Automatisch antwoord vanwege afwezigheid of vakantie

Als je je Gmail-account even niet gebruikt vanwege een vakantie of omdat je geen internetverbinding hebt, kun je een automatisch antwoord instellen om mensen te laten weten dat je berichten niet meteen kunt beantwoorden. Als mensen je een bericht sturen, ontvangen ze een automatisch antwoord met daarin het door jou opgestelde afwezigheidsbericht.

Een automatisch antwoord in- of uitschakelen

Het bericht dat je instelt, wordt ook verzonden wanneer je berichten verzendt vanaf je computer.

1. Zorg ervoor dat je de Gmail-app hebt gedownload.
  2. Open de Gmail-app Gmail op je iPhone of iPad.
  3. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu.
  4. Scroll omlaag en tik op Instellingen.
  5. Tik op het account dat je wilt laten weergeven als de afzender van je antwoord.
  6. Tik op Automatisch antwoord.
  7. Zet de schakelaar bij 'Automatisch antwoord' op 'Aan' Aan.
  8. Vul de datums, het onderwerp en een bericht in.
  9. Tik in de rechterbovenhoek op Opslaan.

Als je je automatische antwoord wilt uitschakelen, zet je de schakelaar bij 'Automatisch antwoord' op 'Uit' Uit.

Wanneer je automatische antwoord wordt verzonden

Je automatische antwoord begint om 00:00 uur op de startdatum en eindigt om 23:59 uur op de einddatum, tenzij je de functie eerder uitzet.

In de meeste gevallen wordt je automatische antwoord één keer verzonden naar mensen die je e-mailen.

Dit zijn de situaties waarin iemand je automatische antwoord vaker dan één keer kan ontvangen:

• Als dezelfde persoon na vier dagen opnieuw contact met je opneemt terwijl je automatische antwoord nog steeds is ingeschakeld, ontvangt diegene je automatische antwoord opnieuw.
  • Je automatische antwoord wordt telkens wanneer je dit bewerkt opnieuw gestart. Als iemand je oorspronkelijke automatische antwoord ontvangt en je opnieuw een e-mail stuurt nadat je het antwoord hebt bewerkt, ontvangt diegene je automatische antwoord opnieuw.
  • Als je Gmail gebruikt via je werk, school of andere organisatie, kun je aangeven of je antwoord moet worden verzonden naar iedereen of naar alleen mensen binnen je organisatie.

Opmerking: Berichten die in je map met spam belanden en berichten die zijn verzonden naar een mailinglijst waarop je bent geabonneerd, ontvangen geen automatisch antwoord.