De vormgeving van je Gmail-inbox wijzigen

Pas je inbox aan en stel onder andere meerdere inboxen in.

De indeling voor je inbox kiezen

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Wijs linksboven 'Inbox' aan en klik daarna op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Kies Standaard inbox, Belangrijkste eerst, Ongelezen eerst, Met ster eerst, Meerdere inboxen of Prioriteitsinbox.

Meer informatie over de vormgevingsopties van de inbox

Sommige inboxstijlen hebben meer instellingen en opties die je kunt wijzigen.

Standaard (categorieën of tabbladen)

Als je kiest voor 'Standaard', wordt je inbox ingedeeld in verschillende tabbladen, zoals 'Primair', 'Sociaal', 'Reclame' en 'Updates'. Als je inbox ingesteld is op 'Standaard', worden je berichten automatisch gesorteerd op tabbladen, maar je kunt je berichten tussen de categorieën verplaatsen als je dat wilt.

Meer informatie over tabbladen en categorieën van de inbox

Belangrijkste eerst

Als je kiest voor 'Belangrijkste eerst', wordt je inbox opgesplitst: 'Belangrijk' bovenaan en 'Alle overige' onderaan.

Meer informatie over hoe Gmail bepaalt welke e-mails als belangrijk worden gemarkeerd

Ongelezen eerst

Als je kiest voor 'Ongelezen eerst', wordt je inbox opgesplitst: 'Ongelezen' bovenaan en 'Alle overige' onderaan.

Met ster eerst

Als je kiest voor 'Met ster eerst', wordt je inbox opgesplitst: 'Met ster' bovenaan en 'Alle overige' onderaan.

Meerdere inboxen

Als je 'Meerdere inboxen' kiest, voegt Gmail extra gedeelten toe aan je inbox. Je kunt zoekoperators of aangepaste labels gebruiken om elk gedeelte te maken.

Prioriteitsinbox

Als je kiest voor 'Prioriteitsinbox', wordt je inbox verdeeld in meerdere gedeelten. Je kunt kiezen welke gedeelten je wilt weergeven, waaronder 'Belangrijk en ongelezen', 'Met ster', 'Alle overige' of een label dat je zelf hebt gemaakt.

Lijst met inboxen en labels verbergen of weergeven
Je kunt al je inboxen en labels vinden in het menu aan de linkerkant. Als het menu aan de linkerkant verborgen is, heb je meer ruimte voor je e-mails en kun je het menu aanwijzen voor meer opties.
Het menu aan de linkerkant verbergen:
  1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Klik linksboven op Menu .
Tip: Klik op Menu  om het menu opnieuw weer te geven.