Waarom heeft Gmail mijn berichten geblokkeerd?

Leveringsproblemen oplossen met Postmaster Tools

Postmaster Tools van Gmail biedt afzenders statistieken over parameters als reputatie, spampercentage en feedbackloop. Hiermee kun je voorkomen dat je e-mails door Gmail worden geblokkeerd of in de spam terechtkomen.

Wij maken ons bij Gmail sterk voor de bestrijding van spam. In sommige gevallen classificeren we een bericht als spam en bezorgen we het in de spammap, maar we zoeken ook naar manieren om de hoeveelheid spam die in het algemeen naar Gmail wordt verzonden terug te dringen. Als we vaststellen dat een bericht zeer waarschijnlijk spam is, blokkeren we het bericht zodat het niet naar Gmail kan worden verzonden.

Een bericht kan worden geblokkeerd als het tekst bevat die er verdacht of als spam uitziet of als de verzendende IP eerder ongewenste berichten heeft verzonden.

Wordt alle mail die ik verzend geblokkeerd?

Waarschijnlijk wordt slechts een gedeelte van de berichten waarvan het zeer aannemelijk is dat ze spam zijn, geblokkeerd en niet al je berichten. We raden je echter aan om onze richtlijnen met betrekking tot het verzenden van bulkberichten te bekijken om je verzendmogelijkheden te verbeteren.

Als je mail doorstuurt naar Gmail en je domein ook spam doorstuurt, raden we je aan de beste manier om berichten door te sturen te bekijken.