Bruk apper i Google Chat

Apper er spesielle kontoer du kan sende meldinger til, for å koble deg til tjenester i Chat, slik at du kan
  • finne informasjon
  • planlegge møter
  • utføre oppgaver

Finn ut hvordan apper fungerer i Google Chat

Når du samhandler med apper i Chat, får de lesetilgang til

Appene i en chat har lesetilgang til grunnleggende informasjon om medlemmene, men kan ikke se e-postadressene eller brukerbildene deres, med mindre de samhandler direkte med appene.

Noen apper opprettes og vedlikeholdes av Google, for eksempel Meet og Google Disk.

Andre apper utvikles og vedlikeholdes av leverandører av tredjepartsprogramvare. Hvis du bruker en tredjepartsapp, må du lese leverandørens vilkår for bruk og personvernregler for å finne ut mer om hvordan tredjeparten bruker dataene dine.

Viktig: Administratoren din kan installere apper på dine vegne via jobb- eller skolekontoen din. Etterpå kan appene sende deg direktemeldinger. Du kan ikke avinstallere appene, men du kan velge å ikke bli varslet når de sender meldinger.

Tips:

Finn og legg til apper

Hvis en app er tilgjengelig i organisasjonen din, kan du

• sende direktemeldinger til den
  • legge den til i rom eller samtaler
  1. Åpne Chat-appen  eller Gmail-appen .
  2. Nederst trykker du på Chat .
  3. Trykk på Ny chat  og så Finn apper.
  4. Skriv inn et appnavn eller velg et forslag.
  5. Skriv inn meldingen.
  6. Trykk på Send .
  7. For å fjerne en app trykker du på appnavnet øverst og så Avinstaller.

Tips: Appen må ha tilgang til Google-kontoen din for å kunne utføre oppgaver på dine vegne. Du blir bedt om å gi tilgang når apper trenger denne tillatelsen. For å gi tilgang, trykk på Tillat.

Finn ut hvordan du fjerner tredjepartsappers tilgang til kontoen din.

Legg til apper i samtaler eller rom

Viktig: Hvis du har en jobb- eller skolekonto, kan administratoren din installere apper på dine vegne. Når dette skjer, kan appen sende deg direktemeldinger. Du kan ikke avinstallere appen, men du kan slå av varsler for samtaler med appen.
  1. Åpne Chat-appen  eller Gmail-appen .
  2. Velg en samtale eller et rom.
  3. Øverst trykker du på romnavnet eller deltakerne i samtalen og så Administrer apper.
  4. Trykk på Legg til apper.
  5. Skriv inn et appnavn eller velg et forslag.
  6. Trykk på Ferdig.

Fjern apper fra samtaler eller rom

1. Åpne Chat-appen  eller Gmail-appen .
  2. Velg en samtale eller et rom.
  3. Øverst trykker du på romnavnet eller deltakerne i samtalenog så Administrer apper og så Flere alternativer.
    • For å fjerne en app fra en gruppesamtale trykker du på Fjern fra chatten.
    • For å fjerne en app fra et rom trykker du på Fjern fra rommet.

Bruk skråstrekkommandoer med apper

Med skråstrekkommandoer kan du kommunisere raskt med apper i Google Chat. Bruk skråstrekkommandoene til å gi korte beskjeder til apper. Du trenger ikke å huske kommandoene. Skriv inn en skråstrek (/), så vises en liste over kommandoer.

Det er bare du som kan se skråstrekkommandoene dine. Svaret fra appen vises i samtalen.

1. Åpne Chat-appen  eller Gmail-appen .
  2. Åpne samtalen eller rommet der appen er med.
  3. Sett inn en skråstrek (/) i svarområdet.
    En liste over apper vises. Under navnet på hver app ser du en liste over kommandoer. Når du skriver inn flere tegn, reduseres antallet treff.
  4. Velg en kommando og skriv inn tilleggsinformasjon og så trykk på Enter.

Tips: Hvis appen ikke allerede er med i samtalen eller rommet, legges den til når du sender den en melding.

Gi tilbakemeldinger og få hjelp via apper i Chat eller Gmail

Du kan sende meldinger til apper for å få hjelp eller gi tilbakemeldinger.

1. Åpne Chat-appen  eller Gmail-appen .
  2. Åpne en samtale eller et rom der en app er med.
  3. Slik ser du kommandoer du kan bruke med apper:
    • I 1 : 1-samtaler mellom deg og appen skriver du inn help (hjelp).
    • I rom eller gruppesamtaler skriver du inn @appnavn help, der appnavn er navnet på appen.
  4. Send kommentarer om apper til Google:
    • I en direktemelding mellom bare deg og appen skriver du inn feedback tekst, der tekst er kommentaren din.
    • I rom eller direktemeldinger med andre personer skriver du inn @appnavn feedback tekst, der tekst er kommentaren din.