Je Gmail-instellingen wijzigen

Je kunt een e-mailhandtekening toevoegen, kiezen over welke e-mails je meldingen ontvangt of andere instellingen wijzigen.

De pagina Instellingen openen

1. Open de Gmail-app Gmail op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu.
  3. Tik op Algemene instellingen of op het account dat je wilt wijzigen.

Instellingen die je kunt wijzigen

Opmerking: Sommige Gmail-instellingen kunnen alleen via een computer worden gewijzigd.

Algemene instellingen

Alle instellingen die je hier wijzigt, zijn van toepassing op alle Google-accounts die je hebt toegevoegd aan de Gmail-app.

• Standaard meldingsactie: Verwijderen of Archiveren instellen als standaardactie die wordt weergegeven onderaan een Gmail-melding die is uitgevouwen vanuit de berichtenbalk van je apparaat.
  • Gespreksweergave: Wanneer deze instelling is ingeschakeld, worden alle berichten in een e-mailgesprek gegroepeerd.
  • Veegacties: Wanneer deze instelling is ingeschakeld, veeg je naar links of rechts op een bericht in de berichtenlijst om het te verwijderen. Via de algemene instellingen kun je de veegactie naar rechts of naar links instellen voor het volgende: archiveren, verwijderen, markeren als gelezen/ongelezen, verplaatsen naar een label of berichten snoozen. Standaard kun je berichten naar links of rechts vegen om ze te verwijderen (afhankelijk van de instelling die je als standaardactie hebt gekozen).
  • Afbeelding van afzender: Wanneer deze instelling is ingeschakeld, kun je de foto van een afzender selecteren om een bericht te selecteren. Wanneer deze instelling is uitgeschakeld, tik je op een bericht en houd je dit vast om het te selecteren.
  • Standaard antwoordactie: Kies of je je antwoord naar iedereen in het gesprek of alleen naar de laatste afzender wilt sturen.
  • Berichten aanpassen aan scherm: Wanneer deze instelling is ingeschakeld, wordt het formaat van berichten aangepast om ze leesbaarder te maken.
  • Automatisch doorgaan: Als je klaar bent met een e-mail, kun je doorgaan naar oudere berichten, nieuwere berichten of de gesprekkenlijst.
  • Weblinks openen in Gmail: Wanneer deze instelling is ingeschakeld, worden links in je Gmail-app geopend voor sneller browsen.
  • Actiebevestigingen: Vragen om bevestiging vóór bepaalde acties. Je kunt vragen om bevestiging voor het verwijderen, archiveren of verzenden van berichten.
Accountinstellingen voor Gmail

Als je meerdere account hebt, zijn de instellingen die je hier wijzigt alleen van toepassing op het door jou geselecteerde account.

• Type inbox: Kies tussen Standaard inbox en Prioriteitsinbox.
  • Inboxcategorieën: Kies je categorieën.
  • Meldingen: Kies je instellingen voor meldingen.
  • Geluid- en trilsignaal inbox: Kies de instellingen voor het geluid- en trilsignaal.
  • Handtekening: Maak een Gmail-handtekening.
  • Automatisch antwoord: Maak een afwezigheidsbericht.
  • Slim beantwoorden: Wanneer deze instelling is ingeschakeld, kunnen er voorgestelde antwoorden onderaan e-mails worden weergegeven.
  • Gmail synchroniseren: Wanneer deze instelling is ingeschakeld, ontvang je automatisch meldingen en nieuwe e-mails. Wanneer deze instelling is uitgeschakeld, moet je vanaf de bovenkant van je inbox naar omlaag vegen om te vernieuwen.
  • Dagen waarvoor e-mail wordt gesynchroniseerd: Stel het aantal dagen in waarvoor je wilt dat je e-mail automatisch wordt gesynchroniseerd en op je apparaat wordt opgeslagen. Niet-gesynchroniseerde berichten zijn niet offline beschikbaar.
  • Labels beheren: Kies de instellingen voor meldingen en synchronisatie voor verschillende labels.
  • Bijlagen downloaden: Wanneer deze instelling is ingeschakeld, worden bijlagen automatisch gedownload als je met een wifi-netwerk bent verbonden. Wanneer deze instelling is uitgeschakeld, kun je nog steeds handmatig bijlagen downloaden.
  • Afbeeldingen: Wanneer deze instelling is ingeschakeld, worden afbeeldingen in je berichten weergegeven.
POP- en IMAP-instellingen voor niet-Gmail-adressen

Dit zijn enkele van de instellingen die je kunt wijzigen als je e-mail van een niet-Gmail-adres doorstuurt naar Gmail via POP of IMAP.

• Accountnaam: Voeg een naam toe aan je niet-Gmail-account.
  • Jouw naam: Wijzig de naam die wordt weergegeven wanneer je anderen een e-mail stuurt.
  • Synchronisatiefrequentie: Geef aan hoe de app op nieuwe e-mail moet controleren. Als je Nooit kiest, moet je de bovenkant van je inbox naar omlaag vegen om nieuwe berichten te bekijken.
  • Serverinstellingen: Geef aan hoe de Gmail-app verbinding maakt met de servers van je provider, zoals de naam, de poorten en het beveiligingstype van de server. Je kunt ook kiezen of berichten uit je account worden verwijderd wanneer je berichten verwijdert in de Gmail-app. Als je het wachtwoord van je andere provider wijzigt, kun je het wachtwoord hier bewerken.