Een ander e-mailaccount toevoegen aan de Gmail-app

Lees en verzend e-mail van Yahoo, Hotmail en andere e-mailadressen met de Gmail-app, in plaats van je e-mail door te sturen.

Wat je kunt doen met je niet-Google-adres

Je kunt gebruikmaken van veel Gmail-functies die je ook met een Google-account kunt gebruiken:

Met de Gmail-app voor Android kun je e-mail van de meeste e-mailadressen lezen en verzenden, waaronder Yahoo en Hotmail. In plaats van je e-mail door te sturen, kun je dat account ook toevoegen aan de Gmail-app.

Je account toevoegen of verwijderen

Je kunt zowel Gmail- als niet-Gmail-accounts toevoegen aan de Gmail-app voor Android.

Een account toevoegen
  1. Open de Gmail-app Gmail op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto.

3. Tik op Nog een account toevoegen.
  4. Kies het type account dat je wilt toevoegen.
    • Als je e-mails van je werk of school controleert via Outlook voor Windows, selecteer je 'Outlook, Hotmail en Live'.
    • Als je e-mailservice niet wordt weergegeven, selecteer je 'Overig'.
  5. Volg de stappen op het scherm om je account toe te voegen.
Een account verwijderen
  1. Open de Gmail-app Gmail op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto.
  3. Tik op Accounts beheren op dit apparaat.
  4. Tik op het e-mailaccount dat je wilt verwijderen.
  5. Tik op Account verwijderen

Alle accounts in de Gmail-app bekijken

1. Open de Gmail-app Gmail op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
  3. Tik op Alle inboxen.

Ik krijg een foutmelding

'Gebruikersnaam en wachtwoord worden niet geaccepteerd'

Neem contact op met je andere e-mailservice voor:

• De juiste server-, poort- en beveiligingsinstellingen
  • Of je een app-specifiek wachtwoord nodig hebt om in te loggen

Opmerking: Als je probeert een iCloud-account toe te voegen aan Gmail, lees je hoe je iCloud-instellingen invoert.

'E-mailbeveiliging niet gegarandeerd'

Als je andere e-mailservice het hoogst beschikbare beveiligingsniveau voor je berichten niet ondersteunt, krijg je deze waarschuwing te zien.

Als het probleem niet ernstig is, kun je je account toevoegen via een niet-beveiligde verbinding:

1. Tik in het gedeelte 'Beveiligingstype' op de pijl-omlaag Pijl omlaag.
  2. Selecteer Geen.

Opmerking: Als je deze optie kiest, is de verbinding met je e-mailservice niet versleuteld. Dit betekent dat iemand de gebruikersnaam, het wachtwoord of de berichtgegevens van je toegevoegde account mogelijk kan bekijken.

Certificaatfout

Als een van de onderstaande foutmeldingen wordt weergegeven, ondersteunt je andere e-mailservice mogelijk geen beveiligde verbindingen.

• Certificaat niet vertrouwd
  • Certificaat verlopen of nog niet geldig
  • Certificaat is gewijzigd
  • Onderwerp en hostnaam van certificaat komen niet overeen
  • Certificaat niet gevonden

Je kunt dit melden aan je andere e-mailservice zodat de fout kan worden opgelost:

1. Tik in de foutmelding op Meer informatie.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Delen.

Opmerking: Je moet mogelijk een zoekopdracht uitvoeren om de contactgegevens van je andere e-mailservice te vinden.

'Er is iets misgegaan' of 'Kan geen verbinding maken met de server'

Je kunt niet-IMAP-accounts, zoals Exchange en POP, toevoegen aan je Gmail-app. Als je een ander type account toevoegt, neem je contact op met je e-mailprovider om te controleren of IMAP is ingeschakeld.