Laatste accountactiviteit

Je kunt je inloggeschiedenis bekijken, waaronder de datums en tijden waarop je Gmail-account is gebruikt. Ook zie je de IP-adressen die zijn gebruikt om toegang te krijgen tot je account.

Wil je meer uit Google-apps halen op het werk of op school? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor Google Workspace.

Je accountactiviteit bekijken

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik rechtsonder op Details.

Tip: Je kunt ook naar de pagina met recente beveiligingsgebeurtenissen gaan om beveiligingsupdates te zien voor je hele Google-account.

Informatie die wordt getoond op de pagina Activiteit op dit account

Op de pagina Activiteit op dit account staan je inloggeschiedenis en de onderstaande informatie.

Informatie over de sessie die tegelijk plaatsvindt

In het gedeelte Informatie over de sessie die tegelijk plaatsvindt zie je of je op een ander apparaat, via een andere browser of op een andere locatie bent ingelogd bij Gmail.

Toegangstype

In het gedeelte Toegangstype vind je de browser, het apparaat of de e-mailserver (zoals POP of IMAP) die je hebt gebruikt om toegang te krijgen tot Gmail.

Als je een app hebt gemachtigd, zie je de locatie (IP-adres) van de app van derden.

Locatie (IP-adres)

Je kunt de laatste 10 IP-adressen en geschatte locaties bekijken waar toegang is verkregen tot je Gmail-account.

Als je een waarschuwing over verdachte activiteiten in je account hebt ontvangen, zie je mogelijk ook tot 3 extra IP-adressen die als verdacht zijn aangemerkt.

Er zijn een paar redenen waarom je mogelijk meerdere IP-adressen of locaties in je activiteit ziet:

• Als je POP of IMAP gebruikt om je e-mail te lezen via andere services, zoals Apple Mail of Microsoft Outlook, zal deze locatie-informatie ook worden opgenomen.
  • Als je Mail ophalen gebruikt, wordt er een IP-adres van Google getoond, omdat je berichten worden opgehaald via een server van Google.
  • Als je Gmail op een telefoon of tablet gebruikt, kan de locatie van je internetprovider of mobiele provider worden getoond. Dit kan een locatie ver van je eigen locatie vandaan zijn. Zolang de naam van de provider klopt, is dit niet ongewoon.

Problemen oplossen

Ik denk dat iemand anders toegang heeft tot mijn account

Als je de activiteit op de pagina niet herkent, zoals een locatie of toegangstype, heeft iemand misschien toegang tot je account als gevolg van phishing of malware.

1. Wijzig je wachtwoord onmiddellijk.
  2. Volg de beveiligingstips voor Gmail om je account te beschermen.