Limieten voor de verzending en ontvangst van e-mail

Gmail beperkt het aantal e-mails dat je per dag kunt verzenden of ontvangen en het aantal mensen dat je als ontvangers kunt toevoegen, om spam te voorkomen en accounts veilig te houden.

Het probleem oplossen

Bekijk de onderstaande redenen voor informatie over hoe je kunt voorkomen dat deze foutmeldingen opnieuw worden weergegeven.

Opmerking: Als je je Gmail-account gebruikt via je werk, school of andere organisatie, bekijk je meer informatie over de verzendlimieten van Gmail via je werk of school.

'Je hebt je limiet voor het verzenden van e-mail bereikt'

Dit bericht kan worden weergegeven als je een e-mail naar in totaal meer dan 500 ontvangers verzendt of als je meer dan 500 e-mails per dag verzendt.

Als je deze foutmelding krijgt, kun je binnen één tot 24 uur weer e-mails verzenden.

Als je wilt voorkomen dat dit weer gebeurt, kun je een Google-groep maken voor al je e-mailontvangers en het bericht verzenden naar het e-mailadres van die groep.

'Berichten die je hebt verzonden, kunnen niet worden afgeleverd'

Deze fout kan worden weergegeven als een groot aantal e-mails dat je verzendt:

• niet kan worden afgeleverd omdat het e-mailadres van de ontvanger ongeldig is,
  • bouncet op de e-mailserver van de ontvanger.

Na 24 uur kun je opnieuw e-mails verzenden.

Als je wilt voorkomen dat dit weer gebeurt, controleer je de e-mailadressen van je ontvangers voordat je het bericht verzendt om er zeker van te zijn dat de e-mailadressen up-to-date zijn.

Een contact ontvangt te veel e-mails

Als iemand die je een e-mail stuurt, te snel te veel e-mails ontvangt, kan dit bericht worden weergegeven:

'De gebruiker met wie je contact probeert op te nemen, ontvangt e-mail met een snelheid die ervoor zorgt dat aanvullende berichten niet kunnen worden bezorgd.'

Je moet op een andere manier contact opnemen met deze persoon.

Meer informatie over accounts die beperken hoeveel e-mails een persoon kan ontvangen.

Voorkomen dat je e-mails worden geblokkeerd door Gmail

Als je veel e-mails tegelijk of naar grote groepen stuurt, bekijk je meer informatie over hoe je kunt voorkomen dat e-mails naar Gmail-gebruikers worden geblokkeerd.