Gmail-functies gebruiken voor je andere e-mailaccounts

Als je een e-mailaccount van Yahoo, AOL, Outlook, Hotmail of bepaalde andere services dan Gmail hebt, kun je via Gmailify veel Gmail-functies gebruiken met dat adres.

Hiervoor moet je je account linken aan Gmail. Nadat je je account hebt gelinkt, zie je al je berichten in je Gmail-inbox plus deze functies:

Opmerking: Als je een ander account linkt aan een bestaand Gmail-account, bereik je mogelijk de opslaglimiet. Meer informatie over hoe je de Google-opslagruimte wist.

Meer informatie over opslag met Gmail

Je adres linken aan Gmail

Opmerking: Controleer of je al een ander account hebt toegevoegd van Yahoo, AOL, Outlook, Hotmail of een andere service om te lezen in Gmail. Meer informatie over hoe je een account toevoegt aan de Gmail-app

1. Open de Gmail-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu.
  3. Scroll omlaag en tik op Instellingen.
  4. Tik op het niet-Gmail-account dat je wilt linken.
  5. Tik op Account linken. Als deze link niet wordt weergegeven, update je de Gmail-app.
  6. Volg de instructies op het scherm.

Nadat je je andere adres aan Gmail hebt gelinkt, zijn je berichten beschikbaar in de Gmail-app en op het web via mail.google.com. Je kunt die berichten lezen, beantwoorden en ordenen op dezelfde manier als in Gmail.

De link voor je adres verwijderen

Belangrijk: Nadat je je accounts hebt ontkoppeld, toont Gmail je geen nieuwe berichten van je andere account.

1. Open de Gmail-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu.
  3. Scrol omlaag en tik op Instellingen.
  4. Tik op het Gmail-account waarvoor je de link met je andere account wilt verwijderen.
  5. Tik in het gedeelte 'Gelinkt account' op Account loskoppelen.
  6. Kies of je kopieën van e-mails uit het account wilt bewaren.
  7. Tik op Link verwijderen.

Nadat je de link voor je andere account hebt verwijderd uit Gmail, kun je ervoor kiezen bestaande kopieën van de berichten uit je andere account in je Gmail-inbox te bewaren of te verwijderen.

• Als je kopieën uit Gmail verwijdert, kun je de berichten nog steeds lezen in de inbox van je andere service (bijvoorbeeld Yahoo of Hotmail).
  • Als je kopieën bewaart in Gmail, blijven ze je in Gmail-account. Als je de adressen echter verplaatst of verwijdert in Gmail, worden deze acties niet weergegeven in je andere account.

E-mails uit je andere account vinden in Gmail

Gmail kan je berichten anders indelen dan andere e-mailservices.

Limiet voor prullenbak leegmaken

Berichten in de prullenbak worden niet verwijderd volgens de limiet van 30 dagen van Gmail, maar volgens de limiet voor 'Prullenbak leegmaken' van je andere e-mailservice.

Als je andere e-mailservice een bericht bijvoorbeeld 60 dagen in de prullenbak bewaart voordat het definitief wordt verwijderd, blijft het bericht 60 dagen in de prullenbak van Gmail staan.

Gearchiveerde e-mails

Wanneer je een e-mail archiveert in Gmail, wordt deze opgeslagen in een nieuwe map Archief in je andere e-mailservice.

Als je gearchiveerde berichten in je andere account wilt vinden, controleer je de map Archief.

Meer informatie over hoe je e-mails archiveert

Labels en mappen

Als je een label aan een bericht toevoegt, wordt het opgeslagen in een map met die labelnaam in je andere e-mailaccount. Als je bijvoorbeeld het label Werk hebt toegevoegd aan een bericht in Gmail, kun je het bericht vinden in een map Werk in je andere e-mailaccount.

Als je meerdere labels aan een bericht toevoegt, worden er in je andere e-mailaccount meerdere mappen gemaakt die elk een kopie van het bericht bevatten.

Tip: Als je beperkte opslagruimte hebt in je niet-Gmail-account, voeg je niet meerdere labels toe aan je berichten in Gmail.

Meer informatie over hoe je labels toevoegt