E-mail van verschillende accounts op één plaats bewaren met 'Mail ophalen'

Gebruik 'Mail ophalen' om al je e-mail op één plaats te bewaren

Als je alle e-mail van al je accounts op één plaats wilt bewaren, kun je 'Mail ophalen' gebruiken. Je kunt berichten downloaden van maximaal vijf andere e-mailaccounts, inclusief accounts van Gmail en andere e-mailproviders.

Gebruik je Google Apps? Als je berichten wilt ophalen van een Google Apps-account, kun je 'Mail ophalen' configureren met onze POP-instellingen.

Wat is 'Mail ophalen' en hoe werkt het?

Met 'Mail ophalen' kun je al je oude e-mail en nieuwe e-mail downloaden. Als je alleen nieuwe e-mail op één plaats wilt bewaren, kun je beter je e-mail automatisch doorsturen.

Het instellen van 'Mail ophalen' is eenvoudig en gratis, maar de e-mailaccounts waaruit je berichten wilt ophalen, moeten POP-toegang ondersteunen. Als het om Gmail-adressen gaat, moet POP-toegang zijn ingeschakeld. Sommige gratis e-mailservices bieden gebruikers momenteel geen POP-toegang aan. Neem contact op met de klantenservice van je andere webmailprovider om te achterhalen of POP-toegang beschikbaar is voor je externe e-mailaccount.

Nadat je de instellingen voor 'Mail ophalen' hebt opgegeven, worden je andere accounts regelmatig door Google gecontroleerd. Nieuwe berichten worden automatisch in Gmail weergegeven. Gmail controleert accounts op verschillende momenten. Dit gebeurt op basis van eerdere pogingen om nieuwe berichten op te halen: je kunt de frequentie zelf niet wijzigen.

'Mail ophalen' instellen:

1. Open Gmail.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het tandwielpictogram en selecteer Instellingen.
  3. Open het tabblad Accounts.
  4. Klik in het gedeelte Mail van andere accounts (met POP3) controleren) op Je eigen POP3-mailaccount toevoegen.
  5. Geef het volledige e-mailadres op van het account dat je wilt gebruiken en klik vervolgens op Volgende stap.
  6. Gmail zorgt voor voorbeeldinstellingen, maar we raden je aan bij je andere provider de juiste servernaam en -poort op te vragen. Geef je wachtwoord op.
  7. Maak een keuze uit de volgende mogelijkheden:
  8. Klik op Account toevoegen >>
  9. Als je account is toegevoegd, kun je het instellen als een aangepast adres voor het veld 'Van'. Hiermee kun je berichten opstellen in Gmail, terwijl het voor anderen lijkt alsof je de berichten vanuit je andere e-mailaccount hebt verzonden. Klik op Ja om een aangepast adres voor het veld 'Van:' in te stellen.

'Mail ophalen' uitschakelen

Je kunt 'Mail ophalen' als volgt uitschakelen:

1. Open Gmail.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het tandwielpictogram en selecteer Instellingen.
  3. Open het tabblad Accounts.
  4. Ga naar het gedeelte Mail van andere accounts (met POP3) controleren.
  5. Klik op 'verwijderen' naast het account dat je wilt uitschakelen.

Nieuwe berichten worden niet meer opgehaald, maar alle berichten die je eerder hebt ontvangen, blijven in Gmail staan tot je besluit ze te verwijderen.

Bedenk verder dat eerder opgehaalde berichten, speciaal als er veel berichten waren, nog kunnen aankomen nadat je 'Mail ophalen' hebt uitgeschakeld. Als je enkele uren nadat je 'Mail ophalen' hebt uitgeschakeld, nog steeds berichten ontvangt van je andere account, is je andere account misschien ingesteld op het automatisch doorsturen van berichten. Meld je aan bij je andere account en controleer de instellingen voor automatisch doorsturen. Vraag je andere webmailprovider om hulp als je niet zeker weet hoe je automatisch doorsturen moet uitschakelen.