Een Gmail-handtekening instellen

Een e-mailhandtekening is een stukje tekst, zoals je contactgegevens of een favoriet citaat, dat automatisch als voettekst onder aan Gmail-berichten wordt toegevoegd.

Een handtekening toevoegen of wijzigen

Je kunt maximaal tienduizend tekens gebruiken in je handtekening.

1. Open Gmail.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Voeg in het gedeelte 'Handtekening' je handtekeningtekst toe in het vak. Je kunt opmaak toevoegen aan je bericht door een afbeelding toe te voegen of de tekststijl aan te passen.
  4. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.

Meerdere handtekeningen beheren

Je kunt verschillende handtekeningen gebruiken voor je e-mails. Je kunt bijvoorbeeld een standaard handtekening instellen voor nieuwe e-mails of voor e-mails die je beantwoordt. Je kunt ook kiezen uit verschillende handtekeningen als u een e-mail opstelt.

Tip: Als je je handtekening wilt wijzigen terwijl je een e-mail schrijft, klik je onderaan het venster op Handtekening invoegen pen.

Handtekeningen bewerken

1. Open Gmail.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Scroll onder 'Algemeen' naar 'Handtekening' en klik op de handtekening die je wilt bewerken.
  4. Gebruik het tekstvak om je wijzigingen aan te brengen.
    • Als je de naam van de handtekening wilt wijzigen, klik je op Bewerken Bewerken.
  5. Klik onderaan op Wijzigingen opslaan.

Tip: Je kunt een standaard handtekening kiezen voor nieuwe e-mails en voor e-mails die je beantwoordt.

Handtekeningen verwijderen

1. Open Gmail.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Scroll onder 'Algemeen' naar 'Handtekening'.
  4. Klik op de handtekening die je wilt verwijderen en dan Prullenbak Verwijderen.
  5. Klik onderaan op Wijzigingen opslaan.

Een handtekening toevoegen als je de functie 'Mail sturen als' gebruikt

Als je de functie 'Mail sturen als' gebruikt om berichten vanaf verschillende adressen in je account te versturen, kun je voor elk adres een andere handtekening maken.

Als je een adres selecteert, gebruik je het dropdownmenu boven het handtekeningtekstvak op de pagina 'Instellingen'.

Als je het dropdownmenu niet ziet, doe je het volgende:

1. Open de instellingenpagina 'Accounts en import'.
  2. Controleer of je adressen worden weergegeven in het gedeelte 'Mail sturen als'.

Problemen oplossen

Er zijn extra tekens toegevoegd aan mijn handtekening

Als je extra tekens in je handtekening ziet staan, komt dit doordat sommige versies van Gmail opmaakfuncties zoals vet of cursief niet ondersteunen.

Als je de extra tekens wilt verwijderen, haal je eventuele speciale opmaak uit je handtekening.

Ik kan geen opmaak aan mijn handtekening toevoegen

Als er 'Platte tekst' wordt weergegeven boven het handtekeningvak, moet je de modus voor platte tekst uitschakelen voordat je je handtekening bewerkt.

1. Open Gmail.
  2. Klik op Opstellen.
  3. Klik rechtsonder op Meer opties More options.
  4. Verwijder het vinkje bij 'Plattetekstmodus'.
Ik zie mijn handtekening niet in mijn verstuurde berichten

Je handtekening wordt van de rest van je bericht gescheiden door twee liggende streepjes.

Als je je handtekening wilt bekijken, scroll je naar beneden in een bericht en klik je op Ingekorte content weergeven Show trimmed content.

Ik kan geen afbeelding toevoegen