Bestandstypen die worden geblokkeerd in Gmail

Er zijn een aantal redenen waarom de fout 'Dit bericht is geblokkeerd omdat de content een potentieel beveiligingsprobleem bevat' in Gmail kan worden weergegeven. Gmail blokkeert berichten die virussen kunnen verspreiden, zoals berichten die uitvoerbare bestanden of bepaalde links bevatten.

Waarom berichten worden geblokkeerd

Berichten met bijlagen

Gmail wil je beschermen tegen potentiële virussen en schadelijke software en staat daarom bepaalde typen bestanden niet toe als bijlage, waaronder:

• Bepaalde bestandstypen, ook als deze zijn bijgevoegd in gecomprimeerde vorm (zoals in een gz- of bz2-bestand) of in gearchiveerde vorm (zoals in een zip- of tgz-bestand),
  • documenten met schadelijke macro's,
  • met een wachtwoord beveiligde archieven waarvan de content een archief is.

Opmerking: Als je een document toevoegt dat te groot is, wordt je bericht niet verzonden. Meer informatie over bijlagen en de maximale grootte van bestanden.

Typen die niet als bijlage kunnen worden toegevoegd

Gmail wil je account beschermen en staat daarom bepaalde typen bestanden niet toe als bijlage. Gmail update de bestandstypen die niet zijn toegestaan vaak om schadelijke software bij te houden omdat deze constant verandert. Hier zijn enkele voorbeelden:

.ADE, .ADP, .APK, .BAT, .CHM, .CMD, .COM, .CPL, .DLL, .DMG, .EXE, .HTA, .INS, .ISP, .ISO, .JAR, .JS, .JSE, .LIB, .LNK, .MDE, .MSC, .MSI, .MSP, .MST, .NSH, .PIF, .SCR, .SCT, .SHB, .SYS, .VB, .VBE, .VBS, .VXD, .WSC, .WSF, .WSH, .CAB

Wat u kunt doen

Als je zeker weet dat het bestand veilig is, kun je de afzender vragen het bestand te uploaden naar Google Drive. Vervolgens kun je het verzenden als Drive-bijlage.

Berichten die geen bijlagen hebben

Soms worden berichten geblokkeerd wanneer er geen bijlagen zijn toegevoegd.

Dit kan gebeuren wanneer je content, afbeeldingen of links toevoegt aan het bericht waarmee virussen kunnen worden verspreid.