Labels maken om Gmail te ordenen

Je kunt labels maken wanneer je e-mails opslaat. Je kunt per e-mail zo veel labels toevoegen als je wilt.

Opmerking: Labels zijn iets anders dan mappen. Als je een bericht verwijdert, wordt het verwijderd uit elk label waaraan het is toegevoegd en uit je volledige inbox.

Een label aan een bericht toevoegen

Een label aan één bericht toevoegen
  1. Zorg dat je de Gmail-app hebt gedownload.
  2. Open de Gmail-app  op je iPhone of iPad.
  3. Open een bericht. (Als je in de inbox wilt blijven, tik je op de profielafbeelding van de afzender in plaats van op het bericht.)
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Labels wijzigen.
  5. Vink de vakjes aan naast de labels die je wilt toevoegen.
  6. Tik rechtsboven op Toepassen Toepassen.
Een label aan meerdere berichten toevoegen
  1. Zorg dat je de Gmail-app hebt gedownload.
  2. Open de Gmail-app  op je iPhone of iPad.
  3. Tik aan de linkerkant op de profielafbeelding van de afzender naast de berichten die je wilt labelen.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Labels wijzigen.
  5. Vink de vakjes aan naast de labels die je wilt toevoegen.
  6. Tik rechtsboven op Toepassen Toepassen.
Een bericht verplaatsen naar een ander label
  1. Zorg dat je de Gmail-app hebt gedownload.
  2. Open de Gmail-app  op je iPhone of iPad.
  3. Open het bericht. (Als je in de inbox wilt blijven, tik je op de profielafbeelding van de afzender in plaats van op het bericht.)
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Labels wijzigen.
  5. Vink de vakjes naast de huidige labels uit en selecteer nieuwe labels.
  6. Tik rechtsboven op Toepassen Toepassen.
Berichten automatisch labelen
Volg deze stappen als je automatisch labels aan specifieke berichten (zoals van een bepaalde afzender) wilt toevoegen.
  1. Open de Gmail-app  op je iPhone of iPad.
  2. Tik linksboven op Menu  en dan Instellingen .
  3. Tik op Inbox-aanpassingen en dan Inbox-aanpassingen en dan Labels.
  4. Tik op een labelnaam. Als je het gewenste label niet ziet, maak je eerst een nieuw label.
  5. Tik op Toevoegen.
  6. Typ in het veld Van een naam of e-mailadres.
    • Als je meer zoekcriteria (zoals een onderwerp of zoekwoord) wilt toevoegen, tik je op En.
  7. Tik rechtsboven op Opslaan.
Opmerking: Alleen nieuwe berichten die overeenkomen met deze criteria, worden automatisch aan het label toegevoegd.

Labels maken, bewerken en verwijderen

Opmerking: Alleen jij kunt de labels zien die zijn toegevoegd aan je berichten.
Een label maken
Create a gmail folder label
  1. Zorg dat je de Gmail-app hebt gedownload.
  2. Open de Gmail-app  op je iPhone of iPad.
  3. Tik op Menu .
  4. Tik onder Labels op Nieuwe maken.
  5. Typ een naam.
  6. Tik op Gereed.
Label bewerken
  1. Open de Gmail-app  op je iPhone of iPad.
  2. Tik linksboven op Menu  en dan Instellingen .
  3. Tik op Inbox-aanpassingen en dan Inbox-aanpassingen en dan Labels.
  4. Selecteer het label dat je wilt bewerken of verwijderen.
  5. Tik op Naam.
  6. Geef een nieuwe naam op.
  7. Tik op Gereed.
Label verwijderen
  1. Open de Gmail-app  op je iPhone of iPad.
  2. Tik linksboven op Menu  en dan Instellingen .
  3. Tik op Inbox-aanpassingen en dan Inbox-aanpassingen en dan Labels.
  4. Selecteer het label dat je wilt bewerken of verwijderen.
  5. Tik op Verwijderen.