Smart Compose gebruiken

Je kunt je door Gmail laten helpen om sneller e-mails te schrijven. De functie Smart Compose wordt mogelijk gemaakt door machine learning en biedt suggesties terwijl je typt.

Opmerking: Smart Compose is een instelling op Google-accountniveau. Wijzigingen in Smart Compose-instellingen worden toegepast op elk apparaat waar je bent ingelogd met je account.

Druk op Tab om een suggestie te accepteren.

Smart Compose in- of uitschakelen

Standaard biedt Gmail automatisch suggesties aan.

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Scroll onder 'Algemeen' naar 'Smart Compose'.
  4. Selecteer Schrijfsuggesties ingeschakeld of Schrijfsuggesties uitgeschakeld

Opmerking: Smart Compose is beschikbaar in het Engels, Frans, Italiaans, Portugees en Spaans. Smart Compose is niet bedoeld om antwoorden te geven en voorspelt niet altijd feitelijk correcte informatie.

Aangepaste suggesties in- of uitschakelen

Standaard biedt Google automatisch suggesties op basis van je schrijfstijl.

1. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Instellingen
  2. Scroll onder 'Algemeen' naar 'Smart Compose-personalisatie'.
  3. Selecteer Personalisatie aan of Personalisatie uit.

Over aangepaste suggesties

De gepersonaliseerde suggesties van Smart Compose zijn toegespitst op de manier waarop je meestal schrijft, zodat je schrijfstijl behouden blijft. Alleen jij kunt je eigen, persoonlijke suggesties voor jouw account zien. Andere gebruikers, waaronder beheerders voor je organisatie, kunnen je gepersonaliseerde suggesties niet bekijken. Wanneer personalisatie is uitgeschakeld, worden er algemene suggesties weergegeven terwijl je typt.

Feedback verzenden

Je kunt feedback verzenden nadat je Smart Compose hebt gebruikt. We kunnen niet reageren op alle feedback, maar we gebruiken je opmerkingen om ons product te verbeteren.

Volg deze stappen om ons feedback te sturen:

1. Als je een nieuwe e-mail wilt starten, klik je linksboven op Opstellen.
  2. Klik rechtsonder op Meer Meer
  3. Klik op Feedback over Smart Compose.
  4. Selecteer in de lijst de Smart Compose-suggestie waarover je feedback wilt geven.
  5. Selecteer het probleem dat je feedback het beste beschrijft.
    Opmerking: Als je Anders kiest, typ je zelf een beschrijving van het probleem.
  6. Klik op Verzenden.

Meer informatie over machine learning

Omdat modellen voor het begrijpen van taal miljarden veelgebruikte woordgroepen en zinnen gebruiken om automatisch iets over de wereld te leren, kunnen ze ook een weerspiegeling van menselijke cognitieve vooroordelen zijn. Het is goed om dit te beseffen en de discussie over hoe we hiermee moeten omgaan is nog in volle gang. Google doet er alles aan om producten te maken die voor iedereen goed werken en verricht actief onderzoek naar onbedoelde vooroordelen en strategieën om deze tegen te gaan.