E-mails bekijken uit andere accounts

Als je meerdere e-mailaccounts hebt, kun je deze bekijken met Gmail. Je kunt kiezen uit de onderstaande opties:

• Alle berichten ontvangen (oud en nieuw): Kies deze optie als je nog steeds een ander e-mailadres gebruikt, waaronder een ander Gmail-adres. Er kan een korte vertraging optreden bij het weergeven van nieuwe berichten.
  • Alleen oude berichten ontvangen: Kies deze optie als je onlangs bent overgestapt van een andere provider naar Gmail.
  • Alleen nieuwe berichten doorsturen: Kies deze optie als je je nieuwe berichten direct wilt ontvangen.

Alle berichten ontvangen

Je kunt zowel oude als nieuwe berichten van een ander e-mailaccount importeren.

Opmerking: Je kunt vanuit je andere account alleen berichten verplaatsen, geen mappen of labels.

Stap 1: De instellingen in je andere account wijzigen

Yahoo, Outlook of een andere e-mailservice

Zorg ervoor dat je andere account over POP-toegang beschikt. Wijzig vervolgens je Gmail-instellingen.

Een ander Gmail-account

1. Log in op het Gmail-account waaruit je berichten wilt importeren.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen en vervolgens Instellingen.
  3. Klik op het tabblad Doorsturen en POP/IMAP.
  4. Selecteer in het gedeelte 'Downloaden via POP' de optie POP inschakelen voor alle berichten.
  5. Aanbevolen: Selecteer kopie van Gmail behouden in inbox naast 'Wanneer berichten worden geopend met POP'.
  6. Klik onderaan op Wijzigingen opslaan.

Stap 2: Je Gmail-instellingen wijzigen

1. Log in op het Gmail-account waarnaar je berichten wilt importeren.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen en vervolgens Instellingen.
  3. Klik op het tabblad Accounts en import of Accounts.
  4. Klik in het gedeelte 'E-mail bekijken uit andere accounts' op Een e-mailaccount toevoegen.
  5. Geef het e-mailadres van het andere account op en klik vervolgens op Volgende stap.
  6. Typ je wachtwoord.
  7. Aanbevolen: Vink de selectievakjes aan naast de onderstaande opties:
    • 'Altijd een beveiligde verbinding (SSL) gebruiken wanneer e-mailberichten worden opgehaald'
    • 'Binnenkomende berichten labelen'
    • Vink de andere selectievakjes niet aan.
  8. Klik op Account toevoegen.

'Server weigert POP3-toegang'

• Als je authenticatie in twee stappen gebruikt: Geef een nieuw app-wachtwoord op.
  • Als je een werk- of schoolaccount gebruikt: Geef mail.domain.com op in het gedeelte POP-server en selecteert Poort 110.
  • Als je Google MX-records gebruikt met je werk- of schoolaccount: Geef pop.gmail.com op in het gedeelte POP-server en selecteer Poort 995.
  • Als je nog steeds niet kunt inloggen, probeer je toegang tot minder goed beveiligde apps in te schakelen. Mogelijk moet je ook je beveiligingscode of vervormde tekst uitschakelen.

Lees in geval van andere fouten informatie over problemen met 'Mail ophalen' oplossen.

Ik ontvang een andere foutmelding

Klik op Foutdetails weergeven en volg deze tips:

• Als POP is uitgeschakeld, ga je naar de instellingenpagina van je andere e-mailaccount en zoek je naar een manier om POP in te schakelen.
  • Als POP niet beschikbaar is, biedt je e-mailprovider mogelijk geen ondersteuning voor POP. Volg in dat geval de onderstaande stappen om oude berichten te importeren. Vervolgens laat je nieuwe berichten automatisch doorsturen.

Lees in geval van andere fouten informatie over problemen met 'Mail ophalen' oplossen.

Alleen oude berichten ontvangen

Als je onlangs bent overgestapt naar Gmail, kun je oude e-mails van je andere account overzetten.

1. Open Gmail.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen en vervolgens Instellingen.
  3. Klik op het tabblad Accounts en import of Accounts.
  4. Klik in het tweede gedeelte op E-mailberichten en contacten importeren.
  5. Volg de stappen op het scherm.
  6. Klik op Importeren starten.

We willen je graag de tijd geven om je vrienden over je nieuwe Gmail-adres te vertellen. Daarom sturen we berichten die naar je andere account worden gestuurd, gedurende 30 dagen door.

Stoppen met het importeren van e-mails

1. Open het Gmail-account waarnaar je berichten hebt geïmporteerd.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen en vervolgens Instellingen.
  3. Klik op het tabblad Accounts en import.
  4. Klik in het gedeelte 'E-mail bekijken uit andere accounts' op verwijderen naast het account waaruit je geen e-mails meer wilt ontvangen.

Opmerking: Als je nog steeds e-mails ontvangt, controleer je of automatisch doorsturen is ingesteld in je andere account. Zoek vervolgens op hoe je deze functie in je andere account kunt uitschakelen. Als je e-mails wilt verwijderen die al zijn geïmporteerd, lees je meer informatie over hoe je deze kunt verwijderen

Alleen nieuwe berichten doorsturen

Vanuit een ander Gmail-adres: stel automatisch doorsturen in.

Vanuit Yahoo, Outlook of een andere e-mailservice: zoek op hoe je e-mails vanuit die service automatisch kunt doorsturen.