Inboxcategorieën en tabbladen toevoegen of verwijderen in Gmail

Sorteer je e-mails in verschillende inbox-tabbladen, zoals Sociaal of Reclame. Als je Gmail opent, hoef je niet alle e-mails tegelijk te bekijken.

Wil je meer uit Google-apps halen op het werk of op school? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor Google Workspace.

Tabbladen voor categorieën toevoegen of verwijderen

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Klik op het tabblad Inbox.
  4. Selecteer in het gedeelte Inboxtype de optie Standaard. Opmerking: Als je alle tabbladen wilt verbergen, selecteer je een ander inboxtype.
  5. Vink in het gedeelte Categorieën de selectievakjes aan van tabbladen die je wilt zien. Opmerking: Je kunt geen nieuwe tabbladen maken; je kunt alleen bestaande tabbladen tonen of verbergen.
  6. Scroll omlaag en klik op Wijzigingen opslaan.

Tip: Als je meldingen hebt aangezet, krijg je alleen meldingen over e-mails in de categorie Primair.

Een e-mail verplaatsen naar een nieuwe categorie

1. Sleep een e-mail naar een categorietabblad om de mail eraan toe te voegen.
2. Als je alle toekomstige e-mails van die afzender naar die categorie wilt verplaatsen, klik je in de pop-upmelding linksonder op Ja.

E-mails zoeken in een categorie

Ik kan geen e-mails vinden in een categorie

Gearchiveerde e-mails vind je niet terug op de tabbladen van categorieën.

Als je gearchiveerde e-mails wilt zoeken, zoek je naar e-mails in het vak bovenaan de pagina.

Een categorie zoeken

Typ vóór je zoekterm eerst 'category:' en dan de categorienaam.

'category:social feest' laat alle e-mails op het tabblad Sociaal zien waarin 'feest' wordt vermeld.

Deze categorieën kunnen worden gebruikt in zoekopdrachten, ook als de categorie momenteel niet aanstaat als tabblad:

• Primair: E-mails van mensen die je kent en berichten die niet voorkomen op andere tabbladen.
  • Sociaal: Berichten van sociale netwerken en sites voor het delen van media.
  • Reclame: Deals, aanbiedingen en andere promotiemails.
  • Updates: Meldingen, bevestigingen, ontvangstbewijzen, rekeningen en afschriften.
  • Forums: Berichten van online groepen, discussieforums en mailinglijsten.
  • Reserveringen: Vluchtbevestigingen, hotelboekingen en restaurantreserveringen.
  • Aankopen: E-mails voor bestellingen, verzending en bezorging.

Tip: Reserveringen en Aankopen kunnen niet worden aangezet als tabbladen, maar kunnen wel worden gebruikt in zoekopdrachten en filters.

Bundelen van promoties uitzetten

Als je het standaardtype Inbox gebruikt, groepeert Gmail e-mails op het tabblad Reclame.

Zo zet je deze instelling uit:

1. Open Gmail.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen  en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Klik op Inbox en dan zet 'Bundelen van top-promotiemails in Reclame aanzetten' uit.

Meer informatie over hoe Gmail-advertenties werken

Meldingen voor categorieën wijzigen

Je kunt voor elke categorie een andere melding kiezen. Bekijk meer informatie over meldingen.

Het aantal berichten in je inbox checken

In Gmail worden antwoorden op berichten gegroepeerd in gesprekken. In je inbox zie je het aantal gesprekken, maar niet het aantal berichten.

Volg deze stappen om te zien hoeveel berichten je in je inbox hebt:

1. Open Gmail op je computer. Je kunt het totale aantal berichten niet vinden in de Gmail-app.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Scroll omlaag naar het gedeelte Gespreksweergave.
  4. Selecteer Gespreksweergave uit.
  5. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.
  6. Ga terug naar je inbox om het aantal berichten te zien. Als je meerdere secties of categorieën in je inbox hebt, tel je de aantallen van alle secties bij elkaar op.
  7. Als je klaar bent, ga je terug naar Instellingen en zet je Gespreksweergave aan.

Ik kan geen inboxcategorieën aanzetten

Als je meer dan 250.000 berichten in je inbox hebt, kun je geen inboxcategorieën aanzetten.

Als je onder deze grens wilt komen, kun je berichten archiveren of verwijderen.