Bestandstypen die worden geblokkeerd in Gmail

U kunt om verschillende redenen de foutmelding 'Dit bericht is geblokkeerd omdat de inhoud ervan een beveiligingsrisico oplevert' krijgen in Gmail. Gmail blokkeert berichten die virussen kunnen bevatten, zoals berichten met uitvoerbare bestanden of bepaalde links.

Waarom berichten worden geblokkeerd

Berichten met bijlagen

Bepaalde bestandstypen kunnen niet worden toegevoegd in Gmail, om u te beschermen tegen virussen en schadelijke software. Enkele voorbeelden:

• Bepaalde bestandstypen, ook als deze zijn bijgevoegd in gecomprimeerde vorm (zoals in een gz- of bz2-bestand) of in gearchiveerde vorm (zoals in een zip- of tgz-bestand)
  • Documenten met schadelijke macro's
  • Met een wachtwoord beveiligde archieven waarvan de content een archief is

Opmerking: Als u een te groot document toevoegt, wordt uw bericht niet verzonden. Meer informatie over bijlagen en de maximale grootte van bestanden.

Typen die niet als bijlage kunnen worden toegevoegd

Bepaalde bestandstypen kunnen niet worden toegevoegd in Gmail, om uw account veilig te houden. De bestandstypen die niet zijn toegestaan in Gmail worden regelmatig geüpdatet, omdat schadelijke software constant verandert. Enkele voorbeelden zijn:

.ade, .adp, .apk, .bat, .chm, .cmd, .com, .cpl, .dll, .dmg, .exe, .hta, .ins, .isp, .jar, .js, .jse, .lib, .lnk, .mde, .msc, .msi, .msp, .mst, .nsh .pif, .scr, .sct, .shb, .sys, .vb, .vbe, .vbs, .vxd, .wsc, .wsf, .wsh, .cab

Wat u kunt doen

Als u zeker weet dat een bestand veilig is, kunt de afzender vragen het bestand te uploaden naar Google Drive. Vervolgens kan hij het verzenden als Drive-bijlage.

Berichten zonder bijlagen

Soms worden berichten zonder bijlagen geblokkeerd.

Dit kan gebeuren als u content, afbeeldingen of links toevoegt die wellicht virussen bevatten.