Switch from Microsoft Outlook to Gmail

Sähköpostin kirjoittaminen ja lähettäminen

Sekä Outlookissa että Gmailissa uuden viestin ikkunassa on valittavissa säätimiä. Saat vaihtoehdot näkyviin myös postilaatikosta klikkaamalla viestejä hiiren kakkospainikkeella. Gmail tallentaa sähköpostiluonnokset automaattisesti.

Sisällys

Note: The instructions in this guide are primarily web only. Tutustu käyttöön mobiililaitteilla.

Expand all  |  Tiivistä kaikki

Sähköpostin avaaminen

• Outlook: Avaa Outlook tietokoneella.
  • Gmail: Siirry millä tahansa selaimella osoitteeseen gmail.com.

Ohjeet

Gmailin avaaminen

Gmailin avaaminen

• Kaikki selaimet: Siirry osoitteeseen mail.google.com.
  • Useimmat Google-sivut: Valitse oikeasta yläkulmasta Sovelluksien käynnistysohjelma ja valitse Gmail.
  • Android-laitteet: Asenna ja avaa Android-sovellus.
  • iOS-laitteet: Asenna ja avaa iOS-sovellus.

Vinkki: Luo Gmailille kirjanmerkki selaimeen

1. In Chrome Browser, go to the site you want to visit again in the future. For example:
    • mail.google.com for Gmail
    • calendar.google.com for Google Calendar
  2. To the right of the address bar, click Star ja sittenAdd Bookmark .
  3. Choose an option:
    • To exit, click Close .
    • To rename your bookmark or access it from a different folder, choose an option and click Done.

Vinkki: Lisää Gmail-pikakuvake työpöydälle

1. Go to your desktop and right-click.
  2. Choose Newja sittenShortcut
  3. Type the web address as the location. For example:
  4. (Optional) Name your shortcut.

Lue lisää Gmailin ohjekeskuksesta

Sähköpostin kirjoittaminen ja muotoileminen

Sähköpostiluonnos

• Outlook: Klikkaa Etusivu ja sitten Uusi sähköposti ja klikkaa sitten Tallenna.
  • Gmail: Valitse Kirjoita. Luonnokset tallennetaan automaattisesti.

Ohjeet

Viestin kirjoittaminen Gmailin ponnahdusikkunassa

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta  Kirjoita viesti.
  3. Lisää vastaanottajat Vastaanottaja-kenttään. Tai:
    • Lisää vastaanottajia Kopio‑ ja Piilokopio-kenttiin.
    • Kun kirjoitat viestiä, voit lisätä kontaktin nimen tekstikenttään käyttämällä plusmerkkiä tai @mainintaa.
  4. Lisää aihe.
  5. Kirjoita viestisi.
  6. Klikkaa sivun alareunasta Lähetä.

Vinkki: Jos haluat lisätä yksittäisiä vastaanottajia ja tunnisteiden avulla luomiasi yhteystietoryhmiä, klikkaa Vastaanottaja.

Viestin kirjoittaminen Gmailissa uudessa ikkunassa

1. Klikkaa vasemmasta sivupalkista  Kirjoita viesti.
  2. (Valinnainen) Valitse ikkunan koko oikeassa yläkulmassa olevilla painikkeilla:
    • Koko näyttö
    • Poistu koko näytön tilasta
    • Avaa uudessa ikkunassa Vaihto
  3. Lisää aihe ja vastaanottajat (Vastaanottaja, Kopio tai Piilokopio).

Lue lisää Gmailin ohjekeskuksesta

Älykkään kirjoittamisen kirjoitusehdotukset

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset  ja sitten Näytä kaikki asetukset.
  3. Vieritä Yleiset-osiosta "Älykäs kirjoittaminen" ‑kohtaan.
  4. Valitse Kirjoitusehdotukset päälle tai Kirjoitusehdotukset pois

Huom. Älykäs kirjoittaminen on saatavilla englanniksi, espanjaksi, ranskaksi, italiaksi ja portugaliksi. Älykäs kirjoittaminen ei anna valmiita vastauksia, eivätkä ehdotukset aina sisällä tilanteeseen sopivia tietoja.

Lue lisää Gmailin ohjekeskuksesta

Kirjoitusvinkit

• Outlook: Käytä kieliopin tarkistusta ja oikolukua.
  • Gmail: Hyödynnä kielioppia, oikeinkirjoitusta ja viestin personointia koskevia suosituksia.

Ohjeet

Kielioppi- ja oikolukutyökalujen laittaminen päälle ja pois päältä

1. Avaa Googlen Gmail tietokoneella.
  2. Valitse Asetukset  ja sitten Asetukset.
  3. Valitse yläreunasta Yleiset.
  4. Laita seuraavat työkalut päälle tai pois:
  • Kielioppi
  • Oikeinkirjoitus
  • Automaattinen korjaus

Kirjoitusehdotusten laittaminen päälle ja pois päältä

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset  ja sitten Näytä kaikki asetukset.
  3. Vieritä Yleiset-osiosta "Älykäs kirjoittaminen" ‑kohtaan.
  4. Valitse Kirjoitusehdotukset päälle tai Kirjoitusehdotukset pois

Huom. Älykäs kirjoittaminen on saatavilla englanniksi, espanjaksi, ranskaksi, italiaksi ja portugaliksi. Älykäs kirjoittaminen ei anna valmiita vastauksia, eivätkä ehdotukset aina sisällä tilanteeseen sopivia tietoja.

Lue lisää Gmailin ohjekeskuksesta

Sähköpostin muotoileminen

• Outlook: Lisää tekstimuotoilut viesti-ikkunassa.
  • Gmail: Lisää yleisiä tekstimuotoiluja viesti-ikkunassa. Jos haluat käyttää edistyneempiä muotoiluvalintoja tai taulukoita, käytä sähköpostin muokkaamiseen ja lähettämiseen Google Docsia.

Ohjeet

Sähköpostin muotoilu

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse Kirjoita.
  3. Valitse viestin alareunasta Muotoiluasetukset .

Oletustekstityylin vaihtaminen

Voit luoda tekstityylin, jota käytetään kaikissa uusissa sähköposteissasi.

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Näytä kaikki asetukset.
  3. Vieritä Tekstin oletustyyli ‑osioon.
  4. Muokkaa kentän tekstityyli sellaiseksi, jota haluat käyttää sähköposteissasi.
  5. Klikkaa sivun alareunasta Tallenna muutokset.

Sähköpostiluonnokset Google Docsissa

1. Avaa tietokoneella Google-dokumentti.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Lisää > Rakennuspalikat > Sähköpostiluonnos.
    • Voit myös kirjoittaa dokumenttiin "@sähköposti" ja painaa Enter.
  3. Voit lisätä vastaanottajia Vastaanottaja-kenttään kirjoittamalla @ ja hakemalla yhteystietoja tai kirjoittamalla sähköpostiosoitteet.
  4. Voit lisätä aiherivin, kirjoittaa tekstiä sähköpostin viestiosaan ja muotoilla luonnostasi.

Lue lisää Gmailin ohjekeskuksesta

Sähköpostiallekirjoitusten luominen

• Outlook: Klikkaa viesti-ikkunasta Viestija sittenAllekirjoitus.
  • Gmail: In the message window, click Insert signature kynä.

Create a new signature in Settings.

Ohjeet
  1. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset ja sittenAsetukset.
  2. Vieritä Yleiset-välilehdellä Allekirjoitus-osioon.
  3. Lisää teksti, kuten nimesi ja yhteystietosi.
  4. Lisää tekstiin värejä, linkkejä ja kuvia käyttämällä muotoilupalkkia.
  5. Klikkaa alareunasta Tallenna muutokset.

Lue lisää Gmailin ohjekeskuksesta

Sähköpostien lähettäminen edelleen tai liittäminen muihin viesteihin

• Outlook: Lisää Outlook-kohde viesti-ikkunassa tai vedä kohde viestiin.
  • Gmail: Lähetä viesti edelleen liitteenä tai vedä se toiseen viestiin.

Ohjeet

Yhden sähköpostiviestin lähettäminen edelleen liitteenä

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse haluamasi sähköpostit.
  3. Valitse Lisää ja sitten Lähetä edelleen liitteenä.
  4. Lisää Vastaanottaja-kenttään haluamasi vastaanottajat. Voit lisätä vastaanottajia myös kopio- ja piilokopiokenttiin.
  5. Lisää aihe.
  6. Kirjoita viestisi.
  7. Napauta alareunasta Lähetä.

Huom. Voit lähettää viestin edelleen liitteenä myös klikkaamalla viestiä hiiren kakkospainikkeella tai vetämällä ja pudottamalla tiedoston viestin tekstiosaan.

Useiden sähköpostiviestien lähettäminen edelleen liitteinä

1. Open Gmail.
  2. Click Compose.
  3. Check the boxes next to the messages that you want to attach and drag them to the new message window.
  4. Enter a recipient, subject, and any message text.
  5. Click Send.

Sähköpostiin vastaaminen viestiliitteellä

1. Siirry Gmailiin tietokoneella.
  2. Avaa sähköposti ja sitten klikkaa Vastaa.
  3. Klikkaa sähköpostiviestin oikeassa yläkulmassa olevaa Ponnahduta‑kuvaketta Avaa uudessa suurennetussa ikkunassa .
  4. Valitse postilaatikosta se sähköposti, jonka haluat liittää.
  5. Vedä sähköposti viestiisi.
  6. Napauta alareunasta Lähetä.

Lue lisää Gmailin ohjekeskuksesta

Toimitusvaihtoehtojen valitseminen

Lähetys saman tien

• Outlook: Klikkaa viesti-ikkunasta Lähetä. Klikkaa sitten Lähetä tai vastaanota ja sitten Lähetä kaikki.
  • Gmail: Klikkaa viesti-ikkunasta Lähetä.

Ohjeet
  1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta  Kirjoita viesti.
  3. Lisää vastaanottajat Vastaanottaja-kenttään. Tai:
    • Lisää vastaanottajia Kopio‑ ja Piilokopio-kenttiin.
    • Kun kirjoitat viestiä, voit lisätä kontaktin nimen tekstikenttään käyttämällä plusmerkkiä tai @mainintaa.
  4. Lisää aihe.
  5. Kirjoita viestisi.
  6. Klikkaa sivun alareunasta Lähetä.

Vinkki: Jos haluat lisätä yksittäisiä vastaanottajia ja tunnisteiden avulla luomiasi yhteystietoryhmiä, klikkaa Vastaanottaja.

Lähetys myöhemmin

• Outlook: Valitse viesti-ikkunasta Asetukset ja sitten Viive toimitus.
  • Gmail: Klikkaa viesti-ikkunan Lähetä-kohdan vierestä alanuolta ja valitse sitten Ajasta lähetys.

Ohjeet
  1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Kirjoita viesti.
  3. Kirjoita sähköpostiviesti.
  4. Klikkaa vasemmasta alakulmasta Lähetä-painikkeen vieressä olevaa alanuolta Lisää lähetysvaihtoehtoja.
  5. Klikkaa Ajoita lähetys.

Huom. Ajastettuja sähköposteja voi olla enintään 100.

Lue lisää Gmailin ohjekeskuksesta

Sähköpostin lähettäminen ryhmälle

• Outlook: Käytä yhteystietoja tai postin yhdistämistä.
  • Gmail: Käytä yhteystietoja, ryhmiä tai monilähetystilaa.

Ohjeet

Sähköpostin lähettäminen yhteystiedolle tai yhteystietoryhmälle Gmailista

1. In Gmail, click  Compose.
  2. In the To field, start typing the address of the person or contact group. A list of matching addresses appears as you type.

Note: To see a group mailing list address in the auto-complete list, you might have to send a mail to the list once.

3. Click the address you want. For contact groups, each group member is added to the To list. If you don’t want to send the message to everyone in the contact group, click Remove  next to their name.

Monilähetystilan laittaminen päälle

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta  Kirjoita viesti.
  3. Klikkaa alareunan työkalupalkista Laita monilähetystila päälle tai pois päältä .

Lue lisää Gmailin ohjekeskuksesta

Viestien suojauksen parantaminen

• Outlook: Valitse viesti-ikkunasta Asetukset ja sitten Salaa.
  • Gmail: Laita luottamukselliset-asetus päälle viesti-ikkunasta.

Ohjeet

Tärkeää: Jos käytät Gmailia työpaikan tai oppilaitoksen tilillä, varmista järjestelmänvalvojalta, että voit käyttää luottamukselliset-asetusta.

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse Kirjoita viesti.
  3. Laita luottamukselliset-asetus päälle ikkunan oikeasta alakulmasta.
    Vinkki: Jos olet jo ottanut luottamukselliset-asetuksen käyttöön sähköpostissa, klikkaa Muokkaa sähköpostin alareunasta.
  4. Määritä viimeinen voimassaolopäivä ja tunnuskoodi. Nämä asetukset koskevat viestin tekstiä ja kaikkia liitteitä.
    • Jos valitset "Ei tekstiviestikoodia", Gmail-sovellusta käyttävät vastaanottajat voivat avata sisällön suoraan. Käyttäjät, jotka eivät käytä Gmailia, saavat tunnuskoodin sähköpostitse.
    • Jos valitset Tekstiviestinä saatu tunnuskoodi, tunnuskoodi lähetetään vastaanottajille tekstiviestillä. Muista kirjoittaa vastaanottajan puhelinnumero, älä omaa numeroasi.
  5. Valitse Tallenna.

Lue lisää Gmailin ohjekeskuksesta

Tieto lähetetyn sähköpostin lukemisesta

• Outlook: Klikkaa viesti-ikkunasta Asetukset ja sitten Vastaanottokuittaus.
  • Gmail: Pyydä lukukuittausta viesti-ikkunan alareunasta.

Ohjeet
  1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse Kirjoita.
  3. Kirjoita sähköposti tavalliseen tapaan.
  4. Valitse oikeasta alakulmasta Lisää vaihtoehtoja Lisää lähetysvaihtoehtoja ja sitten Pyydä lukukuittaus
  5. Lähetä viesti.

Lue lisää Gmailin ohjekeskuksesta

Lähettämisen kumoaminen

• Outlook: Valitse viesti-ikkunasta Tiedostoja sitten Lähetä tai peruuta.
  • Gmail: Klikkaa "Viesti lähetetty" ‑ilmoituksesta peruutusajan sisällä Kumoa.

Ohjeet

Sähköpostin peruuttaminen "Kumoa lähettäminen" ‑toiminnolla

1. Vasempaan alakulmaan ilmestyy Viesti lähetetty ‑ilmoitus sekä Kumoa‑ ja Näytä viesti ‑vaihtoehdot.
  2. Klikkaa Kumoa.

Viestin lähetyksen peruutusajan valitseminen

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Näytä kaikki asetukset.
  3. Valitse Kumoa lähettäminen ‑kohdan vierestä lähetyksen peruutuksen kestoksi 5, 10, 20 tai 30 sekuntia.
  4. Klikkaa alareunasta Tallenna muutokset.

Lue lisää Gmailin ohjekeskuksesta

Google, Google Workspace ja niihin liittyvät merkit ja logot ovat Google LLC:n tavaramerkkejä. Muut yritysten ja tuotteiden nimet voivat olla niihin liittyvien yritysten tavaramerkkejä.