Een Gmail-handtekening instellen

Een e-mailhandtekening is een stukje tekst, zoals je contactgegevens of een favoriet citaat, dat automatisch als voettekst onder aan Gmail-berichten wordt toegevoegd.

Een handtekening toevoegen of wijzigen

Je kunt maximaal 10.000 tekens gebruiken in je handtekening.

1. Open Gmail.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen en vervolgens Instellingen.
  3. Voeg in het gedeelte Handtekening je handtekeningtekst toe in het vak. Je kunt opmaak toevoegen aan je bericht door een afbeelding toe te voegen of de tekststijl aan te passen.
  4. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.

Een handtekening toevoegen als je de functie 'Mail verzenden als' gebruikt

Als je de functie 'Mail verzenden als' gebruikt om berichten vanaf verschillende adressen in je account te versturen, kun je voor elk adres een andere handtekening maken.

Als je een adres selecteert, gebruik je het dropdownmenu boven het handtekeningtekstvak op de pagina Instellingen.

Als het dropdownmenu niet wordt weergegeven, doe je het volgende:

1. Open de pagina voor accounts en importinstellingen.
  2. Controleer of je adressen worden weergegeven in het gedeelte 'Mail verzenden als'.

Problemen oplossen

Er zijn extra tekens toegevoegd aan mijn handtekening

Als je extra tekens in je handtekening ziet staan, komt dit omdat sommige versies van Gmail opmaakfuncties zoals vet of cursief niet ondersteunen.

Als je de extra tekens wilt verwijderen, haal je eventuele speciale opmaak uit je handtekening.

Ik kan geen opmaak aan mijn handtekening toevoegen

Als er 'Platte tekst' wordt weergegeven boven het handtekeningvak, moet je de modus voor platte tekst uitschakelen voordat je je handtekening bewerkt.

1. Open Gmail.
  2. Klik op Opstellen.
  3. Klik in de rechterbenedenhoek op 'Meer opties' Pijl-omlaag.
  4. Verwijder het vinkje bij Plattetekstmodus.
Ik zie mijn handtekening niet in mijn verzonden berichten

Je handtekening wordt van de rest van je bericht gescheiden door twee liggende streepjes.

Als je je handtekening wilt bekijken, scrol je naar beneden in een bericht en klik je op 'Ingekorte content weergeven' Show trimmed content.

Ik kan geen afbeelding toevoegen

Andrea is Gmail-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar feedback over deze Help-pagina.