, click Join now.
  4. If you want to dial in by phone, click Join and use a phone for audio and follow the on-screen prompts.

You can use this feature only if your organization supports it. For help, contact your administrator.

If you join by phone, you can still use your computer for video. For details, see Use a phone for audio in a video meeting.

Deltag i et videomøde

1. Open Gmail and in the sidebar, click Meet.
  2. Choose an option:
    • Click Join a meeting and enter a meeting nickname or codeJoin.
    • To join a scheduled meeting, point to a meeting under My meetingsJoin now.

Få flere oplysninger ved at gå til Hjælp til Gmail.

Chat med kollegaer

Hvis du har et hurtigt eller presserende spørgsmål, kan du sende en direkte besked til en person i stedet for en mail. I Gmail kan du starte en chatsamtale direkte via indbakken.

• I Outlook: Ikke tilgængelig i computerversionen af Outlook.
  • I Gmail: Før samtaler i Chat via Gmail-sidebjælken.

Sådan gør du

Aktivér eller deaktiver Chat i Gmail

1. Åbn Gmail på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Indstillinger og derefter Se alle indstillinger.
  3. Klik på Chat og Meet øverst på skærmen.
  4. Vælg Google Chat eller Fra ud for "Chat" for at slå Chat til eller fra i Gmail.
  5. Klik på Gem ændringer.

Send en direkte besked til en person

1. Gå til Google Chat eller din Gmail-konto.
  2. Hvis navnet ikke allerede findes under "Chat", kan du klikke på Start en chat .
  3. Angiv et navn eller en mailadresse. Forslag vises, når du indtaster tekst.
    • Hvis du vil sende en 1:1-besked til en person uden for din organisation skal du angive vedkommendes mailadresse.
  4. Vælg den person, du vil sende en besked til.
  5. Skriv en besked, og klik derefter på Send .

Start en gruppesamtale

1. Gå til Google Chat eller din Gmail-konto.
  2. Under "Chat" skal du klikke på en eksisterende gruppesamtale for at skrive en besked og derefter Klik på Send .
  3. Hvis gruppesamtalen ikke er under "Chat", kan du klikke på Start en chat og derefter Start en gruppesamtale.
  4. Angiv et navn eller en mailadresse. Forslag vises, når du indtaster tekst.
  5. Klik på Udfør .
  6. Skriv en besked, og klik derefter på Send .
Bemærk! Hvis du deaktiverer Chat i Gmail, vises din samtaleliste og dine pop op-notifikationer ikke i Gmail. Du kan dog stadig bruge Chat på nettet (chat.google.com).

Send spørgeskemaer via mail

• I Outlook: Lav en afstemning via mail
  • I Gmail: Lav en afstemning ved hjælp af Google Analyse.

Sådan gør du

Send en afstemning i mails

1. Åbn en formular i Google Analyse.
  2. Klik på Send øverst til højre.
  3. Tilføj de mailadresser, du vil sende formularen til, sammen med emnet og beskeden i mailen.
  4. Klik på Send.

Tip! Hvis din formular indeholder spørgsmålet om upload af fil, kan du ikke markere afkrydsningsfeltet ud for "Medtag formular i mail", når du sender formularen.

Få flere oplysninger i Hjælp til Docs-editorer

Giv en anden person adgang til din postkasse

• I Outlook: Tilføj stedfortrædere i kontoindstillingerne.
  • I Gmail: Tilføj stedfortrædere i indstillingerne.

Sådan gør du

Delegér mails

1. Øverst til højre skal du klikke på Indstillinger og derefterIndstillinger.
  2. Klik på Konti og import.
  3. Gå til sektionen Giv adgang til din konto, og klik på Tilføj en anden konto.

Bemærk!
    Din organisation har måske begrænsninger for uddelegering af mail. Hvis du ikke kan se indstillingen, skal du kontakte din G Suite- administrator.

4. Angiv mailadressen på den person, du vil tilføje, og klik på Næste trin.
  5. Klik på Send en mail for at give adgang.

Få flere oplysninger ved at gå til Hjælp til Gmail.

Del en postkasse med et team

• I Outlook: Konfigurer en delt postkasse i kontoindstillingerne.
  • I Google Grupper: Konfigurer en gruppe som en fællesindbakke.

Sådan gør du

Hvis dit team skal bruge en delt postkasse, f.eks. til teknisk support eller kundeservice, kan du bruge en Google-gruppe som fællesindbakke.

Du kan f.eks. oprette en gruppe med adressen support@dit-domæne.dk. Så kan du tilføje supportmedarbejdere som medlemmer og tillade, at personer uden for organisationen kan sende meddelelser til gruppen. Dit supportteam modtager kundernes meddelelser, og de kan gøre følgende i gruppens emnevisning:

• Tildele et medlem af gruppen ansvaret for et emne
  • Markere et emne som løst
  • Redigere tags tilknyttet et emne
  • Filtrere emner efter tag, løsningsstatus eller modtager

Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer en gruppe som en fællesindbakke

Google, Google Workspace samt relaterede mærker og logoer er varemærker tilhørende Google LLC. Alle andre virksomheds- og produktnavne er varemærker tilhørende de virksomheder, de hver især er tilknyttet.