Les Gmail-meldinger i andre e-postprogrammer med POP

Du kan åpne Gmail-meldingene dine i andre e-postprogrammer som støtter POP, for eksempel Microsoft Outlook.

Trinn 1: Sjekk at POP er den beste metoden for å åpne e-postene dine

IMAP og POP er to forskjellige metoder for å lese Gmail-e-postene dine i andre e-postklienter.

IMAP kan brukes på flere enheter. E-postene synkroniseres i sanntid.

POP kan bare brukes for én datamaskin. E-postene synkroniseres ikke i sanntid. I stedet blir de lastet ned, og du bestemmer hvor ofte du vil laste ned nye e-poster.

Trinn 2: Konfigurer POP

Konfigurer først POP i Gmail

1. Åpne Gmail på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre og så Se alle innstillinger.
  3. Klikk på Videresending og POP/IMAP-fanen.
  4. I «POP-nedlasting»-delen velger du Slå på POP for all e-post eller Aktiver POP for e-post som mottas fra nå av.
  5. Klikk på Lagre endringer nederst på siden.

Så må du endre innstillingene i e-postklienten din

Gå til e-postklienten din, for eksempel Microsoft Outlook, og sjekk disse innstillingene.

Tjener for innkommende e-post (POP)

pop.gmail.com

Krever SSL: Ja

Port: 995

Tjener for utgpående e-post (SMTP)

smtp.gmail.com

Krever SSL: Ja

Krever TLS: Ja (hvis tilgjengelig)

Krever autentisering: Ja

Port for TLS/STARTTLS: 587

Hvis du bruker Gmail med en jobb- eller skolekonto, må du spørre administratoren din om hva som er riktig SMTP-konfigurasjon.

Tidsavbrudd for tjener Mer enn 1 minutt (5 minutter anbefales)
Fullt navn eller visningsnavn Navnet ditt
Kontonavn, brukernavn eller e-postadresse E-postadressen din
Passord Gmail-passordet ditt

Feilsøk problemer

Jeg kan ikke logge på e-postklienten min

Hvis du ikke klarer å logge på e-postklienten din, kan det hende du får en av disse feilmeldingene:

• «Brukernavn og passord ble ikke godkjent»
  • «Ugyldig legitimasjon»
  • Du blir bedt om å oppgi brukernavn og passord flere ganger etter hverandre

Trinn 1: Sjekk passordet ditt

Hvis du møter på disse problemene, eller hvis du ikke får logget på, bør du først sjekke om du bruker riktig passord.

Trinn 2: Prøv disse feilsøkingsmetodene

• Oppdater e-postklienten til den nyeste versjonen.
  • Bruk et app-passord: Hvis du bruker totrinnsbekreftelse, kan du prøve å logge på med et app-passord.
  • Tillat mindre sikre apper: Hvis du ikke bruker totrinnsbekreftelse, kan det hende du må gi mindre sikre apper tilgang til kontoen din.
  • Hvis du nylig har endret Gmail-passordet ditt, kan det hende du må skrive inn kontoinformasjonen din for Gmail på nytt, eller gjenta konfigureringen av Gmail-kontoen din i den andre e-postklienten.
  • Hvis tipsene ovenfor ikke hjelper, kan du gå til https://www.google.com/accounts/DisplayUnlockCaptcha og følge fremgangsmåten som vises der. Hvis du bruker Gmail via jobb, skole eller en annen organisasjon, kan du gå til https://www.google.com/a/domenetditt.no/UnlockCaptcha (erstatt domenetditt.no i nettadressen med domenenavnet ditt).
Jeg vil laste ned e-post til flere forskjellige e-postprogrammer

IMAP er den enkleste løsningen dersom du vil bruke Gmail i flere e-postprogrammer. Hvis du må bruke POP i stedet for IMAP, kan du konfigurere «nylig-modus». Når denne modusen er aktivert, får du se e-postene dine fra Gmail fra de siste 30 dagene.

Trinn 1: Slå på nylig-modus

1. Finn feltet "e-postadresse" eller "brukernavn" i POP-innstillingene i e-postklienten din.
  2. Skriv recent: foran e-postadressen din. For eksempel: recent:eksempel@gmail.com.

Trinn 2: Endre POP-innstillingene

Endre POP-innstillingene på en slik måte at e-postene dine blir liggende på tjeneren.

• Outlook: Gå til kontoene dine, og klikk på Avansert etterfulgt av Behold kopier av meldinger på serveren.
  • Apple Mail: Fjern avmerkingen for «Remove copy from server after retrieving a message» (fjern kopien fra tjeneren etter henting av meldinger – eller lignende) på Avansert-fanen.
  • Thunderbird: I «Serverinnstillinger»-fanen merker du av ved «La meldingene bli igjen på serveren».
Feilmeldingen «Kontoen har overskredet grensene for POP-kommandoer eller -båndbredde»

Hvis du ser feilmeldingen "Kontoen har overskredet grensene for POP-kommandoer eller -båndbredde", er det vanligvis fordi POP-klientene dine har sjekket Gmail-kontoen din for ofte.

Du kan løse dette ved å endre innstillingene i programmet, så det ikke ser etter nye meldinger så ofte.

Jeg kan ikke sende e-post

Hvis e-postene du har sendt i e-postprogrammet ditt, blir liggende i utboksen, kan du prøve dette:

• Hvis du sender e-post via Apple Mail og det står «smtp.gmail.com:brukernavn@gmail.com» i feltet «Tjener for utgående e-post» i innstillingene, kan du prøve å endre det til «smtp.gmail.com» i stedet.
  • Pass på at SMTP-innstillingene dine ikke har «recent:» foran e-postadressen din.
De automatiske svarene mine fungerer ikke

Hvis du oppretter automatiske svar i e-postprogrammet ditt, for eksempel «ikke på jobb»-svar, kan det skape problemer, blant annet disse:

• Hvis du bruker e-postklienten på en datamaskin og datamaskinen blir frakoblet Internett, blir ikke det automatiske svaret sendt.
  • Når du mottar e-post som ble sendt indirekte til deg, for eksempel via en e-postliste, kan det hende at e-postadressen din vises i det automatiske svaret som sendes til avsenderen.

Du kan unngå disse problemene med «ikke på jobb»-funksjonen i Gmail i stedet for å bruke innstillingen i e-postprogrammet ditt.

E-postene mine blir slettet fra Gmail

Hvis e-postene du har lest i det andre e-postprogrammet ditt, blir slettet fra Gmail, må du sjekke POP-innstillingene.

1. Gå til siden med innstillinger for videresending og POP/IMAP.
  2. Sørg for at «arkivér Gmail-kopien» eller «slett Gmail-kopien» ikke er valgt ved «POP-nedlasting».
  3. Klikk på Lagre endringer nederst på siden.
E-post blir ikke lastet ned som de skal

Når du har konfigurert POP i Gmail-innstillingene dine, blir e-postene dine tilgjengelig i grupper. Det kan ta en stund før du ser alle e-postene dine.

Merk: Gmail laster ned en kopi av hver eneste e-post du sender eller mottar, unntatt e-postene i Chatteøkter, Søppelpost og Papirkurv. For å unngå duplikater laster Gmail ikke ned e-poster som blir sendt fra e-postklienten din, men du kan fortsatt se dem hvis du logger på Gmail.

Hvis du fortsatt har problemer med nedlasting av e-poster, kan du prøve å bruke nylig-modus:

1. Finn feltet "e-postadresse" eller "brukernavn" i POP-innstillingene i e-postklienten din.
  2. Skriv recent: foran e-postadressen din. For eksempel: recent:eksempel@gmail.com.

Hvis det ikke løser problemet, kan du prøve å slette Gmail-adressen din fra e-postprogrammet og legge den til på nytt.