Je taalinstellingen voor Gmail wijzigen

Je kunt de taal wijzigen waarin je Gmail bekijkt en speciale toetsenborden gebruiken om in andere talen te typen.

De taal wijzigen waarin je Gmail bekijkt

1. Open Gmail.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen .
  3. Klik op Instellingen.
  4. Kies in het gedeelte Taal een taal uit het dropdown-menu.
  5. Klik onder aan de pagina op Wijzigingen opslaan.

Typen in een andere taal

Met behulp van invoertools (zoals speciale toetsenborden) kun je in talen typen zoals Hindi, Arabisch of Chinees. Er zijn verschillende soorten invoertools voor verschillende talen.

1. Open Gmail. Je kunt invoertools alleen gebruiken vanuit een browser, en niet vanuit de Gmail-app.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen .
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik in het gedeelte Taal op Alle taalopties tonen.
  5. Vink het selectievakje aan naast 'Invoertools inschakelen'.
  6. Kies de talen waarvoor je invoertools wilt gebruiken en welk soort toetsenbord je wilt gebruiken.
  7. Klik op OK.
  8. Klik onder aan de pagina op Wijzigingen opslaan.
  9. Open je inbox.
  10. Klik rechtsboven naar Instellingen op het taalpictogram. Als je meerdere invoertools gebruikt, kun je hiertussen schakelen met de pijl-omlaag.

De richting van de tekst wijzigen

1. Open Gmail. Je kunt invoertools alleen gebruiken vanuit een browser, en niet vanuit de Gmail-app.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen .
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik in het gedeelte 'Taal' op Ondersteuning voor bewerken van rechts naar links is ingeschakeld.
  5. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.

Wanneer je een nieuwe e-mail start, moet je de richting weer wijzigen. Klik linksonder in het opstelvenster op Opmaakopties en dan Van rechts naar links.

Onleesbare tekst in e-mails corrigeren

Als je vreemde letters uit andere talen in je e-mails ziet staan, moet je een instelling wijzigen.

1. Open je browser, zoals Internet Explorer of Firefox.
  2. Bovenaan je browser selecteer je Weergave en dan Codering (Internet Explorer) of Tekstcodering (Safari, Firefox).
  3. Kies de gewenste taal in de lijst.