Labels maken om Gmail te ordenen

Je kunt labels maken wanneer je e-mails opslaat. Je kunt per e-mail zo veel labels toevoegen als je wilt.

Opmerking: Labels zijn iets anders dan mappen. Als je een bericht verwijdert, wordt het verwijderd uit elk label waaraan het is toegevoegd en uit je volledige inbox.

Een label aan een bericht toevoegen

Een label aan één bericht toevoegen
  1. Zorg ervoor dat je de Gmail-app hebt gedownload.
  2. Open de Gmail-app Gmail op je iPhone of iPad.
  3. Open een bericht. (Als je in de inbox wilt blijven, tik je op de profielafbeelding van de afzender in plaats van op het bericht.)
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Labels wijzigen.
  5. Vink de selectievakjes aan naast de labels die je wilt toevoegen.
  6. Tik rechtsboven op Toepassen Toepassen.
Een label aan meerdere berichten toevoegen
  1. Zorg ervoor dat je de Gmail-app hebt gedownload.
  2. Open de Gmail-app Gmail op je iPhone of iPad.
  3. Tik aan de linkerkant op de profielafbeelding van de afzender naast de berichten die je wilt labelen.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Labels wijzigen.
  5. Vink de selectievakjes aan naast de labels die je wilt toevoegen.
  6. Tik rechtsboven op Toepassen Toepassen.
Een bericht verplaatsen naar een ander label
  1. Zorg ervoor dat je de Gmail-app hebt gedownload.
  2. Open de Gmail-app Gmail op je iPhone of iPad.
  3. Open het bericht. (Als je in de inbox wilt blijven, tik je op de profielafbeelding van de afzender in plaats van op het bericht.)
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Labels wijzigen.
  5. Vink de selectievakjes naast de huidige labels uit en selecteer vervolgens nieuwe labels.
  6. Tik rechtsboven op Toepassen Toepassen.
Berichten automatisch labelen

Volg deze stappen als je automatisch labels aan specifieke berichten (zoals van een bepaalde afzender) wilt toevoegen.

1. Zorg ervoor dat je de Gmail-app hebt gedownload.
  2. Open de Gmail-app Gmail op je iPhone of iPad.
  3. Tik linksboven op Menu Menu.
  4. Scroll omlaag en tik op Instellingen.
  5. Tik op je account.
  6. Tik op Labelinstellingen en tik op de naam van een label. Als je het gewenste label niet ziet, maak je eerst een nieuw label.
  7. Tik op Toevoegen.
  8. Typ in het veld Van een naam of e-mailadres. Als je meer zoekcriteria (zoals een onderwerp of zoekwoord) wilt toevoegen, tik je op En.
  9. Tik in de rechterbovenhoek op Opslaan.

Opmerking: Alleen nieuwe berichten die overeenkomen met deze criteria, worden automatisch aan het label toegevoegd.

Labels maken, bewerken en verwijderen

Opmerking: Alleen jij kunt de labels zien die zijn toegevoegd aan je berichten.

Een label maken
  1. Zorg ervoor dat je de Gmail-app hebt gedownload.
  2. Open de Gmail-app Gmail op je iPhone of iPad.
  3. Tik op Menu Menu.
  4. Tik onder 'Labels' op Nieuwe maken.
  5. Typ een naam.
  6. Tik op Gereed.
Label bewerken
  1. Open de Gmail-app Gmail op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik op het account en dan Labelinstellingen.
  4. Selecteer het label dat je wilt bewerken/verwijderen.
  5. Tik op Naam.
  6. Geef een nieuwe naam op.
  7. Tik op Gereed.
Label verwijderen
  1. Open de Gmail-app Gmail op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik op het account en dan Labelinstellingen.
  4. Selecteer het label dat je wilt bewerken/verwijderen.
  5. Tik op Verwijderen.