Je Gmail-instellingen wijzigen

Je kunt een e-mailhandtekening toevoegen, kiezen over welke e-mails je meldingen ontvangt of andere instellingen wijzigen.

De pagina Instellingen openen

1. Zorg ervoor dat je de Gmail-app hebt gedownload.
  2. Open de Gmail-app Gmail op je iPhone of iPad.
  3. Tik linksboven op Menu Menu.
  4. Scroll omlaag en tik op Instellingen.
  5. Tik op je account.

Instellingen die je kunt wijzigen

Opmerking: Sommige Gmail-instellingen kunnen alleen via een computer worden gewijzigd.

Afbeeldingen van afzenders weergeven

Wanneer deze instelling is ingeschakeld, selecteer je berichten door op de profielafbeelding van de afzender te tikken. Wanneer deze instelling is uitgeschakeld, worden er selectievakjes weergegeven.

1. Zorg ervoor dat je de Gmail-app hebt gedownload.
  2. Open de Gmail-app Gmail op je iPhone of iPad.
  3. Tik op Menu Menu en dan Instellingen.
  4. Schakel Afbeeldingen van afzenders weergeven in.
Veegacties

Je kunt kiezen wat er gebeurt wanneer je een bericht naar links of rechts veegt:

• Archiveren
  • Prullenbak
  • Markeren als gelezen/ongelezen
  • Snoozen
  • Verplaatsen naar...
  • Geen

Je veegacties wijzigen

Opmerking: Tenzij je 'Als ik berichten verwijder, wil ik ze...' in de algemene instellingen hebt gewijzigd, wordt een bericht standaard gearchiveerd wanneer je het naar links of rechts veegt.

1. Open de Gmail-app Gmail op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik op Veegacties.
  4. Tik op Naar rechts vegen of Naar links vegen.
  5. Selecteer de gewenste actie.

Custom veeggebaar gebruiken met een schermlezer

Je custom acties zijn nog steeds van toepassing wanneer je VoiceOver gebruikt. Als je een actie wilt kiezen, zet je de focus op het gewenste bericht en veeg je omlaag.

Opmerking: Je VoiceOver-rotor moet zijn ingesteld op 'Acties'. Meer informatie over de VoiceOver-rotor op iPhone, iPad en iPod touch.

Meldingen

Meer informatie over instellingen voor meldingen.

Labels

Meer informatie over hoe je je inbox indeelt met labels.

Privacyinstellingen

Je iPhone of iPad bevat privacyinstellingen waarmee je kunt aangeven hoe Gmail de informatie op je apparaat (zoals contacten en foto's) kan gebruiken.

Als je toegang wilt tot de contacten of foto's op je apparaat terwijl je Gmail gebruikt, voer je de volgende stappen uit:

1. Ga naar de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Privacy.
  3. Tik op Contacten of Foto's.
  4. Schakel Gmail in.

Je kunt deze rechten altijd intrekken of wijzigen door naar de app Instellingen van je apparaat te gaan.

'Gmail wil toegang krijgen…'

Wanneer je voor het eerst contacten of foto's van je apparaat toevoegt aan een bericht, wordt deze melding weergegeven.

Als je op OK tikt, geef je Gmail toestemming voor het volgende:

• Contacten van je apparaat automatisch aanvullen wanneer je berichten schrijft
  • Je fotobibliotheek openen wanneer je foto's toevoegt aan je berichten