Switch from Microsoft Outlook to Gmail

Skriv og send mail

Både i Outlook og Gmail er indstillingerne tilgængelige i det nye meddelelsesvindue. Du kan også højreklikke på meddelelser i din indbakke for at se valgmulighederne. Gmail gemmer automatisk kladder.

På denne side

Note: The instructions in this guide are primarily web only. Få oplysninger om skiftet til mobilenheder

Expand all  |  Skjul alle

Åbn din mail

• I Outlook: Åbn Outlook på din computer.
  • I Gmail: Gå til gmail.com i en vilkårlig browser.

Sådan gør du

Åbn Gmail

Åbn Gmail fra...

• En hvilken som helst webbrowser: Gå til mail.google.com.
  • De fleste Google-sider: Øverst til højre kan du klikke på applisten  og vælge Gmail.
  • Android-enheder: Installer og åbn Android-appen.
  • iOS-enheder: Installer og åbn iOS-appen.

Tip: Opret et browserbogmærke til Gmail

1. In Chrome Browser, go to the site you want to visit again in the future. For example:
    • mail.google.com for Gmail
    • calendar.google.com for Google Calendar
  2. To the right of the address bar, click Star og såAdd Bookmark .
  3. Choose an option:
    • To exit, click Close .
    • To rename your bookmark or access it from a different folder, choose an option and click Done.

Tip! Tilføj en Gmail-genvej på din computer

1. Go to your desktop and right-click.
  2. Choose Newog derefterShortcut
  3. Type the web address as the location. For example:
  4. (Optional) Name your shortcut.

Få flere oplysninger ved at gå til Hjælp til Gmail.

Skriv og formatér mails

Opret en kladde

• I Outlook: Klik på Hjemog derefterNy mail, klik derefter på Gem.
  • I Gmail: Klik på Skriv. Kladder gemmes automatisk.

Sådan gør du

Skriv i et pop op-vindue i Gmail

1. Gå til Gmail på din computer.
  2. Klik på Skriv øverst til venstre.
  3. Tilføj modtagere i feltet "Til". Du kan også tilføje modtagere:
    • I felterne "Cc" og "Bcc".
    • Når du skriver en meddelelse ved at angive et "+"-tegn eller "@omtale" efterfulgt af kontaktens navn i tekstfeltet.
  4. Tilføj et emne.
  5. Skriv din meddelelse.
  6. Klik på Send nederst på siden.

Tip! Hvis du vil tilføje individuelle modtagere eller grupper af kontakter, du har oprettet med etiketter, skal du klikke på Til:

Skriv i et nyt vindue i Gmail

1. Klik på  Skriv i sidebjælken til venstre.
  2. (Valgfrit) Vælg en vinduesstørrelse ved hjælp af knapperne øverst til højre:
    • Fuld skærm
    • Afslut fuld skærm
    • Åbn i et nyt vindue Shift+
  3. Tilføj et emne og modtagere (Til, Cc eller Bcc).

Få flere oplysninger ved at gå til Hjælp til Gmail.

Få skriveforslag med Skriveassistent

1. Åbn Gmail på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Indstillinger  og derefter Se alle indstillinger.
  3. Rul ned til "Skriveassistent" under "Generelt".
  4. Vælg Skriveforslag er aktiveret eller Skriveforslag er deaktiveret

Bemærk! Skriveassistent er tilgængelig på engelsk, fransk, italiensk, portugisisk og spansk. Skriveassistent er ikke udviklet til at give svar, og funktionen foreslår muligvis ikke altid faktuelt korrekte oplysninger.

Få flere oplysninger ved at gå til Hjælp til Gmail.

Få tips til at skrive

• I Outlook: Brug grammatik- og stavekontrol.
  • I Gmail: Få forslag til grammatik og stavning samt tilpassede skriveforslag.

Sådan gør du

Aktivér eller deaktiver grammatik- og staveværktøjer

1. Åbn Google Gmail på din computer.
  2. Klik på Indstillinger  og derefter Indstillinger.
  3. Klik på Generelt øverst.
  4. Aktivér eller deaktiver følgende værktøjer:
  • Grammatikkontrol
  • Stavekontrol
  • Autokorrektur

Aktivér eller deaktiver skriveforslag

1. Åbn Gmail på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Indstillinger  og derefter Se alle indstillinger.
  3. Rul ned til "Skriveassistent" under "Generelt".
  4. Vælg Skriveforslag er aktiveret eller Skriveforslag er deaktiveret

Bemærk! Skriveassistent er tilgængelig på engelsk, fransk, italiensk, portugisisk og spansk. Skriveassistent er ikke udviklet til at give svar, og funktionen foreslår muligvis ikke altid faktuelt korrekte oplysninger.

Få flere oplysninger ved at gå til Hjælp til Gmail.

Formatér mails

• I Outlook: Anvend tekstformater i meddelelsesvinduet.
  • I Gmail: Anvend ofte benyttede tekstformater i meddelelsesvinduet. Hvis du vil have avancerede redigeringsmuligheder eller tabeller, skal du redigere og sende mails via Google Docs.

Sådan gør du

Formatér din mail

1. Åbn Gmail på din computer.
  2. Klik på Skriv.
  3. Klik på formateringsmuligheder nederst i meddelelsen.

Skift dit standardtekstformat

Du kan oprette et tekstformat, som skal anvendes til alle nye mails, du skriver.

1. Åbn Gmail på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Indstillinger Indstillinger og derefter Se alle indstillinger.
  3. Rul ned til sektionen "Standardtekstformat".
  4. Rediger teksten i feltet, så den får det format, du vil bruge i dine e-mails.
  5. Klik på Gem ændringer nederst på siden.

Skriv en mail i Google Docs

1. Åbn et Google-dokument på din computer.
  2. Øverst til venstre skal du klikke på Indsæt > Byggeklodser > Mailkladde.
    • Du kan også skrive "@email" i dokumentet og trykke på Enter.
  3. Hvis du vil tilføje modtagere i feltet "Til", kan du skrive "@" og søge i dine kontakter eller angive mailadresser.
  4. Du kan tilføje en emnelinje, skrive tekst i mailens brødtekst og formatere din kladde.

Få flere oplysninger ved at gå til Hjælp til Gmail.

Konfigurer mailsignaturer

• I Outlook: I meddelelsesvinduet skal du klikke på Meddelelseog derefterSignatur.
  • I Gmail. In the message window, click Insert signature pen.

Create a new signature in Settings.

Sådan gør du
  1. Øverst til højre skal du klikke på Indstillinger og derefterIndstillinger.
  2. Rul til Signatur på fanen Generelt.
  3. Tilføj tekst, f.eks. dit navn og dine kontaktoplysninger.
  4. Brug formateringsbjælken til at tilføje tekstfarver, links og billeder.
  5. Klik på Gem ændringer nederst.

Få flere oplysninger ved at gå til Hjælp til Gmail.

Videresend eller føj mails til meddelelser

• I Outlook: Indsæt et Outlook-element i meddelelsesvinduet, eller træk et element til en meddelelse.
  • I Gmail: Videresend en meddelelse som en vedhæftet fil, eller træk en meddelelse til en anden meddelelse.

Sådan gør du

Videresend en mail som en vedhæftet fil

1. Gå til Gmail på din computer.
  2. Vælg de mails, du vil videresende.
  3. Klik på Mere og så Videresend som vedhæftet fil.
  4. Tilføj modtagerne i feltet "Til". Du kan også tilføje modtagere i felterne "Cc" og "Bcc".
  5. Tilføj et emne.
  6. Skriv din meddelelse.
  7. Klik på Send nederst på siden.

Bemærk! Hvis du vil videresende som en vedhæftet fil, kan du også højreklikke på en meddelelse eller trække filen hen til brødteksten på din meddelelse.

Videresend flere mails som vedhæftede filer

1. Open Gmail.
  2. Click Compose.
  3. Check the boxes next to the messages that you want to attach and drag them to the new message window.
  4. Enter a recipient, subject, and any message text.
  5. Click Send.

Besvar en mail med en vedhæftet mail

1. Gå til Gmail på din computer.
  2. Åbn mailen og derefter klik på Svar.
  3. Klik på pop ud-ikonet Åbn i et nyt (pop ud-vindue) øverst til højre i mailen.
  4. Vælg den mail, du vil vedhæfte, i din indbakke.
  5. Træk mailen hen til din meddelelse.
  6. Klik på Send nederst på siden.

Få flere oplysninger ved at gå til Hjælp til Gmail.

Vælg leveringsmuligheder

Send nu

• I Outlook: Klik på Send i meddelelsesvinduet. Klik derefter på Send/Modtagog derefterSend alle.
  • I Gmail: Klik på Send i meddelelsesvinduet.

Sådan gør du
  1. Gå til Gmail på din computer.
  2. Klik på Skriv øverst til venstre.
  3. Tilføj modtagere i feltet "Til". Du kan også tilføje modtagere:
    • I felterne "Cc" og "Bcc".
    • Når du skriver en meddelelse ved at angive et "+"-tegn eller "@omtale" efterfulgt af kontaktens navn i tekstfeltet.
  4. Tilføj et emne.
  5. Skriv din meddelelse.
  6. Klik på Send nederst på siden.

Tip! Hvis du vil tilføje individuelle modtagere eller grupper af kontakter, du har oprettet med etiketter, skal du klikke på Til:

Send senere

• I Outlook: I meddelelsesvinduet skal du vælge Indstillingerog derefterUdskyd levering.
  • I Gmail: I meddelelsesvinduet skal du klikke på menupilen ud for Send og derefter klikke på Planlæg afsendelse.

Sådan gør du
  1. Gå til Gmail på din computer.
  2. Klik på Skriv øverst til venstre.
  3. Skriv din mail.
  4. Nederst til venstre ud for "Send" skal du klikke på den nedadvendte pil Flere valgmuligheder for at sende.
  5. Klik på Planlæg afsendelse.

Bemærk! Du kan have op til 100 planlagte mails.

Få flere oplysninger ved at gå til Hjælp til Gmail.

Send mails til en gruppe

• I Outlook: Brug kontaktlister eller mailfletning.
  • I Gmail: Brug kontaktlister, grupper eller tilstand med flere modtagere.

Sådan gør du

Send en mail til en kontakt eller en kontaktgruppe fra Gmail

1. In Gmail, click  Compose.
  2. In the To field, start typing the address of the person or contact group. A list of matching addresses appears as you type.

Note: To see a group mailing list address in the auto-complete list, you might have to send a mail to the list once.

3. Click the address you want. For contact groups, each group member is added to the To list. If you don’t want to send the message to everyone in the contact group, click Remove  next to their name.

Aktivér tilstanden med flere modtagere

1. Gå til Gmail på din computer.
  2. Klik på Skriv øverst til venstre.
  3. Klik på Slå tilstand med flere modtagere til/fra på værktøjslinjen nedenfor.

Få flere oplysninger ved at gå til Hjælp til Gmail.

Gør sikkerheden bedre for meddelelser

• I Outlook: I meddelelsesvinduet skal du vælge Indstillingerog derefterKryptér.
  • I Gmail: Aktivér fortrolighedstilstand i meddelelsesvinduet.

Sådan gør du

Vigtigt! Hvis du bruger Gmail med din arbejds- eller skolekonto, skal du kontakte din administrator for at finde ud af, om du kan bruge fortrolighedstilstand.

1. Gå til Gmail på din computer.
  2. Klik på Skriv .
  3. Klik på Aktivér fortrolighedstilstand nederst til højre i vinduet.
    Tip! Hvis du allerede har aktiveret fortrolighedstilstand for en mail, kan du klikke på Rediger nederst i mailen.
  4. Angiv en udløbsdato og adgangskode. Disse indstillinger gælder for både meddelelsesteksten og eventuelle vedhæftede filer.
    • Hvis du vælger "Ingen sms-adgangskode", kan modtagere, der bruger Gmail-appen, åbne den direkte. Modtagere, der ikke bruger Gmail, får tilsendt en adgangskode.
    • Hvis du vælger "Sms-adgangskode", får modtagere tilsendt en adgangskode via sms. Sørg for at angive modtagerens telefonnummer og ikke dit eget.
  5. Klik på Gem.

Få flere oplysninger ved at gå til Hjælp til Gmail.

Få besked, når en person åbner din mail

• I Outlook: I meddelelsesvinduet skal du klikke på Indstillingerog derefterKvittering for modtagelse.
  • I Gmail: Anmod om en kvittering for læsning nederst i meddelelsesvinduet.

Sådan gør du
  1. Åbn Gmail på din computer.
  2. Klik på Skriv.
  3. Skriv din mail, ligesom du plejer.
  4. Nederst til højre skal du klikke på Flere valgmuligheder Flere valgmuligheder for at sende og derefter Anmod om kvittering for læsning
  5. Send din meddelelse.

Få flere oplysninger ved at gå til Hjælp til Gmail.

Fortryd afsendelse

• I Outlook: I meddelelsesvinduet skal du gå til Filerog derefter Genafsendelse og tilbagekaldelse af meddelelse.
  • I Gmail: I notifikationen Beskeden blev sendt skal du klikke på Fortryd inden for opsigelsesperioden.

Sådan gør du

Træk en mail tilbage med Fortryd afsendelse

1. Nederst til venstre kan du se beskeden "Meddelelsen er sendt" og valgmulighederne "Fortryd" eller "Se meddelelse".
  2. Klik på Fortryd.

Vælg et tidsrum for tilbagekaldelse af en meddelelse

1. Gå til Gmail på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Indstillinger Indstillinger og derefter Se alle indstillinger.
  3. Ud for "Fortryd send" kan du vælge et tidsrum på 5, 10, 20 eller 30 sekunder, hvor meddelelsen kan tilbagekaldes.
  4. Klik på Gem ændringer forneden.

Få flere oplysninger ved at gå til Hjælp til Gmail.

Google, Google Workspace samt relaterede mærker og logoer er varemærker tilhørende Google LLC. Alle andre virksomheds- og produktnavne er varemærker tilhørende de virksomheder, de hver især er tilknyttet.