Beleid voor inactieve Google-accounts

Een Google-account geeft je met dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord toegang tot de meeste producten van Google, zoals Google Ads, Gmail en YouTube.

Een inactief Google-account is een account dat binnen een periode van 2 jaar niet is gebruikt. Google behoudt zich het recht voor om een inactief Google-account en de bijbehorende activiteit en gegevens te verwijderen als je minstens twee jaar inactief bent op Google.

Dit beleid is van toepassing op je persoonlijke Google-account. Het is niet van toepassing op een Google-account dat voor jou is ingesteld via je werk, school of een andere organisatie.

Google behoudt zich ook het recht voor om gegevens in een product te verwijderen als je minstens twee jaar inactief bent in dat product. Dit wordt bepaald op basis van het inactiviteitsbeleid van elk product.

De Google-definitie van activiteit

Een Google-account dat in gebruik is, wordt als actief beschouwd. Activiteit kan de volgende acties omvatten als je bent ingelogd op je Google-account:

• Een e-mail lezen of sturen
  • Google Drive gebruiken
  • Een YouTube-video bekijken
  • Een foto delen
  • Een app downloaden
  • Google Zoeken gebruiken
  • Inloggen met Google gebruiken om in te loggen bij een app of service van derden

Google Accountactiviteit wordt getoond per account en niet per apparaat. Je kunt acties uitvoeren op elk platform waarop je bent ingelogd op je Google-account, bijvoorbeeld op je telefoon.

Als je meer dan één Google-account hebt ingesteld op je apparaat, zorg je dat elk account binnen een periode van 2 jaar wordt gebruikt.

Wat er gebeurt als je Google-account inactief is

Als je je Google-account 2 jaar niet gebruikt, wordt het als inactief beschouwd en kunnen alle bijbehorende content en gegevens worden verwijderd. Voordat dit gebeurt, heb je de mogelijkheid om actie te ondernemen in je account wanneer Google je het volgende stuurt:

• E-mailmeldingen naar je Google-account
  • Meldingen naar je herstelmailadres (als je dat hebt ingesteld)

Google-producten behouden zich het recht voor om je gegevens te verwijderen als je account gedurende een periode van 2 jaar niet is gebruikt in dat product.

1 december 2023 is de vroegste datum waarop een Google-account vanwege dit beleid kan worden verwijderd.

Uitzonderingen op dit beleid

Zelfs als een Google-account niet binnen een periode van 2 jaar is gebruikt, wordt het als actief beschouwd als een of meer van de volgende situaties van toepassing zijn:

• Je Google-account is gebruikt om een Google-product, -app, -service of -abonnement te kopen dat actueel of lopend is.
  • Je Google-account is gekoppeld aan een cadeaukaart met een saldo.
  • Je Google-account is eigenaar van een gepubliceerde app of game met lopende, actieve abonnementen of actieve financiële transacties. Dit kan een Google-account zijn dat eigenaar is van een app in de Google Play Store.
  • Je Google-account beheert een actief account van een minderjarige met Family Link.
  • Je Google-account is gebruikt om een digitaal item te kopen, bijvoorbeeld een boek of film.

Als je je account wilt verwijderen

Je kunt je Google-account verwijderen wanneer je wilt. Meer informatie
Als je de gegevens van je account wilt downloaden
Je kunt je gegevens op elk moment exporteren en downloaden uit de Google-producten die je gebruikt, zoals Gmail, Foto's en YouTube. Meer informatie
Als je je account wilt herstellen
Als je van gedachten verandert nadat je je Google-account hebt verwijderd, kun je je account misschien nog herstellen. Meer informatie
Als je je account tijdelijk wilt opschorten
Je kunt je Google-account tijdelijk opschorten. Je wilt je account misschien opschorten tijdens een militaire uitzending, gevangenisstraf, religieuze bedevaart, enzovoort. Meer informatie
Je activiteitsstatus checken
Als je niet zeker weet of je Google-account inactief is, log je in op je Google-account.

Heb je nog steeds hulp nodig?

Als je nog steeds problemen of vragen hebt, kun je de community om hulp vragen.