Drie manieren om e-mail van andere accounts te verplaatsen naar Gmail

Schakel je over naar een nieuw Gmail-adres? Wil je e-mail van je andere accounts bekijken in Gmail? Bekijk de opties hieronder om te zien wat het beste werkt voor jou.

Wat voor soort e-mails wil je ontvangen? Vanuit wat voor soort account wil je importeren?
Gmail Een andere e-mailprovider
Oude e-mails Optie 2 Optie 1
Nieuwe e-mails Optie 3 Optie 3
Zowel oude als nieuwe e-mails Optie 2 Optie 2
of
Optie 1 met optie 3

Opmerking: Optie 2 en 3 worden wellicht niet ondersteund door je e-mailprovider.

Optie 1: alleen oude e-mails uit een ander account importeren

Als je overstapt van een andere e-mailprovider naar Gmail, is dit een makkelijke manier om al je oude e-mails te importeren in Gmail.

1. Open Gmail.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het tabblad Accounts en import of Accounts.
  5. Klik op E-mailberichten en contacten importeren.
  6. Volg de stappen op het scherm om je oude e-mails te importeren.
  7. Klik op Importeren starten.

Nieuwe e-mails worden 30 dagen doorgestuurd naar je Gmail-account, zodat je genoeg tijd hebt om je vrienden je nieuwe adres door te geven. Als je nieuwe e-mails die naar je oude account worden gestuurd wilt blijven ontvangen in Gmail, kun je een van de opties hieronder gebruiken.

Optie 2: oude e-mails importeren en nieuwe e-mails ontvangen vanuit een ander account

Gebruikt deze optie als je van een ander Gmail-adres overschakelt of als je zowel oude als nieuwe e-mails wilt binnenkrijgen op je Gmail-adres. Gmail importeert eerst je oude berichten en zorgt er daarna voor dat nieuwe berichten die zijn verzonden naar je oude account worden bezorgd op je nieuwe account. Je kunt tot vijf accounts toevoegen.

Je andere e-mailprovider moet POP3-toegang bieden als je deze optie wilt gebruiken. Probeer je account in te stellen. Als je een foutmelding krijgt, kun je naar het helpcentrum van je andere e-mailprovider gaan om te kijken of POP3 wordt ondersteund. Je kunt ook proberen een van de andere opties op deze pagina te gebruiken.

Je contacten worden niet automatisch geïmporteerd met deze methode, maar je kunt je contacten wel apart importeren.

Leer hoe je e-mail van je andere account binnen krijgt

Opmerking: Als je de Gmail-app voor Android gebruikt, kun je oude en nieuwe berichten uit andere accounts controleren door een ondersteund account toe te voegen, en vervolgens je account te linken om Gmail-functies te gebruiken wanneer je die berichten leest.

Optie 3: e-mail doorsturen vanuit een ander account

Als je wilt dat nieuwe e-mails die naar je andere adres zijn gestuurd, worden doorgestuurd naar Gmail, kun je automatisch doorsturen inschakelen. Houd er rekening mee dat niet alle e-mailproviders automatisch doorsturen aanbieden.

• Als je e-mails wilt doorsturen van een ander e-mailadres, kun je hier kijken om te leren hoe je automatisch doorsturen instelt voor Gmail. Je moet het doorsturen instellen in het account waarvan je de e-mail wilt laten doorsturen, niet in het account waarnaar het wordt doorgestuurd.

• Als je e-mails wilt doorsturen van een andere provider, moet je je instellingen wijzigen in het andere account, niet in Gmail. Ga naar het Helpcentrum van je andere e-mailprovider om te zien of automatisch doorsturen beschikbaar is en hoe je dit kunt instellen.

Vivian is Gmail-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar feedback over deze Help-pagina.