De spelling van Gmail-berichten controleren

Je kunt de spelling van je e-mails controleren voordat je ze verzendt.

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik linksboven op Opstellen.
  3. Schrijf je bericht.
  4. Klik rechtsonder op de pijl-omlaag Dropdownpijl.
  5. Klik op Spelling controleren.

Spelfouten corrigeren terwijl je typt

Wanneer je een woord verkeerd spelt, kan Gmail dit automatisch corrigeren met Autocorrectie.

Autocorrectie inschakelen:

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingenen dan Instellingen.
  3. Scroll onder Algemeen naar Autocorrectie.
  4. Selecteer Autocorrectie aan of Autocorrectie uit.

Opmerking: Onder het gewijzigde woord wordt tijdelijk een stippellijn weergegeven. Als je een wijziging in de spelling ongedaan wilt maken, klik je op het onderstreepte woord en dan Ongedaan maken.

Autocorrectie gebruiken met een schermlezer

Je kunt Autocorrectie nog steeds gebruiken met een schermlezer. Als je een wijziging ongedaan wilt maken, gebruik je de pijltoetsen om het onderstreepte woord te zoeken en druk je daarna op Tab en dan Enter.