Använda funktioner i Gmail med andra e-postkonton

Om du har ett konto utanför Gmail, t.ex. på Yahoo, AOL, Outlook, Hotmail eller ett antal andra, kan du använda många av Gmails funktioner med det med hjälp av Gmailify.

Gör det genom att länka kontot till Gmail. När du har länkat kontot hittar du dina meddelanden i inkorgen i Gmail samt följande funktioner:

Obs! Om du länkar ett annat konto till ett befintligt Gmail-konto kanske du når gränsen för lagringsutrymmet. Läs mer om hur du rensar lagringsutrymmet på Google.

Läs mer om lagring med Gmail

Länka din adress till Gmail

Obs! Kontrollera att du har lagt till ett annat konto från Yahoo, AOL, Outlook, Hotmail eller en annan tjänst som ska läsas i Gmail. Läs mer om hur du lägger till ett konto i Gmail-appen.

1. Öppna Gmail-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster.
  3. Rulla ned och tryck på Inställningar.
  4. Tryck på kontot från den andra leverantören som du vill länka till Gmail.
  5. Tryck på Länka konto. Uppdatera Gmail-appen om länken inte visas.
  6. Följ anvisningarna på skärmen.

När du har länkat den andra adressen till Gmail är dina meddelanden tillgängliga i Gmail-appen och på webben på mail.google.com. Du kan läsa, svara på och ordna dessa meddelanden på samma sätt som i Gmail.

Ta bort länken till adressen

Viktigt! När du har tagit bort länken mellan kontona visas inte längre nya meddelanden från det andra kontot i Gmail.

1. Öppna Gmail-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster.
  3. Rulla ned och tryck på Inställningar.
  4. Tryck på det Gmail-konto som du vill koppla bort det andra kontot från.
  5. Tryck på Ta bort länk till konto under Länkat konto.
  6. Välj om du vill behålla kopior av e-postmeddelanden från kontot.
  7. Tryck på Ta bort länk.

När du har tagit bort länken till det andra kontot kan du avgöra om du vill ha kvar det andra kontots meddelanden i inkorgen i Gmail eller ta bort dem.

• Även om du tar bort kopiorna från Gmail kan du fortfarande läsa meddelandena i inkorgen i den andra tjänsten (till exempel Yahoo eller Hotmail).
  • Om du behåller kopiorna i Gmail blir de kvar i Gmail-kontot. Om du däremot flyttar eller tar bort dem i Gmail påverkas inte det andra kontot.

Hitta e-postmeddelanden från det andra kontot i Gmail

Meddelandena kan ordnas på ett annat sätt i Gmail än i andra e-posttjänster.

Tidsgräns för papperskorgen

Meddelanden i Papperskorgen tas inte bort enligt gränsen på 30 dagar för Gmail, utan utifrån gränsen för Töm papperskorgen i den andra e-posttjänsten.

Om din andra e-posttjänst exempelvis behåller ett meddelande i Papperskorgen i 60 dagar innan det tas bort permanent, visas meddelandet i Papperskorgen i 60 dagar.

Arkiverad e-post

När du arkiverar ett e-postmeddelande i Gmail sparas det i en ny arkivmapp i den andra e-posttjänsten.

Titta i mappen Arkiv om du vill söka efter arkiverade meddelanden i det andra kontot.

Läs mer om hur du arkiverar e-post.

Etiketter och mappar

När du lägger till en etikett för ett meddelande lagras den i en mapp med etikettnamnet i det andra e-postkontot. Om du till exempel har lagt till etiketten Jobb för ett meddelande i Gmail kan du hitta meddelandet i en mapp med namnet Jobb i det andra e-postkontot.

Om du ger ett meddelande flera etiketter skapas flera mappar med en kopia av meddelandet i det andra e-postkontot.

Tips! Om du har begränsat lagringsutrymme på ditt konto utanför Gmail ska du inte lägga till flera etiketter på dina meddelanden i Gmail.

Läs mer om att lägga till etiketter.