Experimentele functies uitproberen in Gmail

Experimentele functies zijn pre-releases die je kunt inschakelen om ze te testen en er feedback over te geven. Je kunt je aanmelden voor experimentele functies in je Gmail-instellingen.

Toegang krijgen tot experimentele functies

Je kunt de toegang tot experimentele functies alleen op je computer inschakelen via de nieuwe Gmail.

Opmerking: Google biedt geen ondersteuning voor experimentele functies. Google behoudt zich het recht voor deze services op elk gewenst moment te wijzigen of te verwijderen.

Als je experimentele toegang wilt inschakelen, moet je een computer gebruiken.

1. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen en dan Instellingen. Als je de nieuwe versie van Gmail nog niet hebt gebruikt, klik je op De nieuwe versie van Gmail gebruiken
  2. Scroll onder Algemeen naar Experimentele toegang.
  3. Klik op het vakje Experimentele toegang inschakelen.
  4. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.

Je hebt nu toegang tot experimentele functies.

Instellingen voor experimentele functies wijzigen

Als je toegang hebt tot experimentele functies, kun je de instellingen aanpassen via Instellingen. Je kunt als volgt de instellingen voor experimentele functies wijzigen:

1. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen en dan Instellingen. Als je de nieuwe versie van Gmail nog niet hebt gebruikt, klik je op De nieuwe versie van Gmail gebruiken
  2. Scroll onder Algemeen omlaag en ga op zoek naar de functies met het experimentenpictogram Experiment.
  3. Klik naast elke functie op het vakje om de functie aan of uit te zetten.

Beschikbare experimenten

We hebben momenteel geen actieve experimenten. Houd experimentele toegang ingeschakeld om nieuwe functies te proberen zodra ze beschikbaar komen.